Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Abril»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Miniwatt... i ara qué...?
18 abr 2005
Al final la "lluita" de Miniwatt ha acabat de forma vergonyosa (acceptació de quatre duros) malgrat l'absurda campanya que s'ha montat desde els "col.lectius alternatius"
Una altre "lluita exemplar" que es desinfla. Com totes les que mouen els sindicats grocs i pactistes. Però aquí la diferència està en el tractament desde els mitjans alternatius. Hauriem de reflexionar sobre qui ha mogut la suposada campanya de boicot que nomès a servit pq els oportunistes de sempre penjin quatre convocatories a internet amb el seu nom, per tal de "demostrar" que estan a la palestra pública. (oh!, com lluiten aquests nanos!)
Hauriem de reflexionar sobre a qui estàven netejant la cara (comitès de CCOO;els trotskos són bons als comitès, però clar...els liders són doleeents, doleeents...els trotskos de base són "una altre sindicalisme groc és possible!")

Torna a quedar clar: els sindicats subvencionats desmunten la industria i a sobre "ens venen" que és una vistoria pq els hi donen tres pessetes a canvi... És aixó sindicalisme?
Fer una mani i tocar el pito no és sindicalisme... però es que cremar pneumàtics TAMPOC HO ÉS.

Tambè haurien de reflexionar els col.lectius que els hi han fet de "palanganeros" als grocs... encara que es dedicarán a dir que " si els treballadors ho han acceptat en assemblea..."

Quina vergonya... que a aquestes alçades hi hagi gent dispossada a treure la cara per uns sindicats que no fomenten la lluita obrera si no el borreguisme del pito i la pandereta la plaça st. Jaume...
Encara tindràn la barra de dir que "hem guanyat"

El sindicalisme de veritat no necessita subvencions ni liders de partits polítics, ni liders de sectes polítiques...

El sindicalisme de veritat no pot acceptar mai el que estàn acceptan aquesta gent...

El sindicalisme de veritat fomenta la participació de tots els treballadors i treballadores en igualtat de condicions i ho ha de demostrar en la seva fornma d'estructurar-se i de funcionar...

Ens tornarán a colar aquesta manipulació... o pensarem les coses una mica abans de fer-les.

I ARA QUÉ? Com acabem amb la precarietat? i amb la discrimanació de gènere? i amb les subcontrates? i amb els sous de vergonya? i amb el mobing?
Continuarem fent-li el joc als sindicats grocs i als col.lectius que no presenten una alternativa al sindicalisme groc i que es dediquen a dir "No a la precarietat", "No a aixó d'aquí", "No a aixó d'allà"

UNA ALTRE PRESSA DE PEL ÉS POSSIBLE

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Miniwatt... i ara qué...?
18 abr 2005
Un problema és com estan els sindicats, però company "observador" i els treballadors?

Esperem a l'assemblea d'avui de Miniwatt, però de ben segur que els curreles també voten per la pasta. Si les bases no pressionen als seus sindicats malament pel sindicalisme i això és el que passa avui que els treballadors estan disposats a signar per la pasta i passen de lluitar pel seu lloc de feina. Recordem el patètic capítol de Samsung, amb la majoria dels treballadors menjant canapés amb els directius que els havien fet fora.

El problema és del sindicalisme, però sobretot de l'al·lienació dels traballadors (o idiotització digau com vulguis).

Aquest és problema de la Xarxa contra el Tancament d'Empreses, organitzen manifestacions, fan comunicats en defensa dels lloc de feina, però quan arriben les indemnitzacions la immensa majoria dels treballadors signen.

La puta pasta
Re: Miniwatt... i ara qué...?
18 abr 2005
Tens tota la raó... peró jo volia dir que aquest "sindicalisme" està pensat precisament per aixó...per a que els treballadors no lluitin, que no s'impliquin...ja que ni tan sols necessiten possar diners de la seva butxaca per fer rutllar el sindicat (per aixó estan les subvencions)
¿como es crea així la consciència de classe?
Així nomès tens pastors i ovelles...
Es tindría que fer públic l'acord a que han arribat...perquè ja ha estat acceptat... ja estàn tots al carrer.
Re: Miniwatt... i ara qué...?
18 abr 2005
Estic absolutament d'acord i crec que l'autodenominada Xarxa contra els tancaments hauria de replantejar-se seriosament deixar de fer de comparses d'aquells que avui diuen no al tancament i demà es baixen els pantalons per quatre duros. Aquesta utilització no ha estat l'única ni la primera, parlem de Miniwatt, parlem de Samsung i parlem de Fisipe, fa rabia deixar-te la pell per ajudar alstreballadors, ajudant-los a muntar manifestacions, encartellant, fent pancartes, sopadors, actes, xerrades, donant-los tot el suport, treien la gent al carrer perque després els que demanen solidaritat i No als tancaments es rebaixin sempre a la primera de canvi i acceptin aquests tancaments dels que diuen estar tan en contra per dos duros.

Realment el món laboral està ben maco, entre els sindicalistes grocs, els treballadors que no lluiten ja ni pel seu lloc de treball, la precarietat i la temporalitat acceptada com a normal pels joves, els moviments socials que donem recolzament sempre i perque si.... realment hem de donar-nos un urgent toc d'atenció perque ens estan prenen el pel i que consti que no personalitzo en cap sindicat perque això d'agafar els diners i sortir corrents no coneix d'unes sigles en especial.

Si hi ha actitut de frenar el tancament de les empreses llavors posem-nos, però ja portem unes quantes quedades i la cara de tontos és impresionant. Quants cops més serem utilitzats de forma tan vergonyant? perque busquen tanta solidaritat si després no saben cumplir? prou manipulació i prou pactisme, comencem a parlar clar o al final jo personalment passaré d'anar a segons quines manis com aquestes sense estar segur de si el que tinc al costat crida No al tancament convençut o ho fa per utilitzar a la gent pel seu propi interés i pactar amb més força l'indemnització.

