Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
Ahir dijous vaig poder assistir a un acte molt emocionant amb Aleyda Guevara, filla del CHE a la Universitat Autònoma.

Més enllà de l'èxit de l'acte, al que van assistir més de 500 persones, o de la càrrega lluitadora que va saber transmetre la ponent, voldria fer un parell de reflexions sobre l'actitut que algunes organitzacions que es fan dir d'esquerres (i que no penso esmentar aquí), van tenir amb l'acte.

En primer lloc vaig trobar molt lamentable que algusn dels cartells que anunciaven l'acte estiguessin tapats per altres cartells d'altres organitzacions. Deixant de banda el fet que es tingui més o menys simpatia per la Joventut Comunista, que organitzava l'acte juntament amb l'OSPAAAL (i haig de reconéixer que en el meu cas n'hi tinc bastanta), no es pot tapar un cartell d'un acte on ve la mateixa filla del CHE, per defensar la revolució cubana, amb cartells que fan propaganda exclusiva d'una organització. Això és anteposar les pròpies sigles i els interessos partidistes, a la causa revolucionària.

En segon lloc, considero lamentable l'actitut d'un grupúscul que molts coneixem, que es va posar a la porta de l'acte, a repartir els seu material, en una actitut clarament oportunista i manipuladora, per intentar treure rendabilitat de l'esdeveniment. Però no contents amb això, aquesta autèntica secta, va fer una intervenció deplorable durant l'acte, fent demagògia, qüestionant l'autoorganització del poble cubà, que haurien de saber que no té comparació amb la nostra, per exemple, i mancant el respecte a la ponent i a tot el poble cubà, pretenent dir des d'aquí com s'ha de comportar i conduir la seva lluita.

De debó que crec que aquesta gent fa molt mal a aquell "moviment" del que tant parlen i que sistemàticament es dediquen a manipular i instrumentalitzar pels seus propis interessos.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
Lamentable. Per això no hi vaig anar. L'infantilisme és el primer enemic de l'ordre revolucionari i del respecte cap a aquells o aquelles que sí han fet una revolució democràtica i comunista.
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
agrairia que els col·lectius que aquest tal trucha titlla de "grupuscles que molts coneixem" donessin la seva versió dels fets, si més no ara tinc la versió d'uns que els veig molt poc en la lluita diària a la universitat, als barris i al carrer del nostre país i si governant a molts ajuntaments, i també a la Generalitat, fent polítiques de dretes. També és demagògic i lamentable veure com s'empastifa la facultat de lletres amb els cartells "Es busquen joves per construir un altre món" quan les vostres polítiques i maneres de fer a Catalunya i arreu de l'Estat són reaccionàries i poltronistes.
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
parleu de En Lucha?

I en quant a lo dels cartells tapats... gairabé era impossible no tapar cartells quan heu encartellats tots els jocs de propaganda possible. No només hi havia el vostre acte aquesta setmana a la UAB
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
Primer, he dit que simpatitzo amb aquesta organització, però no que en formi part (entre altres coses per qüestions d'edat).

Respecte a la feina concreta del dia a dia, no ho conec prou, en qualsevol cas tinc la sensació que amb moltes dificultats, però s'intenta fer una bona feina. I dic amb moltes dificultats, perquè a determinats hi ha gent que es creu amb la legitimitat de ser els únics que tenen dret a penjar cartells, organitzar activitats o participar en les assemblees, on adopten comportaments reaccionaris, excloients, sectaris i instrumentalitzadors.

Perquè és demagogic omplir la facultat de lletres amb aquells cartells? Agradaran més o menys, però això està fet de forma militant per membres d'una organització, amb l'únic objectiu de portar la seva veu també a la UAB i començar a treballar-hi. I jo vaig veure a estudiants de la mateixa facultat penjant-los.

Respecte la qüestió de governar a pobles i institucions catalanes, em sembla un argument esquerranós, inútil, sectari i que denota una manca de projecte. EUiA, i no la joventut comunista, forma part d'alguns governs perquè entén (i es pot estar d'acord o no, però sense desqulificar) que, encara que petit, això suposa un pas endavant en l'assoliment dels seus objectius i ja està. Ningú defensa que això ja estigui bé ni molt menys, i no es dubta en criticar les aberracions que fa el tripartit, com per exemple la darrera reforma fiscal sobre el tema de succecions.

