Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
Immigrants: Demanda al districte de Gràcia i Accions
18 abr 2005
La tancada de les persones immigrades també continua a la Vila de Gracia. Els col·lectius i les persones que els donen suport estan recollint signatures individuals (en dos dies més de 500 ja) i d'entitats de la Vila en demanda d'un LOCAL EN CONDICIONS i un POSICIONAMENT CLAR DEL DISTRICTE EN SUPORT a les demandes de les persones tancades en vaga de fam.

Properes accions:
Dimecres, 21, CERCAVILA, 6 de la tarda, Pl. Revolucio.

Es fa una crida a qui vulgui col·laborar en les tasques de suport a la tancada: es necesiten persones en els torns de suport a ambdos locals de la Vila on estan tancades els companys en lluita, urgentment per demà dimarts.

Adreces:
CPF, Vallfogona, 19.
La Barraqueta, c. Virtut, 14.

Paradeta informativa al carrer Verdi des de les 5 de la tarda

DIMARTS, 20:
Us recordem tb que per demà i en general per totes les tancades es farà una

ASSEMBLEA D'IMMIGRANTS A LA RAMBLA DEL RAVAL A LES 7 DE LA TARDA.
DEMANDA AL DISTRICTE DE GRÀCIA

Des de dilluns 11 d'abril, dos locals de la Vila de Gràcia, la CPF i la Barraqueta, acullen una quarantena d'immigrants en vaga de fam indefinida, d’un total de 500 en tota l’àrea metropolitana de Barcelona. Diversos col·lectius de barri han mostrat el seu suport a aquesta lluita per a exigir un veritable procés de regularització.
S'ha creat un Comitè de Suport a la vila format per gent de l'Assemblea de Joves de Gràcia, la Barraqueta, la Coordinadora Popular de Festes (CPF), Endavant, l'Ateneu Rosa de Foc, l'Ateneu Independentista i Popular La Torna, I'Infoespai, el COLP La Fera i l'Associació de Veïns Vila de Gràcia, esperant que cada cop siguem més.
En tota l’àrea metropolitana de Barcelona hi ha 500 immigrants en lluita duent a terme una vaga de fam indefinida des de fa 14 dies. Són 11 els locals que acullen la vaga de fam, repartits per Barcelona (Can Vies i I'esglèsia de Sant Medir a Sants, la Casa de la Solidaritat al Raval ... ), Santa Coloma de Gramenet, Sant Vicens dels Horts, l'Hospitalet i Terrassa...
Des de l'Assemblea per la Regularització Sense Condicions (ARSC), impulsora de les tancades, s'exigeix al govern una sèrie de demandes relatives a aquest procés extraordinari de 3 mesos iniciat el passat 7 de febrer:

1.     Que s'accepti qualsevol document acreditatiu que demostri que la persona immigrada viu al país, i que no tan sols es reconegui el padró. (*)
2.     Poder accedir al permís de residència sense el requisit del contracte de treball.
3.     Que s'allargui el termini de regularització.
4.     No haver de presentar el certificats de penals.
5.     La renovació de totes les sol·licituds denegades, ja que les persones han perdut els seus drets adquirits després de molts anys vivint i cotitzant en aquest país. (*)
6.     Regularització immediata i sense condicions per als menors d'edat.
7.
(*) Davant la pressió i la visibilització exercida per la vaga de fam, s'han introduït modificacions pel que fa al document del padró, acceptant nous documents per tal de realitzar un empadronament retroactiu. Segons l'ARSC les modificacions introduïdes són considerades insuficients per restrictives i inviables sense un allargament del termini. El requisit del contracte de treball, continua posant en mans dies empresaris i de les màfies el poder accedir al permís de residència, deixant sense validesa efectiva la modificació de I'empadronament. (*) És un èxit de les tancades haver aconseguit el divendres 15 d'abril la renovació de totes les sol·licituds denegades, el 5é punt de les demandes de l'ARSC.

Per tot I'exposat:
·     Exigim un local al Districte de Gràcia de manera urgent, davant la situació insostenible que suposa la manca d'espai físic, d’infrastructura i de salubritat en els locals esmentats, i tenint en compte que la salut d'aquestes persones és més delicada cada dia que passa.
·     Exigim un posicionament clar al Districte de Gràcia en defensa de les justes demandes de les persones en vaga de fam indefinida per tal d'aconseguir els mateixos drets que la resta de la societat catalana.
·     Exigim la desaparició immediata de l'assetjament policial al barri, en especial als dos locals que acullen la tancada d'aquestes persones en vaga de fam.

Vila de Gracia, dissabte 16 d’abril del 2005

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa