Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Dimecres 20 d'abril a les 11h: Judici ràpid a Terrassa
19 abr 2005
>> els companys reclamaven el número de placa a uns policies nacionals que des de les 2 del migdia van estar identificant i registrant a tota persona que s'acostava al local del Consell de la Joventut i la CGT on es realitzava una roda de premsa per la tancada d'immigrants en vaga de fam.

Els fets que han motivat aquest judici van succeïr a les 5 de la tarda quan els policies paraven un noi senegalès que passava pel carrer Ramón Llull. El van retindre al mig del carrer, davant l'edifici on es feia la tancada d'immigrants, i minuts més tard se l'enduien, girant la cantonada i quedant fora del camp de visió d'un grup de persones solidàries amb els immigrants en vaga que es trobaven fora del recinte del Consell de la Joventut. En veure-ho van córrer per evitar que s'enduguessin el jove senegalès a comissaria i per prendre nota del número de placa dels agents que l'identificaven per si cas es pogués produir una vulneració de drets d'aquest company senegalès. Aquest company no portava la documentació, però havia donat totes les seves dades en regla i els policies no en van tenir prou amb comprovar-les des del cotxe patrulla, després d'hores de setge policial al carrer Ramón Llull obtenien "la seva recompensa".

En un moment tot el dispositiu policial es va desplaçar al lloc dels fets i amb la seva prepotència van empentar les persones solidàries que més a prop es trobaven del senegalès i que tan sols es preocupaven per la integritat del company, denunciaven en veu alta el setge policial que s'estava vivint al barri i reclamaven el seu dret a obtenir els números de placa, cosa que els policies els negaven. Enmig d'aquesta tensió dues persones del grup de companys solidaris van haver d'identificar-se i avui, 19 d'abril els arriba una citació per a un judici ràpid per desobediència civil.

El judici se celebrarà el proper dimecres 20 d'abril a les 11 del matí als jutjats de la Rambla de Terrassa. Si van desobeïr alguna cosa va ser desistir en reclamar els números de placa; tots i totes vam desobeïr al silenci i a la pressió policial que es realitzava sobre la situació desesperada d'unes persones que han d'estar en vaga de fam per a que la societat civil s'adoni que mereixen viure amb dignitat.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Dimecres 20 d'abril a les 11h: Judici ràpid a Terrassa
19 abr 2005
El company senegalès va ser dut a comissaria, tot seguit es va trucar a l'ajuntafems i un parell de companys solidaris van anar a comissaria per interessar-se pel company senegalès. Minuts més tard el company senegalès sortia lliure.
Re: Dimecres 20 d'abril a les 11h: Judici ràpid a Terrassa
19 abr 2005
Judicio rápido en Terrassa por ser solidarios con los inmigrantes (CAT/CAS)
Los compañeros reclamaban el número de placa a unos policías nacionales que desde las 2 del mediodía estuvieron identificando y registrando a toda persona que se acercaba al local del Consejo de la Juventud y la CGT donden se realizaba una rueda de prensa por el encierro de inmigrantes en huelga de hambre.

Los hechos que han motivado este juicio van succeïr a las 5 de la tarde cuando los policías paraban a un chico senegalès que pasaba por la calle Ramón Llull. Lo retuvieron en medio de la calle, ante el edificio do­nde se hacía la cerrada de inmigrantes, y minutos más tarde se lo llevaban, girando la esquina y quedando fuera del campo de visión de un grupo de personas solidarias con los inmigrantes en huelga que se encontraban fuera del recinto del Consejo de la Juventud y CGT.

Los compañeros al verlo corrieron por evitar que se llevaran el joven senegalès a comisaría y por tomar nota del número de placa de los agentes que lo identificaban por si caso se pudiera producir una vulneración de derechos de este compañero senegalès. Este compañero no traía la documentación, pero había dado todos sus datos en regla y los policías no tuvieron lo suficiente con comprobarlos desde el coche patrulla, tras horas de asedio policial a la calle Ramón Llull obtenían "la suya recompensa".

En un momento todo el dispositivo policial se desplazó al lugar de los hechos y con su prepotencia empujaron las personas solidarias que más cerca se encontraban del senegalès y que tan sólo se preocupaban por la integridad del compañero, denunciaban en voz alta el asedio policial que se estaba viviendo al barrio y reclamaban su derecho a obtener los números de placa, cosa que los policías los negaban.

En medio de esta tensión dos personas del grupo de compañeros solidarios tuvieron que identificarse y hoy, 19 de abril los llega una citación para un juicio rápido por desobediencia civil.

El juicio se celebrará el próximo miércoles 20 de abril a las 11 de la mañana a los juzgados de la Rambla de Terrassa. Si desobedecieron algo fue insitir en reclamar los números de placa; todos y todas desobedecimos al silencio y a la presión policial que se realizaba ante la situación desesperada de unas personas que estan en huelga de hambre para que la sociedad civil se dé cuenta que merecen vivir con dignidad.

Mensaje recibido en Kaosenlared

www.kaosenlared.net
Sindicat