Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : mitjans i manipulació
Jo també vull fer una "fumata" (tv3)
19 abr 2005
Televisió de Catalunya està bombardejant amb notícies intrascendents sobre el Vaticà desde que va morir Joan Pau 2. La sobredosi arriba al seu fi (ja era hora!) amb la fumata.
19 d'abril 2005. Telenotícies migdia. Quinze minuts dedicats a la fumata. Han fet dues fumates, que ho sapigueu. Les dues de color negre.
Desde que morí Joan Pau 2 han dedicat centenars d'hores a cobrir la informació dels canvis de govern al vaticà dd TV3. Algú està contant els minuts i programes dedicats? Crec que superen de llarg altres esdevenimets més propers com podrien ser les eleccions autonòmiques.
Perquè TVC (i tot el grup mediàtic, Canal33, Catalunya Ràdio, etc etc) dediquen tantes hores a aquest tema? Si la meitat de la polació és atea. L'estat és laic. El Vaticà no està dins de Catalunya, gràcies a Déu. Pq? Quins són els interessos? No ho acabo de comprendre. Algú té una resposta coherent?

El que veig més clar és qui n'és el responsable. Els "periodistes" dels informatius, no realitzen el treball pel qual cobren alts sous. Cada dia allunyen una mica més els continguts dels informatius de la població. Enviats especials al Vaticà, cobertura mundial de la reacció davant del Papa... correspon a l'estat real que aquesta notícia ha tingut en la societat catalana? No. Dedicar quinze minuts al Vaticà diàriament vol dir no parlar dels notres problemes i de les notícies que ens afecten i interessen.
Per altra banda, també en són responsables els partits "d'esquerra" de Catalunya. IC, ERC, EUiA, PSC. Són teòricament partits laics, d'esquerres, alguns es proclamen comunistes. Perquè no intereveniu davant d'aquesta ocupació dels mèdia per part de l'esglèsia? Perquè no feu algo a través del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CACA)? Perquè no obriu la boqueta, fent unes declaracions en contra o dient que ja n'hi ha prou? Perqu baixeu el cap davant l'esglèsia? Si sou el Govern!!! Cagats! Inútils!

Acabo felicitant a Carles Francino, Raquel Sans, Núria Bacardit, Xavier Coral i companyia per la seva incompetència, per deixar el títol de periodista per terra, per ser el braç acusador de la policia quan convé i per la pasta que estan guanyant. A tot porc li arriba el seu St. Martí.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Jo també vull fer una "fumata" (tv3)
19 abr 2005
Be jo crec que tot aixo es part de la estretagia de desinformacio que seguixen tots els governs sigui quin sigui el seu color. jo no tinc tele, pero de tant en tant vaig a casa de algu per veure com van els massmmierda. El que per mi esta clar es que el gober de la generalitat prefereix desviar la atencio cap a temes que no tene res a veure amb els problemes reals. Tots els periodistes de TV3 han fet un tomb desde que el tripartit es al govern. si algu es pensaba que amb el canvi de govern les cosses canviarien, ja pot haver comprobat que estava ben equivocat. Quin gover vol mantenir informat als seus ciutadant de les injusticies que comet?

de les ultimes vegades que vaig veure la TV va ser el programa "la nit al dia" i la presentadora entrevistava al alcalde Joan Clos sobre la crisis del Carmel. Vaig quedar boca badat al comprobar que una periodiste, la que dirigeix aquest programa, evitava fer qualsevol pregunta "critica" i un cop rera l´altre suavitzaba el problema. Al final quedaba clar que la crisis del carmel s´havia supertat amb exit.

Un consell: deixa de mirar la TV, si no vols quedar cada dia mes desinformat.
Re: Jo també vull fer una "fumata" (tv3)
19 abr 2005
JO estic amb tu company/a!! NO s'entenen tantes hores dedicades a tal esdeveniment sobre qui serà el cap de l'església catòlica. No serveix cap excusa per akesta sobreinformació PAPAL enfront una societat majorment atea i en un país laic. No entenen que també hi ha molta gent que se sent humiliada, ofesa i discriminada davant aquesta ordre religiosa?
Res doncs, boikot als ma$$media!! No volem més DesInformació de la nostra butxaca!! Això no ens interessa!!!
Apa, salut i rebel·lió!!!
Re: Jo també vull fer una "fumata" (tv3)
19 abr 2005
Ei, les enquestes no diuen que la meitat siguin ateus. A més l'estat no és laic sinó aconfessional. Jo també penso que se'n fa un gra massa (com amb la Lady Di, el Ronaldinho, etc., quantes hores dediquem al Barça a la setmana?)
i és que així són els mitjans de comunicació, i sinó de què estem parlant nosaltres també?
No oblideu per últim, que hi ha molts cristians i catòlics d'esquerra, com Oscar Romero o Casaldàliga.
Re: Jo també vull fer una "fumata" (tv3)
19 abr 2005
Per edu:
barreges conceptes.
1. Més de la meitat del país passa de l'esglèsia, m'és igual el que diguin les enquestes. Qui ha fet les enquestes? Tan sols has de mirar al teu voltant. Els catòlics cada vegada són menys. La massa social catòlica que queda té molts anys d'edat, no hi ha nous seminaristes, molta gent es diu catòlica però ni misa, ni manaments ni òsties.