Així que prou de demagògia barata pròpia de qui es dedica al "politiqueig" esquerranós, i que busca una autorrealització personal més que ser útil a la gent. Per avançar cap a la revolució a Catalunya, cal analitzar quines són les condicions objectives i la correlació de forces i actuar en conseqüència, intentant optimitzar al màxim la situació i anar modificant la correlació de forces.
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
A les fecultats eñs sindicats d'estudiants i les assemblees de facultat i al carrer les organitzacions de joves i polítiques
Prou d'infiltrats a la UNI!
Organitza't a la universitat i lluita, no vinguis a buscar militància com si fosiu politicutxos!
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
Em sembla ke la trucha no sap ke vol dir esquerranos.
En tot cas EUiA de comunista no en té res i nomes cal veure el seu programa socialdemocrata de merda i la seva política de participació en ajuntaments com el de barcelona on nomes es dedica a ajudar als especuladors i a fer fora a la gent sense recursos dels seus barris.Així es fa la revolucio?I ara suposarem ke la senyora mayol, pija que no ha agafat mai el metro és el Lenin català no? Si us plau no utilitzem un discurs tan hipocrita. Per cert a la pagina dels cjc parlen mol de comunisme i internacionalisme pero no diuen res de catalunya
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
Aquesta postura és antidialèctica.

Sindicats, assemblees, organitzacions polítiques i altres moviments socials tenen diferents fucnions.

Hi ha diverses tasques a realitzar i diversos eixos d'intervenció en cada àmbit. Així, perexemple, a les facultats cal tenir lluita sindical, des de les associacions, que donen establitat, formació i continuitat i des de les assemblees que han de ser àmbits radicalment democràtics, que vagin substituint a poc a poc les antidemocràtiques institucions universitàries.

Apart d'això, hi ha un àmbit d'intervenció més política en el que és positiu que intervingui també les joventuts polítiques, intervenint en els cossos de coneixement que s'imparteixen a la universitta, tant en quant a continguts, com en quant a les formes, ajudant a fer de la universitat i dels seus recursos una eina útil per la societat civil organitzada, i lluitant per fer de la universitat una eina de transformació social.

Al carrer, també calen diferents tipus d'organitzacions, i ni molt menys només les polítiques.

Crec que cal començar a pensar amb complexitat i rigor i no caure en les mateixes crítiques que fa la dreta i sobretot els "apolítics", tecnocràtes i falsos independents, que en realitat són profundament conservadors.

I no entenc això d'infiltrats: insisteixo en que l'acte l'han organitzat estudiants universitaris normals i corrents que no tenen res a veure amb aquells militants alliberats d'alguens organitzacions, que cada any es matriculen en una facultat diferent per manipular el moviment que hi pugui haver, això sí, ben subvencionats per seves sectes particulars.

Prou de sectarisme i de crítiques buides i infantils!
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
demagogs! com podeu muntar una xerrada defensant el model cubà, com podeu anar de supercomunistes i després pujar-vos al carro del poder com si res?
Com podeu anar-vos autoanomenant catalanistes i d'esquerres si no feu res ni per defensar la terra, la cultura i la llengua, ni per acabar amb les desigualtats socials ara que esteu al poder? No feu més que el contrari de tot el que dieu ser i defensar. No feu més que treballar per perpetuar el poder del capital, no feu més que reprimir al jovent que lluita, no feu més que promoure polítiques de destrucció del territori, no feu més que promoure l'especulació immobiliaria, no feu més que precarietzar cada dia més al jovent, a les dones i a les classes més desafavorides.

No intenteu rentar-vos la cara amb xerrades sobre la revolució cubana, o sobre la revolució mundial que voleu conseguir, perquè ja ningú us creu.

Pareu de fer demagògia per confondre la gent. Sentadets a les butaques del parlament esteu més macos.



Independència i Socialisme
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
Efectivament, EUiA no és comunista. No ho és perquè no és un partit, sinó un moviment socio-polític amb una unitat programàtica que es concreta amb propostes assolibles a curt i mig plaç. Voldria saber què han aconseguit tots els ultracrítics amb la política d'aliances d'EUiA, per al poble català, en quant a drets socials, civils i nacionals.

EUiA està aconseguint molt poc pels meus gustos, però algú ha sentit ha parlar de la plataforma per la sanitat pública impulsada entre d'altres pel regidor d'EUiA a Barcelona, Ignasi Fina, o de la bossa d'habitatges, o de l'avenç cap a un marc de relacions laborals català? És clar, és que això no surt als diaris i per tant no ens interessa no? Perquè lúnic que interessa és el tema de les seleccions o del valencià (tema que per altra banda em sembla important, però no com per eclipsar tota la resta). Molt de compte amb fer-li al joc a la dreta! El mateix compte que ha de tenir la gent de EUiA per no fer-li el joc a la resta de forces del tripartit que defensen uns interessos clarament diferents.
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
"Efectivament, EUiA no és comunista. No ho és perquè no és un partit, sinó un moviment socio-polític amb una unitat programàtica que es concreta amb propostes assolibles a curt i mig plaç" NO SE COM HO ANOMENES TU AL TEU MÓN DE FLORETES, PERÒ D'AIXÒ SE'N DIU REFORMISME.