Fora venuts, agafeu els diners i sortiu corrents, no us doneu compte que els llocs de treball no només els perdeu vosaltres sino també els vostres fills i nets?? Els perdem tots, i anem tancant fàbriques per passar a la gent al sector serveis on els sous i les condicions ja tenen una precarietat ben assentada. Quina punyetera vergonya que fa que alguns es diguin sindicalistes
Re: Miniwatt... i ara qué...?
18 abr 2005
Empresa y sindicatos pactan el cierre de Miniwatt y el despido de 350 personas

La oferta inicial de la compañía era muy parecida a la que finalmente se ha plasmado en el preacuerdo firmado por UCT, USOC y CCOO. El compañero Juan Montero se plantea la posibilidad de renunciar como delegado sindical una vez constatado que no asume el preacuerdo. ¿Quién se acuerda ahora de los jóvenes pendientes de juicio y/o prisión?!!

(Varios medios) [17.04.2005 20:55] - 30 lecturas - 0 comentarios


El coste de las indemnizaciones supera los 41 millones de euros

Los sindicatos aceptaron ayer la propuesta de la empresa para cerrar la fábrica de tubos catódicos Miniwatt en Barcelona. El pacto está pendiente de aprobación por la plantilla. La empresa gastará 41 millones en indemnizaciones.

EDUARDO MAGALLÓN - LV (17/04/2005) BARCELONA

Las federaciones del metal de CC.OO., USOC y UGT firmaron ayer una propuesta de acuerdo sobre el cierre de la histórica fábrica de tubos catódicos Miniwatt -propiedad de la coreana LG y la holandesa Philips- que significa el despido de unas 350 personas. El pacto prevé indemnizaciones de 45 días netos por año trabajado más una paga de 3.600 euros y prejubilaciones a partir de los 50 años con el 71% del salario neto. El acuerdo no tendrá validez hasta que el martes le dé el visto bueno la asamblea de trabajadores, algo que se da por seguro.

Paralelamente, cada uno de los sindicatos realizará su propia asamblea. UGT y USOC la hicieron ayer y en ambos casos los trabajadores afiliados a estos sindicatos dieron su aprobación al documento firmado en la madrugada del sábado. CC.OO. realizará su asamblea el lunes.

Los costes laborales del cierre de Miniwatt (hoy llamada Barayo) superarán los 41 millones de euros. La compañía que dirigen Jordi Dagà y �ngel Saz hará frente al pago de estas idemnizaciones con los ingresos de la ventas de los terrenos que ocupa la fábrica en la Zona Franca y que están valorados entre 65 y 75 millones de euros una vez el terreno sea recalificado. A los gastos de indemnización se deben añadir los 52 millones que costará la liquidación de la socidad que acumula pérdidas de 73 millones.

Las indemnizaciones de 45 días netos por año trabajado tienen un tope de 42 mensualidades, lo que significa que de media los trabajadores recibirán unos 120.000 euros aunque en algunos casos la cifra se pude disparar hasta los 170.000 euros. Los 45 días de indemnizaciones netos equivalen aproxidamente a entre 55 y 60 días brutos, una de las cantidades más altas pagadas en los últimos años. La cuantía sólo es comparabale a lo que recibieron los trabajadores de Lámparas Z, también propiedad de Philips.

Según fuentes sindicales, de los 350 trabajadores despedidos 212 podrán acogerse al programa de prejubilaciones que equivaldrán al 71% del sueldo neto.

El secretario general del metal de CC.OO., Vicenç Rocasa, no quiso valorar la propuesta firmada ayer hasta que no se celebre la asamblea. Antonio López, de USOC, señaló que era el mejor acuerdo posible dadas las circunstancias de la empresa. Manuel Gallardo, seceretario general del metal de UGT, dijo que no podía hacer una valoración positiva porque se iba a cerrar una empresa pero aseguró que la propuesta no es mala.

El acuerdo de ayer se produjo justo antes de que el lunes expirara el plazo para que el departament de Treball decidiera sobre la aprobación del expediente de regulación de empleo (ERE) de la empresa. Esta opción no era deseada por ninguna de las dos partes. La empresa estaba en pérdidas y fabricaba un producto obsoleto (tubos catódicos), lo que facilitaba la aprobación del ERE. En el caso de que no se hubiera aprobado el futuro para la plantilla no era más halagüeño, puesto que la empresa había inciado ya el proceso de liquidación.




--------------------------------------------------------------------------------


Miniwatt logra un acuerdo con la plantilla para cerrar la fábrica

Los 319 trabajadores recibirán una indemnización de 45 días por año trabajado
El pacto incluye recolocaciones, prejubilaciones y una paga de 3.600 €

EL PERIÓDICO
BARCELONA

La dirección de Barayo --la antigua Miniwatt--, propiedad de LG Philips, y las federaciones del metal de los sindicatos Comisiones Obreras, UGT y USOC alcanzaron en la madrugada del sábado un primer acuerdo sobre las indemnizaciones a los trabajadores por el cierre de la planta de la Zona Franca de Barcelona, que deberá ser ratificado por la plantilla y, posteriormente, firmado por el comité de empresa.

LG Philips presentó el pasado 28 de febrero un expediente de regulación de empleo (ERE) para despedir a la totalidad de la plantilla, que es de 319 trabajadores, y posteriormente, en marzo, aprobó en una junta extraordinaria la disolución de una filial, Barayo Proyectos.

El acuerdo firmado ya entrada la mañana, tras una reunión maratoniana de 12 horas, establece indemnizaciones de 45 días por año trabajado, con un tope del equivalente a 42 mensualidades, prejubilaciones a partir de los 50 años, una paga lineal de 3.600 euros y sendos planes de formación y recolocación para la plantilla.

Sin embargo, el secretario general de la federación del Metal de CCOO de Catalunya, Vicenç Rocosa, puntualizó, en declaraciones a Europa Press, que "no se ha firmado ningún acuerdo ni preacuerdo, sino que se ha recogido una propuesta" que deberá ser ratificada por los afiliados a los tres sindicatos de Barayo en sendas asambleas y, posteriormente, en una asamblea general del conjunto de la plantilla.