2. La mort de la Diana de Gales no va tenir el seguiment mediàtic que TV3 està fent ara. El va tenir sobretot desde la premsa rosa, però no tant exagerada desde la televisió. Et falta memòria o eres massa petit.

3. El Barça. És desproporcionat el seguiment als esports que fan els MM.CC. Però la meva pregunta era PERQUÈ amb el Vaticà. Amb el Barça ho entenc. Pq mitja Catalunya es pirra pel futbol, pel Barça, que si els pericos o els merengues, que si juga aquest o l'altre. Els partits del Barça (i tot el que l'envolten, notítices, programes especials, el gol a gol, entrevistes...) són el que més audiència dóna a tv3 en tot l'any. És a dir: anuncis. És a dir: molta molta pasta. A més, el Barça és a Barcelona i es proclama representant de Catlunya sencera. Ho poden més o menys justificar a la seva manera.
Però el Vaticà? Audiència? Ho dubto molt. La gent en general està passant i insultant-los a tots. És un estat independent, poc a veure amb nosaltres.
A més, si el Papa visita Barcelona, a l'aeroport hi ha les càmeres i tres monges. Si el Barça guanya al Bernabéu... no vagis a l'aeroport.

3."i és que així són els mitjans de comunicació, i sinó de què estem parlant nosaltres també?"
aquesta frase no té massa lògica. jo parlava d'exigir una tv pública digna, que em sigui propera i oberta, doncs és "la nostra", no s'hauria de moure per interessos privats, sinó per interessos del poble. res més lluny de la realitat.

4. No oblido a Casaldàliga, Romero i tots els altres. Però sí son oblidats pel Vaticà, que els ha perseguit, insultat i fins i tot assassinat. Són móns diferents. Casaldàliga fa poques setmanes va renunciar al seu títol que li havien donat al Vaticà (perdoneu la ignorànica, amb aquest tema, em sembla que va renunciar al títol de bisbe?). Va renunciar! Perquè la seva fe (que respecto) és una altra història.

Xaval, menja més cereals.
Re: Jo també vull fer una "fumata" (tv3)
19 abr 2005
No costa gaire enviar un e-mail a TV3 i al ACA queixante per l'excès. Potser si reben un futiment de protestes la propera vegada s'ho pensin una mica...
Re: Jo també vull fer una "fumata" (tv3)
19 abr 2005
PENSO Q EL EMAILS SEL'S PASARAN PELS OUS...JA QUE ELLS FARAN EL QUE VULGUIN.FA FALTA ACCIO DIRECTA I PUNT.
Re: Jo també vull fer una "fumata" (tv3)
19 abr 2005
enviar un email no serveix de res. no siguem inocentets.
Re: Jo també vull fer una "fumata" (tv3)
19 abr 2005
Cal suposar que tots els mitjans de comunicació o incomunicació col·lectiva occidental s'han dedicat amb cos i ànima a l'afer papal. És una qüestió de poder i de jerarquies. És la manera com el poder esquitxa els seus subdits amb el pixum, com un gos que marca terreny. Un gos o un llop que tant se val. El Papa, Bush, Aznar, Zapatero, Maragall, o els presidents d'empreses de construcció i de clubs de futbol, volen aparèixer perquè ells manen i així volen que tothom ho tingui clar. És evident que gent amb un nivell intel·lectual o una dicció tan miserables com els polítics citats a sobre no poden tenir cap interès com a persones per a ningú i molt menys per a un col·lectiu humà. Són éssers humans mitjans o fins i tot per sota de la mitjana. Però els mitjans de comunicació amb els seus empleats, garneus que s'autocensuren o rucs que repeteixen, i que gairebé mai no són res de l'altre món en intel·ligència es dediquen a amplificar tant la imatge com l'opinió d'aquests. Tan vell com la història! Papa inquisidor i nazi. Ells en diran simplement "conservador" com a molt. Per ser periodista s'ha de tenir o molta cara o molt estómac.
Sindicat