Reformisme: Deixar de banda els ideals, rebaixar les pretensions per tal d'arribar al poder i poder-se acomodar a la butaca del parlament, senat o gobern de torn, a CURT I MIG plaç.
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
lamentablament, la realitat catalana avui és resultat de la baixada de pantalons de partits com el vostre, i sobretot el que heu aconseguit és tenir molts panxacontentes a l'administració pública (ajuntaments, diputacions, generalitat, etc.) que l'heu transformat en la major empresa de col·locació de Catalunya. Sí, heu aconseguit algo seguint la veu de l'amo, del que va dir "atado y bien atado". Si no, per què et creus que ara sou un grupuscle al costat del que vau ser durant la dictadura? això sí, un grupuscle ben pagat i ben agenollat. No, no feu el que volgueu, mentrestant us aneu emmirallant en Cuba i ells, sobretot, que no s'emmirallin en vosaltres. Salut!
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
"demagogs! com podeu muntar una xerrada defensant el model cubà, com podeu anar de supercomunistes i després pujar-vos al carro del poder com si res?
Com podeu anar-vos autoanomenant catalanistes i d'esquerres si no feu res ni per defensar la terra, la cultura i la llengua, ni per acabar amb les desigualtats socials ara que esteu al poder? No feu més que el contrari de tot el que dieu ser i defensar. No feu més que treballar per perpetuar el poder del capital, no feu més que reprimir al jovent que lluita, no feu més que promoure polítiques de destrucció del territori, no feu més que promoure l'especulació immobiliaria, no feu més que precarietzar cada dia més al jovent, a les dones i a les classes més desafavorides.

No intenteu rentar-vos la cara amb xerrades sobre la revolució cubana, o sobre la revolució mundial que voleu conseguir, perquè ja ningú us creu.

Pareu de fer demagògia per confondre la gent. Sentadets a les butaques del parlament esteu més macos."

Sí, sí, fem tot això i a més ens mengem els nens.


"Reformisme: Deixar de banda els ideals, rebaixar les pretensions per tal d'arribar al poder i poder-se acomodar a la butaca del parlament, senat o gobern de torn, a CURT I MIG plaç"

Això no és ser reformista. Ser reformista vol dir creure que es pot arribar a una societat més justa (socialisme), només mitjançant a reformes des de les institucions.

Això no ho defensa EUiA ni els partits que en formen part. El que es defensa és que cal utilitzar les institucions per intentar anar millorant les condicions de vida dels treballadors i treballadores i anar creant condicions per fer possible el canvi revolucionari.

Ho dic un cop més, la joventut comunista sí està per la revolució. Es pot discrepar sobre la seva línia estratègica, però no qüestionar els objectius que s'ha marcat de forma col·lectiva. I una altra cosa, caldria que sabessiu que la pràctica revolucionària pren formes diverses en els països del centre i en els de la perifèria del sistema capitalista. I ja que se us omple tant la boca amb Cuba, haurieu de saber que precisament els cubans, estan molt d'acord amb la línia estratègica que els partits que integren EUiA, que són els seus referents a Catalunya, estan duent a terme.

Prou d'infantilisme i demagògia!
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
per haver aconseguit el que heu aconseguit, per què no passeu a militar en el PSC? Ah! què de fet ja esteu, l'únic que manteniu les sigles i les poltrones per no haver de tornar a treballar 8 o més hores, per mantenir la bona vida que us porteu a costa de traicionar tot l'ideari polític que dieu defensar. Miralles president!!
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
M'agradaria que algú fes una llista amb les poltrones que tenen EUiA o la Joventut Comunista, organitzacions que treballen amb un pressupost i amb unes suvencions i ajudes institucionals molt inferiors a les de molts dels col·lectius ultrarrevolucionaris que no han fet res pel poble català, i que quan ho necessiten no dubten en "baixar-se els pantalons" i en un acte d'incoherència demanar ajuda i recursos a aquests "reformistes", o és que a ningú li sona un local a Sant Adrià? Demagogs!
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
Ostia quanta demagògia indepe. Realment alguns tenen el cap ben plè de merda. Tampoc els veig agafant el metro, i si els veig és saltant sense pagar, contribuint a apujar el preu del bitllet. Sou com els capitalistes, és el mateix principi de no pagar impostos i evadir-se, perjudicant als altres. Sou els mateixos furibunds anticomunistes.