POSIBLE RENUNCIA

En este sentido, el histórico representante de CCOO en el comité de empresa de Miniwatt, Juan Montero, añadió que "los preacuerdos sólo los firma el comité de empresa, y no las federaciones". En realidad, en estas negociaciones de última hora quienes han llevado la voz cantante han sido precisamente las federaciones sindicales. De hecho, Montero se plantea la posibilidad de renunciar como delegado sindical una vez constatado que no asume el preacuerdo en los términos en que se ha redactado.

Por su parte, el secretario general del Metal, Construcción y Afines de UGT de Catalunya, Manuel Gallardo, aseguró que desde su punto de vista dicho "acuerdo" consiste en realidad en "el máximo que se ha podido hacer", aunque también señaló que "cuando se cierra una empresa la valoración nunca puede ser positiva", debido a la "pérdida de empleos".

Rocosa se abstuvo de valorar lo que definió como la "propuesta" empresarial, y señaló que su sindicato lo hará durante la asamblea de afiliados convocada para mañana, lunes, por la tarde. UGT ya celebró ayer mismo su asamblea de militantes, en la que los 46 afiliados participantes votaron a favor del documento de forma unánime.

MOVILIZACIONES

Las negociaciones entre la empresa y la plantilla se han visto salpicadas por numerosas manifestaciones de protesta, que incluso llevaron a que la policía realizara varias detenciones de personas ajenas a la plantilla de la empresa en una de ellas. La oferta inicial de la compañía era muy parecida a la que finalmente se ha plasmado en el preacuerdo. A mitad de las negociaciones, en el mes de marzo, la empresa redujo en una tercera parte la cantidad de la paga lineal de la oferta, es decir, de 3.600 a 2.400 euros, una reducción que finalmente ha sido eliminada y que ha permitido el acuerdo de la madrugada de ayer.

Miniwatt cerró el ejercicio correspondiente al 2004 con unas pérdidas de 31 millones de euros (5.158 millones de pesetas) y unos fondos propios negativos de otros 32 millones.

www.kaosenlared.net
Re: Miniwatt... i ara qué...?
18 abr 2005
Para otra vez al igual la gente se lo piensa mas antes de apoyar movilizaciones de sindicatos claudicantes y traicioneros como son CCOO y UGT
Re: Miniwatt... i ara qué...?
18 abr 2005
No conec el tema en profunditat, però...
Han pactat totes i tots els treballadors?
O només als d'un sindicat?
Haguessins aconseguit, el mateix tracte final (ni molt menys el que es volia des de la xarxa, és a dir evitar el tancament), sense la lluita?
I per ultim, sou la resta tant conscients amb els vostres actes? Vull dir, en temes laborals, lingüistics, immigració, salut?
Us hipotequeu? Us drogueu? teniu compte corrent?Pareu atenció a les misèries del sistema de la mateixa manera que les critiqueu a companys que porten més de 40 anys de lluita i dignitat?
A mi personalment no em fa cap ilusió que els sindicats pactin, però si tinc clar quina mena de gent hi ha a Miniwatt, treballadores i treballadors exemplars amb més anys de lluita a les seves esquenes, del que molts de vosaltres de vida!
Anims, la propera fàbrica no tancarà!
Re: Miniwatt... i ara qué...?
18 abr 2005
Són treballadores, és a dir, persones, i grans, a punt de jubilar-se la majoria. Ja prou han aguantat. Són persones, no herois per la causa...

Tota la meva solidaritat per la lluita de Miniwatt, els capullos que critiquen no sabràn que aquest ha sigut el cinquè intent de tancament de la fàbrica. Que expliquin quantes fàbriques han resistit així fins ara.

Salut, i adeu...
al josep
18 abr 2005
No pots dir alegrement "capullos" als que critiquen i quedar-te tan ample. Això fa pudor a stalinisme. El problema no és el final, sino la utilització que se n'ha fet des de la xarxa anti.tancaments i des de alguns sectors sindicals resistents.
El tema no és l'acord final, sino la inflor de la pilota que se n'ha fet per demostrar el que no hi havia. No hi havia cap plantilla amb el nivell de lluita insinuat. No hi ha res de criminal en això, però sí que és una greu irresponsabilitat de qui ha fet creure que això era una batalla importantíssima des del punt de vista del mite de Miniwatt.
D'això, jo en dic defensar un espai politico-sindical més. No s'ha sigut honest ni coherent amb la realitat. Molava molt més sortir al línia 900 xerrant ben pentinat que assumir que les coses avui dia estan ben lluny d'on ens agradarien.
Les crítiques han d'anar dirigides a qui ens ha venut la moto, no als treballadors, que la única cosa que han fet ha estat entendre que la cosa no donava per més i plegar.

No costa tant dir la veritat d'entrada. Jo em veig amb cor de solidaritzar-me igualment amb aquestes lluites "reformistes", però no tolero que em prenguin el pel.
Tu sí que actues com un capullo. Integral.
Re: Miniwatt... i ara qué...?
18 abr 2005
I per això els mitjans de comunicació li han dedicat tanta tinta al tancament de miniwatt? Perque era una empresa q tancava més?

Doncs em sembla perfecte q la xarxa contra els tancaments hagi posat a primera línia aquesta batalla, així molts joves han pogut conèixer el cas de Miniwatt, el cas de un altre sindicalisme possible fora de les burocracies sindicals (algu coneix algun comite que funcioni en assemblea oberta de treballadors?), i que comenci a sortir el lema de empresa que marxa, productes fora, boicot. I un clar exempre també de com s'han unit molts sectors de la classe treballadora contra el tancament de miniwatt.

Tot això nomès es podia fer des del "mite" de miniwatt, mai com ara s'havia parlat tant i en sectors tan variats dels tancaments d'empreses i d'altres maneres de fer sindicalisme.

Tot això és positiu, el final, tots (i dic tots) ja el sabiem abans de engegar la lluita, igual q sabiem que no parariem la guerra contra l'Iraq. No m'avergonyeixo de que m'hagin pres el pel, com tu dius, no m'he de avergonyir per fer lo correcte.

