Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
reclama les bases: crida global antimilitarista
19 abr 2005
Ens complau convidar-vos a un mes de maig de protesta, acció directa i desobediència civil en les bases militars de tot el món.
reclamalabase.jpg
MAIG DESOBEDIENT: CRIDA GLOBAL PER A L'ACCIÓ ANTIMILITARISTA

Salutacions des dels grups que componen "alternativa antimilitarista - moc". Ens complau convidar-vos a un mes de maig de protesta, acció directa i desobediència civil en les bases militars de tot el món. Aquesta crida internacional a l'acció està oberta a tots-es els-es activistes, grups i xarxes interessades en la labor antimilitarista, i reclama el desmantellament de les instal·lacions militars i la seua devolució per a ús social i ecològic. Reclamem les bases: ni un pam de terra per a la guerra. No volem ser part d'una guerra global en la qual tots-es som víctimes potencials. Devem mirar més enllà de la guerra en els titulars, en un esforç per a desmantellar tota la infraestructura militar en la nostra societat.

Les activitats poden incloure inspeccions civils d'armament, bloquejos noviolents de bases militars, casernes, oficines de reclutament o de fabricants d'armes, vigílies i manifestacions enfront de bases militars, i moltes altres accions creatives.

En les pròximes setmanes, tindran lloc diferents accions en instal·lacions militars per tot l'Estat espanyol. Hi ha planejades marxes, accions directes i inspeccions civils en la caserna de la Força de Resposta de l'OTAN a València (Bétera), la base aeronaval d'EEUU a Rota, el camp de maniobres de San Gregorio (Zaragoza), el camp de tir de Las Bardenas (Navarra), la base de radars de la serra Aitana (Alacant), la caserna de la Brigada Paracaidista a Múrcia, i les instal·lacions NBQ de La Marañosa (Madrid), entre altres instal·lacions que converteixen definitivament el territori espanyol en una plataforma gegantesca d'entrenament i agressió militar que apunta al Sud.

L'explotació capitalista i la seua defensa armada a escala global són les dues cares de la moneda d'un sistema sense escrúpols, basat en el benefici d'una minoria i en la nostra submissió. L'era que comencem és la de l'estratègia militar, la globalització del militarisme: la liquidació de les llibertats dintre i la guerra global sense pietat en l'exterior. Així que necessitem emprendre, entre tots els moviments socials, accions cap a la desmilitaritzación i l'abolició dels exèrcits, cap a una cultura de pau que conduisca a un canvi radical per a recuperar el control de les nostres vides. Volem trencar el suposat consens que s'imposa a través dels mitjans sobre els orígens i solucions a la violència.

Durant aquest mes volem obrir espais per al debat i l'acció directa, per a una acció conjunta entre els moviments antimilitaristes i anticapitalistes, i les altres lluites contra totes les formes d'opressió. Aquesta crida a l'acció vol promoure la noviolencia, la desobediència civil i l'antimilitarisme, i és una bona oportunitat per a recordar de nou la declaració de la Internacional de Resistents a la Guerra: "la guerra és un crim contra la humanitat. Per això, estic determinat a no donar suport a cap tipus de guerra, i a lluitar per a eliminar totes les seues causes".

alternativa antimilitarista-moc

Més informació:
http://www.nodo50.org/tortuga/article.php3?id_article=1694
Mira també:
http://www.nodo50.org/tortuga/article.php3?id_article=1694

This work is in the public domain
Sindicat