De segur que son els típics ultrarevolucionaris que després critiquen Cuba, i no veuen més enllà de Salses i Guardamar (bueno sí: la seva basquitis és el límit geogràfic d'"actuació" mental).

Visca el pragmatisme, visca el comunisme, visca la filla guevarista del Che i aquells que l'han portat, en la cara d'aquells incapaços que "lluiten" fumant porros a dojo, que "defensen" la cultura ballant sardanes i fent castellers o escoltant música en català (perque la que no es fa en català no és catalana, puaajjj)...

Aneu a cagar futurs convergents, rapinya de l'interès privat i la incultura.
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
Per no parlar de la quantitat de vegades que aquestes organitzacions ultrarrevolucionàries sense projecte, o els seus txiringos, formats per la mateixa gent, davant d'una mobilització unitària, no han dubtat en treure els seus propis cartells, amb el logo ben grandet, donant a entendre que eren ells els que organitzaven el cotarro, mentre que després la participació en les tasques unitàries eren altament deficitàries.
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
Jo no comparteixo algunes de les propostes i maneres de fer del conjunt, ni particularitat, de partits que conformen EUiA, podria ser molt dur amb ells no ús enganyaré. Penso moltes vegades amb els meus anàlisis personals que no és un projecte en el que he de participar-hi i per això em sembla estúpid no fer-ne crítiques serioses, vàlides.
Crec que amb la quantitat d'arguments coixos, infantils, demagogs, sectaris.. que hom des d'una òptica revolucionaria no pot fer i aquí s'han fet, que anem malament si hem de construir una alternativa política pel nostra poble i ajudar a d'altres.

Salut, independència i socialisme.
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
Tots aquests tingladillos sorgeixen del finançament de CiU durant 23 anys, del seu control ideològic a la universitat. Ells han volgut formar una casta "revolucionària" que fós de postí, un mer passatemps fins els 23, que és quan el nen ha de començar a fer peles i deixar-se d'osties.

Ja s'acaba el seu monopoli, ja s'acaba.

I tornem els comunistes, que ens van donar per enterrats!!!!

Cuba Sí
Tercera Republica Sí
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
res del que dius faig, i sóc partidari de l'entesa i la unitat d'acció dels col·lectius d'esquerres als Països Catalans per transformar el que tenim en més justícia social i nacional, però estic flipant amb aquest darrer missatge, ara entenc la impossibilitat d'entesa entre uns i altres, això sí continuaré sent independentista perquè és la meva manera d'entendre el socialisme des de Catalunya.
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
No accepto la crítica que des dels prejudicis adquirits a travès de l'esquerranisme imperialista espanyol, es fa a les postures pro-independentistes. (perquè son anàlisis des de la intoxicació, tampoc són vàlids)
I recordo que l'EI igual que EuIA la conformen moltes realitats i que penya d'aquesta que per aprofitament o per ineptitud fan determinades coses, no son tota l'EI.
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
el meu missatge era per "Cuba sí"
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
Està clar, suposo, que aquestes crítiques no són generalitzables a tot el moviment independentista, en el qual hi ha sectors amb els quals s'hi pot treballar molt bé i que s'ho curren molt (per exemple a la campanya contra la constitució europea). Però és que un comença ja a estar fart de demagògies, de veure com algus s'autoproclamen com els autèntics revolucionaris, que són els que després pretenen donar lliçons al poble cubà o al veneçolà de com han de dur a terme la seva lluita. Personalment també sóc plenament partidari d'aquesta entesa entre col·lectius d'esquerra i així la vaig practicar a la universitat i així la intento seguir practicant en l'actualitat en altres àmbits. Però la prerrogativa per aquesta entesa és el respecte i la predisposicío a la col·laboració i malauradament, massa vegades es troben a faltar.
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
Sou uns oportunistes, tots els partits que aneu de "progres" us aprofiteu de la feina que fan les organitzacions que treballen en la semi-clandestinitat per culpa de la repressió que promoveu desde les vostres butaques institucionals. Porteu a la filla del che perquè la gent que realment creu que el model cubà és possible a altres llocs, com ara a catalunya, vingui a veure la vostra xerrada, i aixi us ompliu de goig de veure la gran capacitat de convocatòria que teniu, i la de gent que us segueix.