I a més, que discutim? Entre els que diem que ben fet per donar recolzament a Miniwatt i entre els que diuen que millor haver-se quedat a casa? Doncs mira, acabem la discusió...

A casa, que es quedi qui vulgui, i que no critiqui a sobre als que surten.
Re: Miniwatt... i ara qué...?
18 abr 2005
L'última lluita de Miniwatt

per ANTONI FUENTES (aparegut a El Periòdico el dia 16 de febrer de 2005)

Sota una dessuadora vermella de la multinacional alemanya Adidas fabricada a Turquia s'escalfa l'ànima del comitè d'empresa de la fàbrica de Miniwatt a Barcelona. "Quan me la vaig comprar no me'n vaig adonar que era de marca", assegura Juan Montero, un veterà comunista, activista antimundialització i líder de CCOO a l'empresa. Per no donar una imatge equivocada a les fotos, desafia la fresca del matí quedant-se amb l'uniforme de lluita, una samarreta contra el tancament de la fàbrica i una gorra negra.

Montero i els altres 16 membres del comitè d'empresa de Miniwatt (denominada ara Barayo) afronten el desafiament més important: com posar fi als 45 anys d'una planta emblemàtica que agonitza amb només 362 treballadors després d'haver arribat a un màxim de 1.560 el 1975.

Aquell va ser l'any en què es va forjar l'aurèola de Miniwatt en el moviment obrer de la transició amb la denominada "gran vaga" de dos mesos, amb detencions incloses, contra uns acomiadaments. Poc després el comitè va aconseguir una pujada salarial del 41,4%, més del doble que la inflació, saltant-se els límits màxims dels Pactes de la Moncloa de moderació salarial, i això va deixar en una situació difícil els successius directius de la fàbrica.

Sindicalista polititzat

"Nosaltres no estem hegemonitzats per les reformes i les posicions del capitalisme", assegura Montero. El seu historial ho prova. Pepe Gutiérrez, autor del llibre Miniwatt-Philips. La memòria obrera, el defineix com "un dels sindicalistes que ha mantingut més entrega i continuïtat, a més de ser el més polititzat de Miniwatt".

El Johnny, tal com li diuen, va deixar als 13 anys la localitat malaguenya de Fuente de Piedra, on va néixer el 1948, amb destí a l'Hospitalet. Després de diversos acomiadaments en empreses per no acatar la disciplina, va entrar a Miniwatt els 70, amb l'inici de la producció de televisors en color, i es va allistar a la Lliga Comunista Revolucionària (LCR), per la qual es va presentar com a candidat a diputat al Congrés en diverses ocasions. "Gairebé ningú de l'empresa va votar mai la LCR", explica Pepe Gutiérrez.

No es va desencoratjar i va participar en la constitució d'Esquerra Unida i Alternativa i s'ha mantingut a l'ala crítica de CCOO. En l'últim congrés del sindicat a Catalunya, el palau de congressos de Tarragona es va estremir quan va defensar la nacionalització de les empreses industrials en crisi. Alguns dirigents sindicals van exclamar: "¡Aquest és Montero!" I tot seguit la seva proposta va ser derrotada.

La seva última croada és una campanya contra la Constitució europea, juntament amb altres sindicalistes, al considerar que està "al servei de les multinacionals", entre altres motius que col.lisionen amb l'acceptació de la Carta Magna manifestada pel sindicat en què milita. És l'última discrepància.

Juntament amb Johnny, al comitè d'empresa també queden altres sindicalistes històrics nascuts com a activistes de Miniwatt al mateix temps que va aparèixer la tele en color. A més del nucli de la LCR, hi havia alguns militants de PCE, del PSUC i de la CNT, entre altres organitzacions.

Un d'ells, Justino Escribano, el maño, assegura que la reducció de la producció a una quarta part de la capacitat des del 2001 ha desolat la fàbrica. "Fa por entrar en alguns passadissos, que estan amb els llums apagats".

Davant la decisiva batalla iniciada, la majoria del comitè de CCOO comparteix objectius amb els delegats de la UGT, encapçalats pel veterà Joan Hernández, i els d'USOC, al capdavant dels quals hi ha el jove electricista Carlos Castrillo, de 34 anys.

No és l'única cara jove en un comitè elegit el 2002 i que tindrà a l'altre costat de la taula de negociació un pes pesant especialista en reconversions d'empreses. Trasmediterránea, Izar, Minas de Almadén i Ence són algunes de les empreses en què va intervenir Jordi Dagà com a vicepresident de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI).

Dagà, president de Barayo des del 2003 --quan Business Creation va comprar la fàbrica--, ha estudiat amb deteniment els moviments dels líders sindicals de l'empresa i, en especial, de Montero. Es trobarà un dirigent i un comitè que tenen poc a veure amb les cúpules de CCOO i la UGT amb què acostumava a negociar a la SEPI.
Re: Miniwatt... i ara qué...?
19 abr 2005
sembla que els que més borden son els que menys han treballat en sa vida
Re: Miniwatt... i ara qué...?
19 abr 2005
Els companys del comitè d'empresa de miniwat son un exemple de lluita per tots i totes, i si llegissiu de tant en tant en tant i sapiguessiu història obrera d'aquest país o sabrieu. Tot i això, si t'ofereixen entre 20 i 30 milions i l'empresa tanca, és difícil, analitzeu-vos cadascú, no acceptar-ho. Així que menys bordar, menys raves, menys drogues, menys birres, menys revolucionaris d'universitat i més treballar!
Re: Miniwatt... i ara qué...?
19 abr 2005
No si ara serà de puta mare acceptar sempre les indemnitzacions que es donen des de les empreses, ara resulta que enlloc de "No tancaments" estavem demanant "indemnitzacions dignes", si és així perfecte, però deixem de fer servir un doble llenguatge i assumim des del principi el que volem. La meva crítica va dirigida contra els comites d'empresa que per suposat accepten el que sigui, i ho se per experiencia i perque també he currat i m'han fet fora de molts llocs gràcies a comites varis i plans de reestructruració varis, està clar que Miniwatt té una lluita darrera impresionant com moltes fàbriques i que molts dels seus currantes porten dècades trencant-se les banyes, algú es pensa que és això el que es critica aquí???? Precissament per això alguns d'aquests treballadors són els primers en cagar-se en aquestes solucions com ho fem alguns, que ara s'han convertit en les úniques solucions.