El metro i tot el transport públic hauria de ser gratuït, cola't tu també, fes desobediencia civil! O és que potser creus que cal pagar un mitjà de transport que fa servir la classe treballadora per anar a treballar? A sobre que em fan moure'm en un transport precari, en què no s'hi cap a l'hora punta i que no el faig servir per anar a la platja, sino que el faig servir per anar a treballar, l'haig de pagar? i amb els preus abusius que hi ha avui en dia? Tranquil que els que tenen diners, no et preocupis que tampoc el paguen el metro, perquè no hi han pujat mai
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
això mateix Fede. A més, la crítica no és en cap cas a les postures ideològiques de l'independentisme polític i social, amb les quals divergeixo, sobretot en la fonamentació del concepte de nació, però que són plenament respectables i poden ser revolucionàries. La crítica és a formes d'actuar sectàries, excloients i infantils, d'alguns exponents d'aquest moviment, que acaben perjudiquen a la resta.
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
jo, faries bé d'informar-te, de la feina que aquesta gent que només es preocupa de buscar "butaques" (insisteixo, vull que feu una llista exhaustiva), porta fent des de fa anys i anys en solidaritat amb Cuba i la resta d'america llatina. Et sona Defensem Cuba, o els Casals d'amistat am Cuba, o l'associació catalana de brigadistes amb nicaragua o mil iniciatives més amb les que s'ha demostrat un suport incondicional a la revolució cubana, fins i tot en els moments més difícils, quan tothom mirava cap a una altra banda? No parleu de coses que desconeixeu, perquè acabeu ficant la pota.
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
He saltat perque crec que alguns s'han passat amb No Trucha. Em sembla que queda clar que ahir, en un acte en el qual només s'havia de venir a escoltar i interessar-se per Cuba, alguns es van posar en pla reaccionari. No es tractava de fer una competició pamfletaria, sino de venir a aprendre.

Recordo quan Joventut Comunista van portar a la UPF a uns Brigadistes Internacionals nordameicans i suissos, homes molt vells, revolucionaris de veritat que hi van deixar la pell en un pais que, segons el criteri nacionalista, "no era el seu". Recordo que quan van començar a parlar d'Espanya de poble espanyol, els intransigents adoctrinats per l'estrategia CiU s'en van anar!!

Els comunistes intentem entendre els nacionalistes, intentem connectar si es tracta de fer moviments cap a l'enteniment entre pobles o idees de poble.

Però sembla que només rebem insults i a més s'ens intenta desacreditar, quan justament som aquells que tenim propostes pel millorament objectiu de les coses.

Haver portat a la filla del Che, és segurament l'acte polític més interessant dels darrers temps. I pel que veig la deriva d'alguns va ser lamentable.

Sortiu del vostre ghetto, ostia!!!
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
molt bé, molt bé! un aplaudiment pels grans brigadistes, pels grans internacionalistes! perquè aneu tant lluny a fer la revolució? perquè us agrada tant mirar a les coses de fora? us agrada molt omplir-vos la boca de consignes revolucionaries, però cuan us toca treballar pel vostre entorn, pel lloc on viviu no foteu absolutament res més que destruir el que altres intenten una i altra vegada construir.
El mateix amb la gran campanya contra les tortures a l'Iraq i a Guantanamo, però quan s'us demana que condemneu les tortures a les comissaries dels Mossos d'Esquadra, o quan s'us demana que condemneu la ràtzia contra els 3 joves de Gràcia que els portaran a l'Audiència Nacional en breu, gireu la cara.
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
t'has parat a pensar que continuar al gueto pot significar, de cara a la gent i col·lectius que crítiques, seguir treballant i lluitant per aquests brigadistes que vau portar a la Pompeu? Lo teu no és saltar, és intoxicar
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
em sembla lamentable la teva postura, jo el que veig més clar que això dels 23 anys de CIU és que tot el que ha sortit del PCE-PCC és fruit del pacte constitucional del "atado y bien atado" i això sí que ha suposat un retrocés en la lluita revolucionària d'esquerres en general.
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
Hi ha una pila d'actes interessants amb ponents internacionals a l'UAB, fa poc va venir la responsable de l'Universitat de les Madres, Nicco hirrt, portats per la PMDUP o pels sindicats que hi participen, per exemple, o quan van dur a la Universitat la realitat d'Izar..i la setmana vinent també hi ha de interessants convocats per l'AEP, les assemblees, l'estel, la CEPC, o els tresballadors precaris organitzats, o les diferents plataformes creeades amb diferents gents que sovint participa o representa assemblees de facultat o de col·lectius.