Podem reflexionar sobre en que han quedat aquestes reivindicacions? Sobre on està la lluita obrera? Es pot criticar que els sindicats acceptin tancaments perque a part d'indemnitzacions a ells els hi donen com a sindicat una pasta per cada tancament que beneficia les seves burocràcies? Si un sindicat surt beneficiat econòmicament d'un tancament podem estar segurs que faran tot el possible per resistir-se al tancament?

No intenteu confondre una cosa amb l'altra, em sembla que el tema és clar i una cosa és la històrica lluita sindical a moltes fàbriques i una altra l'actualitat de les lluites obreres avui dia, poc m'imagino als anys 70 als treballadors de Miniwatt acceptant indemnitzacions i ara és una cosa del més normal i a sobre no cal ni criticar-ho??? Jo personalment pensava que Miniwatt anava a ser una clau de volta en aquesta rutinària situació de tancaments i indemnitzacions, crec que molta més gent també, que voleu que us digui que em decepciona que hagi passat el mateix que a d'altres tancaments, calcadet. I ni això vol dir que ho faci des d'un bar, ni que em cagi en la lluita obrera dels seus afiliats ni res de res. La situació laboral només la podem canviar nosaltres i la crítica és l'únic camí davant d'una situació al meu parer ben trista i generalitzada on els més grans són prejubilats sistemàticament, les fàbriques van tancant i en el seu lloc el sector serveis es nodreix de la precarietat i les condicions penoses d'aquestes feines. Avui parlem de Miniwatt però vindran moltes més com ja s'han anat més i l'única solució a totes ha estat al final tancament-indemnització, es pot dir que a mi no m'agrada i que crec que entre tots els treballadors podem aspirar a molt més??
Re: Miniwatt... i ara qué...?
19 abr 2005
si, i tant! podem aspirar a molt més, i oi tant que es pot criticar!

però de mentres s'ha de viure i si els de la Miniwatt no haguessin aguantat tant i la gent no s'hagues mogut amb ells els haurien fotut fora igualment i per 4 duros

als anys 80 tancaven les empreses i els treballadors es quedaven al carrer i havien de movilitzar-se i anar a judici per poder cobrar les indemnitzacions! pq els empresaris havien fotut el camp i marxaven deixant tota la fàbrica embargada!
Re: Miniwatt... i ara qué...?
19 abr 2005
Llavors, si la lluita ha estat tan de puta mare... Per què es planteja dimitir en Montero? alguna cosa no li deu haver agradat prou del procés, suposo.
Re: Miniwatt... i ara qué...?
19 abr 2005
Endavant amb la xarxa cotra el tancament d'empreses,menos samba e mes treballar!
Re: Miniwatt... i ara qué...?
19 abr 2005
si has de preguntar-te això és que ets incapaç de posar-te per un moment en el lloc d'algú com ell, ja sigui per falta de conciència obrera o per ignorància o ves a saber (això tu ho sabràs)
Re: Miniwatt... i ara qué...?
19 abr 2005
el pacte no l'ha acceptat el comité d'empresa, no feu cas al mass mierda, q no tenen puta idea de res.

L'han decidit tots els treballadors i treballadores reunits ahir en assemblea. A Miniwatt, el comité només és el portaveu vàlid per l'administració, i aquest sempre porta la decisió de les assemblees.
Re: Miniwatt... i ara qué...?
19 abr 2005
De vegades Indy-mierda no fa honor al seu malnom i es poden seguir debats ben interessants com aquest, tot i que al meu humil parer, ens sobri una mica de prepotència i de xuleria en algunes de les argumentacions, i estiguin fora de lloc els insults i les recomanacions sobre el que un ha de fer o de deixar de fer. I així, doncs, ja posats a dir cadascú la seva, doncs m'hi apunto:

1) En la grisor militant i de "consciència obrera" (perdó pel paraulot) que és el pare nostre d'aquest dies, no m'acava de semblar malament que uns treballadors acabin acceptant els calers i les pre-jubilacions ofertes per l'empresa. Hem de tenir en compte que abans hi ha hagut una certa (poca o molta) lluita per defensar els seus llocs de treball i que l'oferta de l'empresa, siguem sencers, tenia tota la pinta de "això o res". No podem creure que la penya de Miniwatt han de ser els nostres super-herois, quan si mirem allà on volem mirar el panorama és esfereïdor: sindicats (més o menys groguencs) que pacten abans pràcticament de que s'ho proposin, treballadors que estan convençuts de que un s'ha de preocupar d'un mateix i prou, ofensiva neo-liberal de "agárrate que vienen curvas", perdúa quasi total de la cultura de la organització per defensar els drets... i podríem seguir fins acabar plorant en qualsevol barra de bar.

2) El que sí hem de ser clars és en les consignes i en les lluites proposades des de les assembles de suport. Em sembla que ha estat Josep qui ha dit que tothom sabia el final d'aquesta lluita. Doncs, home, alguns potser si que ens ho barruntàvem... però més que res per la nostra desconfiança envers els slógans i per un mínim de memòria recenta. Però aquí vé la pregunta: Hagués esdevingut Miniwatt un símbol de resistència obrera (i, és més, els xavalots de Sants s'haguessin dedicat a cremar pneumàtics a la Gran Via) si TOTHOM hagués tingut claríssim el que dius? Dit d'una altra manera: Si s'hagués tingut clar per tothom que el tancament era inevitable i que el s'estava jugant era una partida de mus, en la que convenia era tirar l'"órdago" per aconseguir millors indemnitzacions i pre-jubilacions, haguéssim assistit també al nivell de mobilitzacions per ells? No tinc una resposta clara, és cert, però crec que és millor informar la gent del què fa i per què ho fa perquè després no vinguin les decepcions...

3) La veritat és que l'historial de la "Xarxa contra els Tancaments" comença a ser patètica. Tot els casos en què ha volgut impulsar una lluita per evitar-los ha fracassat estrepitosament (Minivatt, Samsung, Fisipe, Reno de Médici...) Tinc els meus dubtes, però, en com s'haguessin pogut evitar altrament aquests tancaments i que hagués estat el guapo que hagués tirar endavant la lluita... i home, dir que aquests trotskos i coberos dels comités en lluita es dediquen a rentar la cara a les cúpules sindicals dels grocs, doncs jo crec sincerament que a) és donar-les-hi una importància que no ténen i b) se la súa olímpicament a les susdites cúpules.

4) Sort que arriba el May-Day i, a partir d'ara, tot seran flors i violes ( o fiori e violi, je,je!! )

Salut a la penya i uns allets pel que s'hi piqui...
Re: Miniwatt... i ara qué...?
19 abr 2005
Si tan bona es la "lluita de la xarca" d'Endavant... i de tota la colla de trotskos manipuladors...
perquè no convoqueu vaga als vostres curros???????

Aixó és un altre acte vergonyós, manipulador i oportunista dels esquerrans de sempre...SIGUIN O NO PARLAMENTARIS...
Tota la campanya feia pudor a aixó: "demanem a les institucions" "demanen a la generalitat"...bla, bla, bla....

Excuses barates les de sempre: son currants molt grans i prou han aguantat... DONÇS PQ CARAI FEIA FALTA CREMAR NEUMÀTICS???? Per fer el paperina, el vanguardista i de pasada el ridicul...
I al final l'unic que s'aconsegueix és legitimar d'una manera o altra la actuació dels sindicats grocs a les empreses... i mentres aixó no s'entengui continuarem tocan timbals mentre la patronal es fa d'or a costa de la nostra miséria...
¿Farà falta que ens torni a passar lo mateix perque torni a haver-hi aquest debat? ¿i perquè ens deixem ensarronar pels col.lectius que pretenen aturar els tancaments...pero desde fora de les fàbriques???????????
Aixó no tenmia ni cap ni peus desde l'inici del "boicot" (per dir-li d'alguna manera...) i si no ho hem vist és per falta d' idea...
Re: Miniwatt... i ara qué...?
19 abr 2005
apa, llest, proposa alternatives en comptes de cridar tant
Re: Miniwatt... i ara qué...?
19 abr 2005
Donçs mira, com a proposta: l'anarcosindicalisme, els sindicats de CNT.
Pot agradar o no, es pot criticar o no... però és una proposta seriosa...
Un replantejament sobre qué és un sindicat i per a qué serveix...i ara per ara és l'unica proposta sindical honesta i de classe...
que te errades? I tant que les té...peró per aixó hi estic afiliat...per treballar-hi i aportar la meva forma de veure...
Un sindicat ha de servir per a crear consciencia de classe i crear necessitat d'implicació per part dels seus integrants...
és dificil i la situació social és molt complicada... però és qüestió de posar-se a teballar...
Qué, t'hi apuntes?
Re: Miniwatt... i ara qué...?
19 abr 2005
Menos mal que arriba el May Day...

en comptes de lluitar contra el tancament d'empreses ballarem pels carrers de Barcelona al so de música techno.

A un@, m'agradaria saber que haguès fet la CNT en aquest cas. No ho pregunto amb malícia, ho dic en serio, ni amb segones lectures. Vull saber quina és la opinió anarcosindicalista de la CNT sobre el assumpte. Gràcies.
Re: Miniwatt... i ara qué...?
19 abr 2005
acabaramos!... la solució a tots els mals: afilia't a la CNT (però a quina?, la CGT no val?)

apa, cenetero que si vosaltres sou la solució ho tenim claret
Re: Miniwatt... i ara qué...?
19 abr 2005
O sigui, tota aquesta crítica per arribar a dir que cal afiliar-se a la CNT?? Després és endavant i els trotskos els manipuladors...

Què jo sàpiga la CNT també encenta campanyes de boicot a supermercats per acomiadaments de feina, i demana a tots els MMSS de l'estat a solidaritzar-se amb aquesta lluita. Ojo, que em sembla molt bé, pero a vegades us pot el sectarisme i heu de criticar la lluita de Miniwatt i com ha acabat només per que són de CCOO, sense saber exactament qui hi ha al darrere.

T'han fet una pregunta interessant: que haguès fet CNT a Miniwatt??
Re: Miniwatt... i ara qué...?
20 abr 2005
Gran pregunta:... 30 anys de sindicalisme groc i venut han provocat la desmobilització dels i les treballadores... amb aixó vull dir que ara, avui, aquí... ningú pot aturar les deslocalitzacions si els implicats no ho volen veritablement... és a dir... la feina que han fet malament els grocs durant tant de temps no la pot solucionar cap altre opció en dos dies...perquè si tornes a llegir el que deia un parell de comentaris mes amunt; feia referència a la IMPLICACIÓ de tots els treballadors en les lluites... i aixó suposa no signar cap acord vergonyós amb l'empresa... que el meu sindicat tindrá moltes errades.. però com a mínim no hauria tret lo que la llei ja reconeix (45 dies per any, etc...)...perque llavors...Perquè volien el comitè, o la campanya de boicot...total per acabar treient lo que qualsevol jutge ignorant haguès reconegut...