A l'UAB la lluita no s'atura, però cal analitzar-la per arribar a més gent perquè per una cosa o altra sempre som els de sempre.
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
En quant a la idea de no pagar al metro, doncs sempre m'ha semblat estúpida, de dretes, insolidària amb aquells il·lusos que sí paguem, amb els ancians o incapacitats que no poden "col·lar-se".

Dec tenir un concepte diferent del que és el precari manteniment del que és públic. Altres, sense saber que contribuiexen a la seva destrucció, segueixen col·lant-se i arribarà un dia en que també evadiran impostos (és la mateixa mentalitat).

Jo Sí pago al metro. I lluïtaré sempre per que millori i per que els preus no pugin, tot fent allò que la majoria fa, i que si no fés, acabaria amb el transport públic i el seu correcte manteniment.

No enteneu que, en un sistema capitalista, si no es contribuieix mínimament al comú, s'imposa una natural i primitiva tendència a evadir impostos i a no pagar ni un centau en allò que és públic i barato, considerat com a inferior o dolenr (jo agafo el metro, encara que estigui petat de gent: mira, m'agrada igualment, ho trobo més còmode q no pas tenir cotxe i gastar-me millions en aparcament i gasoil).

Si tots ens "col·lessim" t'asseguro que aviat seria tot privat. Si no paguem impostos i ens col·lem, no tenim sanitat pública, ni escola. Això sí, estalviarem tant que ens farem rics i podrem pagar educació, hospitals...el pla perfecte per l'FMI: destrueix lo públic, abraça lo privat.

Fés comptes.
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
Seguiu fent demagògia sense arguments: "no foteu absolutament res més que destruir el que altres intenten una i altra vegada construir"

què és això que esteu construint? Expliqueu el vostre projecte.

I en canvi aquests reformistes no fan res, ni estan lluitant contra la guerra, ni contra la constitució europea, ni contra la LOU, ni per la sanitat pública, ni contra el tunnel de bracons, ni participant en l'esdeveniment de recuparació de la memòria històrica més important que hi ha hagut, com és el memorial democràtic, ni deixantr el seu material a tothom que el demana (els mateixos que després de forma molt agraida els posen a parir), ni estan a les associacions de veins, ni lluitant per les condicions de la Mina (clar que segurament molts de vosaltres no tan sols l'heu trepitjada). Clar, i els seus militants històrics, que encara recolzen a aquests reformistes, tampoc es van jugar la vida per lluitar contra el feixisme, ni tampoc van haver de tornar de l'exili per reorganitzar la resistència, posant en perill les seves vides.

I les condemnes a la repressió i tortures a les comissaries sí que s'han fet, no digueu mentides. És més, a vegades s'ha oferit col·laboració per organitzar actes de rebuig unitaris, però la por a ser contaminats pel reformisme impur, per part d'alguns col·lectius, els ha fet rebutjar aquesta ajuda. Ahir mateix a l'acte, una noia va pujar, convidada pels organitzadors, a llegir un manifest de suport al niki de terrassa.

Però apa, a seguir contaminant i creient-vos els únics revolucionaris d'aquest país.
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
Afirma que "anem lluny" a fer la revolució és una distorsió flagrant. I dir que no denunciem les tortures d'aquí és una altre mentida enorme. Vosaltres sí que oblideu les tortures que no us interessen, ni les d'ara, ni les d'abans. I d'exemples n'hi han a patades.

En fi, que us aprofiti la vostra nacionalitis balcànicus-bàlticus.
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
Perdó, em referia al Franki de Terrassa
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
A més m'agradaria veure si alguns "revolucionaris" indepes tindrien collons per solidaritzar-se amb alguna "revolució llunyana". Crec que els costaria bastant sortir "d'aquí".

Els únics catalans que van lluitar en altres paisos contra el veritable feixisme, foren tots comunistes. I lluitaren a Moldàvia, a Ucraina, a Polònica, a Cuba, a Xile...després d haver perdut aquí.

No es desanimaren mai.

El concepte "d'aquí o d'allà" no importa en un comunista humanista que realment ho senteix.
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
Personalment, crec que la lluita antifeixista va ser un triomf unitari de moltes forces i que cadascuna i va jugar un paper, més gran o més petit, però important.

Un cop més insisteixo en que en cap cas estic fent crítiques ideològiques a l'independentisme, sinó a les actituts sectàries. A més, Cuba sí, actualment hi ha un parell de brigades independentistes, a Cuba i a Veneçuela. I al pais Basc, Askapena fa una feina molt bona. No caiguis en el mateix sectarisme i manca de rigor que alguns dels que han intervingut en aquest debat. Davant de tot unitarietat, respecte i lluita.
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
A més, el comentari inicial i el gran descontent sobre el que alguns van fer ahir a l'acte, no està motivat precisament per organitzacions independentistes que són bastant més serioses i respectuoses que aquells impresentables que ahir feien de parassits a la porta de l'acte.
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
Tot sigui per la pau i la unitat. Jo no sóc nacionalista, però intento entendre i en tot cas no escatimo en solidaritzar-me en favor dels oprimits, siguin de la nació que siguin.