Aqui, la proposta que jo comentava...PERQUÈ ALGÚ HO HAVIA DEMANAT EN UN COMENTARI...feia referència a que la nostra opció sindical està pensada per a crear consciencia de classe...i que per tant aquestes situacions no es donin
Que es podia haver fet? Primer convocar vaga general a totes les industries cada vegada que hi hagui un intent de deslocalització.
Quant l'intent fos un fet...res de manis per Barna...tots els treballadors y treballadores a la fábrica(ocupar-la) per tal de que els empresaris no s'emportin les peces i les màquines per vendre-les...i a partir depèn de la situació i de les propostes dels treballadors...
Però per poder fer coses així es necesita la participació de molts treaballadors i treballadores...i amb aquests sindicats grocs, subvencionats i llepaculs NO ES POT FER.
Cal un treball lent però segur.. i anar avançant poc a poc per aconseguir un sindicat realment fort. Amb l'anarcosindicalisme es pot fer (ja s'ha fet)... però per arribar a aquest nivell d'implicació es necessiten mooooolts debats com aquest, moooooltes lluites perdudes... molta feina al cap i ala fí...i em sembla molt que efectivament com deia l'article de dalt de tot, la gent prefereix pintar-se la cara i tocar el pito que aixecar la veu a la seva feina...
i així és imposible crear un moviment sindical...que és la única forma d'aturar els procesos agressius del capital.
I, amics meus...sigui quina sigui la meva opinió o la de les demès...no teniu cap dret a fer-vos els INCRITICABLES. Al contrari...sortir a la palestra us posa en la situació de rebre totes les crítiques... si ha sobre voleu que la gent piqui de mans i rigui la grácia de la "gran lluita de Miniwatt"...

Ara pregunto jo: ¿Perquè la resta de sindicats de CCOO no han recolçat la "lluita"?????????

Per a "un altre": No estar d'acord amb algú i fer una proposta no es manipular... en tot cas manipular sería presentar una cosa com allò que no és...i en aquest cas... endavant, els trotskos, i tu mateix...teniu moltes coses a dir;)
Re: Miniwatt... i ara qué...?
20 abr 2005
arriba a l'il·luminació màxima al local de la CNT, la secta de la nova era
Re: Miniwatt... i ara qué...?
20 abr 2005
Home....companys agrairía intervencions intel.ligents...
jo també se comportar-me com un patètic manipulador: Tú ets tonto, l'altre fot fàstic, el de dalt és burro, el d'abaix idiota, guau, guau, guau, guau, guau...
Re: Miniwatt... i ara qué...?
20 abr 2005
txaval, més manipulador que tu que comences dient que la Xarxa és una merda controlada per indepes i troskos per acabar fent propaganda de la cnt...
Re: Miniwatt... i ara qué...?
20 abr 2005
May Day may Day!!!! chumba chumba pum pum chumba pum pum ninonino chumba pum chumba pum!!! Que passsssaaaaa neeeeeeeennnggg!!! Abajo el trabajooooo neeeeeenggg!!!

(so del sindicalisme alternatiu de la CNT)
Per a unaltre
21 abr 2005
Si no t'agrada que hi hagui gent que explica les coses desde altre perspectiva em sembla que tindrás que posar-t'hi fulles, noi...
Qui no opina com tú és un manipulador... bastant stalinista per part teva...
Apa a pendre la fresca

Per a party day:
En tot cas serà el so del sindicalisme alternatiu D'UNA GENT MOLT CONCRETA D'UN LOCAL MOLT CONCRET DE BARCELONA... i per tant no gaire representatius.
regal per a unaltre
21 abr 2005
Al final la "lluita" de Miniwatt ha acabat de forma vergonyosa (acceptació de quatre duros) malgrat l'absurda campanya que s'ha montat desde els "col.lectius alternatius"
Una altre "lluita exemplar" que es desinfla. Com totes les que mouen els sindicats grocs i pactistes. Però aquí la diferència està en el tractament desde els mitjans alternatius. Hauriem de reflexionar sobre qui ha mogut la suposada campanya de boicot que nomès a servit pq els oportunistes de sempre penjin quatre convocatories a internet amb el seu nom, per tal de "demostrar" que estan a la palestra pública. (oh!, com lluiten aquests nanos!)
Hauriem de reflexionar sobre a qui estàven netejant la cara (comitès de CCOO;els trotskos són bons als comitès, però clar...els liders són doleeents, doleeents...els trotskos de base són "una altre sindicalisme groc és possible!")

Torna a quedar clar: els sindicats subvencionats desmunten la industria i a sobre "ens venen" que és una vistoria pq els hi donen tres pessetes a canvi... És aixó sindicalisme?
Fer una mani i tocar el pito no és sindicalisme... però es que cremar pneumàtics TAMPOC HO ÉS.

Tambè haurien de reflexionar els col.lectius que els hi han fet de "palanganeros" als grocs... encara que es dedicarán a dir que " si els treballadors ho han acceptat en assemblea..."

Quina vergonya... que a aquestes alçades hi hagi gent dispossada a treure la cara per uns sindicats que no fomenten la lluita obrera si no el borreguisme del pito i la pandereta la plaça st. Jaume...
Encara tindràn la barra de dir que "hem guanyat"

El sindicalisme de veritat no necessita subvencions ni liders de partits polítics, ni liders de sectes polítiques...

El sindicalisme de veritat no pot acceptar mai el que estàn acceptan aquesta gent...

El sindicalisme de veritat fomenta la participació de tots els treballadors i treballadores en igualtat de condicions i ho ha de demostrar en la seva fornma d'estructurar-se i de funcionar...

Ens tornarán a colar aquesta manipulació... o pensarem les coses una mica abans de fer-les.

I ARA QUÉ? Com acabem amb la precarietat? i amb la discrimanació de gènere? i amb les subcontrates? i amb els sous de vergonya? i amb el mobing?
Continuarem fent-li el joc als sindicats grocs i als col.lectius que no presenten una alternativa al sindicalisme groc i que es dediquen a dir "No a la precarietat", "No a aixó d'aquí", "No a aixó d'allà"

UNA ALTRE PRESSA DE PEL ÉS POSSIBLE


autor/a: Observador
Re: Miniwatt... i ara qué...?
21 abr 2005
si el problema és el treball, deixem de treballar, jo a partir d'ara aniré al local de la CNT a passar l'estona
Re: Miniwatt... i ara qué...?
22 abr 2005
Estoy alucinado con tanto niñato radicaloide de estómago agradecido que tanto abunda por indymedia (suerte que llega el May Day y se desahogarán haviendo el "indio") y tanto CNT resentido por su falta de protagonismo e insignificancia en el mundo del trabajo. No pueden soportar que los sectores de izquierdas de los sindicatos y la xarxa les den lecciones de lucha obrera.

Si señores, la plantilla, es decir, los trabajadores de Bayaro (Miniwat) han aceptado el acuerdo en asamblea. Yo pregunto algún niñato posmoderno y seguidor de López Petit o algún cenetero cree que si no hubiera sido por la movilización se habría conseguido esas indemnizaciones?.

Segundo, alguien cree que el trispartit iba a nacionalizar la empresa, alguien cree que existía alguna posibilidad real de ocupar y autogestionar la empresa?. NO. A partir de ahí luchar hasta el último aliento y conseguir la mejor indemnización posible.

Porque la indemnización? Los trabajadores tienen hipotecas, familias, han de comer o ¿no?...y con todos los respetos no quieren hacerse okupas por tanto tienen que asegurarse un colchón para buscar otro empleo o su jubilación. O es que algunos son tan mediocres, con tanto autoodio, tan enclenques moral e idiologicamente que no saben sobrevivir si no es a base de mártires?.

Por último solidaridad con los compañeros, suerte en sus periplos vitales, que no decaiga la lucha, que sirva de ejemplo y adelante con la xarxa.

Salut,
Re: Miniwatt... i ara qué...?
22 abr 2005
¿Que no decaiga la lucha? ¿la "lucha" de colaborar con el desmantelamiento industrial?

A ver si lees con más atención, listillo, que alguien más arriba ya te ha explicado que les han "concedido" las indemnizaciones QUE YA PREVEE LA LEY. ¿qué mobilización ni que hostias!
Según tú, entonces: en todas las demás fábricas donde ha habido cierre, ha habido un éxito pq en todas ha habido 45 dias por año...
¿te has leido el estatuto de los trabajadores alguna vez?
Re: Miniwatt... i ara qué...?
22 abr 2005
Crosh, sembla que el que no s'ha llegit els acords has estat tú . Les prejubilacions apareixen a l'estatut?,entre moltes altres coses, sembla que no el llegeixes sovint. A més, és molt probable que ja tinguesis l'argumentació preparada abans de que finalitzes la lluita. TOTS SÓN UNS VENUTS MENYS JO. I perque tu no?Segur que ets un fracasat polític i ideològic, un cínic amargat que vius intentant hegemonitzar políticament la marginalitat més absoluta, un maximalista del no res, un posmodern del mayday.... és a dir, un inútil a la clase obrera.
Re: Miniwatt... i ara qué...?
22 abr 2005
Me he leido todas las aportaciones ha este debate y quisiera hacer las siguientes consideraciones:

1.- Las movilizaciones habidas han permitido a los trabajadores/as llevarse unas buenas condiciones economicas.

2.- Las organizaciones ccoo, ugt y uso de los sindicatos presentes en la empresa no han apoyado la lucha

3.- A la peña solidaria de barcelona se les presento (¿se les vendio?) la lucha por unos objectivos más profundos

4.- Creo que tanto la xarxa como los de revolta global tendrian que tendrian que dar explicaciones a los solidarios con la lucha
¡Qué exitazo de prejubilaciones!
24 abr 2005
Left: COJE LAS PREJUBILACIONES Y CORRE...
y luego vente a dar el coñazo por aquí con el cuento de "No a la precarietat"...
y luego nos vamos todos a tocar el tambor un rato a Barcelona...que en un finde algo hay que hacer para entretenernos...
La próxima campaña de la XCT y compañía podría ser: ¡Por una prejubilación "digna"!
o quizá: ¡Por un cuarto turno "digno"!
o: "Reducción de horario y sueldo...pero con "dignidad"
Lef, amiguete/a: tu que te lees con tanta profundidad los acuerdos esos tan geniales:
¿podrías comentarnos a que prebendas se ha llegado con CCOO y el comitè?...¿concesión de cursos? ¿recolocación en un despacho del "sindicato"? ¿más horas sindicales en otras empresas?¿algo más original?
Re: Miniwatt... i ara qué...?
24 abr 2005
Alguno de estos puristas tenia alguna solución mejor?. Claro que NO, sinó no sería tan marginales como son.
Re: Miniwatt... i ara qué...?
27 abr 2005
Que mania con que hay que dar explicaciones a los solidarios con la lucha... como si se les hubiera engañado de algo. Los solidarios trabajan codo con codo en la XCT con los trabajadores de Miniwatt, y los trabajadores de CCOO de Miniwatt se han presentado como testigos en el juicio, se han autoinculpado y van a poner todos los recursos de su sección sindical para los gastos del juicio.

Pensais que estos chicos/as que hicieron la acción son imbéciles profundos y que actuaron presionados por esos "objectivos profundos" por parte de los trabajadores y de la XCT? Por favor, menos paternalismo... Los enjuiciados jamás han tenido nada que criticar a los trabajadores de Miniwatt, pq teneis que hacerlo vosotros?
Re: Miniwatt... i ara qué...?
29 abr 2005
porqué tu no eres el que decide qué se puede criticar y qué no. ¿lo coges?
Re: Miniwatt... i ara qué...?
21 gen 2006
El que més gràcia em fa de la penya que discuteix aqui són els i les que diuen "a currar". Vingui del racó anarcosindicalista o del trotzko o del estalinista o indepa. Una cosa está claríssima, a l' Estat espanyol quasi la meitat dels contractes laborals ja són contractes basura, o sigui molta d' aquesta gent no está organitzada sindicalment, però no per aixó no ténen "conciència de classe", jo la tinc i no m' agrada currar, no crec que li agradi a ningú, al menys no 40 hores setmanals sempre fent el mateix curro monòton, no tenint temps per auto-educarte, formar-te, militar políticament, gaudir de la vida. Per molt de respecte que els hi tingui als vells activistes com en Montero de la Miniwatt i moltíssims altres, avui cal un altre sindicalisme, un que no deixa fora als precaris, als aturats i un que no propagi la consigna obrerista "currar fins a mórir". Un sindicalisme llibertari de base hauria de lluitar per menys hores setmanals a igual salari, malgrat els "temps díficils" que únicament són "díficils" pels guanys de les grans multinacionals que no saben com exprimir ja més als treballadors.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more