M'ha fet la sensació que les crítiques demagògiques fetes aquí en contra de l'esforç que l'esquerra clàssica fa institucionalment o al carrer, tenien un caire nacionalista-independentista que no m'agrada, el que no vol dir que consideri que tot nacionalista o independentista sigui tan intransigent, ni molt menys. En aquest sentit ERC ha fet una bona feina.

Només volia adverir que la intransigència deriva cap el feixisme i que la visita de la filla del Che Guevara, un tipus que va deixar la pell per la justicia internacionalista, no admetia cap mena d'intransigència acrítica i buïda.

Sí; calen més Che Guevaras, capaços de anars-s'en ben lluny si cal a camviar l'il·lògic i opressor ordre ECONOMIC del món.

La Lluita amb majúscula és en aquest ordre economic. La resta, al meu parer, una pèrdua de temps.
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
Cuba si, fonamenta el que dius. Ja que a part de quedar com un adocrinat no fots res més, ets igual de sectari que alguns que han xerrat en contra teva.
A part denotes un clar desconeixament del independentisme d'esquerres, suposo que ets un espanyolista (imperialista) i no pots entendre res lluny d'això amagante en el clàssics argument de ciutada del món, i associant-nos amb Ciu. És per flipar...
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
bla bla bla...
Mentre a uns se'ls acaba el discurs en el victimisme i les revolucions mundials d'altres estan cada dia guanyant un altre espai al carrer i avançant cap a la construcció d'un país lliure i socialista.

Algú sap què vol dir Unitat Popular?
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
I què feu des del carrer? Quins gran avenços cap al socialisme heu fet. Quantes empreses i bancs heu col·lectivitzat? Quants treballadors heu aconseguit que controlin el procés productiu?

Em sembla que abans ja he fet una llista, imcompleta, de la feina que fan aquests que anomeneu reformistes, al carrer.

Un no és més revolucionari perquè ho digui més vegades o es mantingui més pur en els seus actes, sinó en el que aconsegueix avançar cap a un món just, tenint en compte les condicions objectives i subjectives amb les que es troba.
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
Un no és més revolucionari perquè ho digui més vegades o es mantingui més pur en els seus actes, sinó en el que aconsegueix avançar cap a un món just, tenint en compte les condicions objectives i subjectives amb les que es troba.

Estic força d'acord amb aquest últim paràgraf, ara bé quan t'alies amb el capital és ben difícil avançar cap a un món realment just. En les condicions en les que ens trobem, trobo molt més interessant i transformador (i molts d'altres també ho troben) construir xarxes de contrapoder popular, per des de la base anar avançant i guanyant espais de llibertat i justícia.

P.D: Per cert no hem col·lectivitzat menys empreses ni bancs que vosaltres. Ho dic per després no titllar de demàgog a l'altre quan ho fa un mateix...
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
ja ho sé que nosaltres tampoc hem col·lectivitzat res, però almenys no anem donant lliçons sobre com és un bon revolucionari.

La qüestió no és si aliar-se o no amb el capital, sinó entendre de quin capital estem parlant.

Tal i com els mateixos Marx i Engels diuen en l'últim capítol del Manifest, el que cal és individuar on està la contradicció principal en cada moment i en funció d'això establir les aliances necessàries perquè els sectors que es veuen explotats en aquesta contradicció, la puguin resoldre a propi favor.

En aquests moments, la contradicció principal es dóna entre el gran capital trasnacional, especialment financer, i la resta de classes, per això, per avançar és aquesta la primera contradicció a resoldre. I després vindran les altres, però per això cal anar avançant i anar canviant la correlació de forces. En aquest sentit, les xarxes de contrapoder popular són un element bàsic. Cal que siguin democràtiques, obertes, no instrumentalitzades i útils. Això és el s'intenta amb les assemblees de facultat, les associacions d'estudiants, els sindicats de treballadors, les plataformes veinals, els col·lectius culturals i esportius, els de solidaritat, les plataformes per la sanitat, la laicitat, la sostenibilitat...

evidentment és un treball complicat i complementari (i de fet més important) que l'institucional. Però no veiem contradiccions on no les hi ha. Segurament aquests "reformistes" podrien fer millor la feina si uns altres no dediquessin molts més esforços a criticar-los i boicotejar-los, dels que dediquen amb la mateixa dreta.
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
Jo crec sincerament que exageres amb això dels esforços a boicotejar "reformistes" i demostra cert desconeixement del treball que duem a terme. No ho critico eh! Jo també tinc molt desconeixement del que feu.

El cas és que a qui ens centrem en criticar és al capital i als estats espanyol i francès i sobetot intentem bastir alternatives.

És cert que hi ha gent que té certa obssessió cap a la deslegitimació del que fan els altres. Dia a dia intentem curar els infantilismes. L'autocrítica és molt sana i imprescindible, segur que vosaltres també teniu obssessions inútils o injustes...
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
M'ha semblat deduir que no sé qui deia que EUIA lluitava contra el túnel de bracons....és així oi?
EUIA a la Garrotxa segurament sí, xo al parlament de catalunya ni icv ni el diputat d'euia no han fet res de res, i el túnel de bracons a pesar que euia acudia conjuntament amb icv dient que s'oposaven al túnel de totes totes(igual que els hipòcrites d'erc)
D'un assistent a l'acte d'ahir
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
EUiA el que ha de fer és desaparèixer. A veure si deixen espai per a un moviment veritablement anticapitalista.

Jo em colo al metro. Quelcom que s'ha pagat amb els diners del poble, no és el poble qui ho ha de tornar a pagar.

EUiA és l'opi de les esquerres. I del Llamazares millorno en dic res que poto. Ni del Miralles...
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
mireu, si sou curts de vista ho sou, però ahir gràcies a l'acte de la joventut comunista molta gent que tenia una idea sobre cuba, va sortir amb una altra, i només per això, felicito als cjc (dels quals, ho reconec, en formo part).
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
15 abr 2005
I perque no ingresseu definitivament a ICV? Des dels temps del Lora no heu fet més que recolar.

Traidors.
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
16 abr 2005
Però mentres vosaltres vos pegueu altres fan la Revolució...Continueu amb vostres batalletes de "progres" europeus,mirant-vos el melic (tan blanc)que mentres jugueu amb la "Playstation" alguns lluiten i moren a Llatinoamérica per canviar el mòn.
L'enemic ès l'Imperialisme (siga espanyol, nordamericá o sionista...)
Aleyda, com es reiuria el teu pare d'aquests xiquets !
Re: Acte massiu amb la filla del CHE a la UAB
17 abr 2005
Em sembla realment deplorable que tot aquell qui es consideri revolucionari, estigui o no dins alguna organització de l'anomenada Esquerra Independentista (EI), gosi criticar els comunistes o el comunisme per no prestar prou atenció a fer-li el joc al nacionalisme burgès i dedicar tot el seu esforç en la lluita de classes. Denota una gran manca de formació el fet de criticar una capacitat d'acció àmplia i una visió global de l'estat de la classe treballadora en tot el planeta. Els comunistes entenem que la lluita diària contra l'opressió del capital es pot manifestar a qualsevol lloc del món i que el moviment comunista internacional ha d'interpretar-ho com un avenç de tots els i les treballadores, visquin on visquin i siguin del país que siguin.

Els comunistes ens preocupem de la classe treballadora, del proletariat mundial, i no en un únic poble o un sol país. La nostra feina diària l'enfoquem envers l'alliberament del poble que ens és nostre (i una manera de fer-ho és el fet de defensar fermament la cultura i la llengua i l'autodeterminació de totes les nacions), però interpretem que una Revolució a Cuba, o que un moviment revolucionari a Veneçuela, són avenços de cabdal importància per assolir l'objectiu de transformar el món i arribar al socialisme, al comunisme i a la societat sense Estat.

Els comunistes hem estat de sempre els més ferms defensors de la llibertat de les nacions d'escollir lliurement com volen constituir-se, i històricament hem realitzat una feina de defensa de totes les cultures i llengües del món irrefutable. No caiguem en la trampa de certes forces del nacionalisme burgès que sempre han volgut relacionar els moviments revolucionaris internacionalistes com un enemic del nostre poble.

Tant de bo algun dia aquells que es diuen a si mateixos revolucionaris, comunistes o socialistes de l'EI s'adonin del veritable enemic, de l'autèntic opressor. Llavors estic segur que no tindrien cap mena de problema d'aprendre a col·laborar els uns amb els altres, per construir una societat més justa, per al poble català i per a tots els pobles del món.


VISCA EL COMUNISME I LA LLIBERTAT!
VISCA CATALUNYA COMUNISTA!
Sindicato Sindicat