Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Respecte al Dia de Sant Jordi de 2005
14 abr 2005
Ja som abril, bon mes per les roses i els llibres, el vint-i-tres d’abril (igual que l’any passat) s’omplirà tota Catalunya de parades on et voldràn vendre la millor rosa o el boom literari d’enguany. No crec que Sant Jordi anés pel món regalant llibres tot i que aquesta data coincideix també amb la mort de dos escriptors brillants, l’apodat “manc de lepant�, Miguel de Cervantes Saavedra, i el màgnific autor d’Othello, William Shakespeare. Però és més segur que Sant Jordi assetjès dones rosses amb precioses roses vermelles i de tots colors, tot i que no sé si podria tenir pas temps de cortejar entre drac mort i bestiola horrenda decapitada.
Ara, a l’actualitat, els escriptors notables i no tan notables del país tenen tots cabuda a la desfilada cultural i intelectual, signant llibres i posant per fotografíes, posant les seves millors cares i procurant que la ressaca que els ha despertat pel matí es dissimuli prou bé, entre canalla i autèntics “hintxes� de la lletra escrita, i acabant per tenir dislocada la ma de signar llibres i fer dedicatòries.
Els floristers frisen només de pensar-hi, la boca se’ls hi fa aigua i no poden controlar l’eufòria que els omple, això del dia de Sant Jordi. Només fa deu anys, al 1994, per fer-nos una petita idea, el principat només cobria un 35-40% de la producció de roses que es venen el dia de Sant Jordi, tot i comptar amb una gran varietat (dallas, lovely red o grand gala, per exemple), el mercat autòcton no podia abastir la gran demanda. Ara per ara la situació és ben bé semblant, per no dir la mateixa.
És a dir, que Catalunya el vint-i-tres d’abril serà una orgia de roses i llibres de diferents tipus, tothom portarà un llibre o una rosa (o tots dos) sota el braç i serem una nació diferenciada per una senyera omnipotent arreu del territori. I és aquí on vaig a parar, després de tanta lletra... Només som una nació els quatre dies que ens deixen (St. Jordi, Mare de Deu de Montserrat, la Diada i el vint-i-vuit de desembre, al partit de la selecció catalana)?
Sembla que només manifestem la nostra catalanitat i el nostre esperit quan ens deixen o quan sembla pintoresc ser català, en comptes de fer que la nostra veu compti. Així que proposo una cosa: quan aquest any poseu la senyera a la balconada per Sant Jordi, no la retireu a l’endemà. Deixeu-la, que parli per vosaltres i que digui a tothom d’on sou i on sou, mentres valtros esteu a casa llegint un llibre o olorant una rosa assecada. Bona diada literaria i florejada!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Respecte al Dia de Sant Jordi de 2005
15 abr 2005
Jo no compraré cap llibre. Ni cap rosa. És un negoci com el papa Noel o celebrar el dia del teu sant.
Amb les banderes m'hi eixugo el cul quan vaig a cagar, així que ja saps on és la meva senyera.
Morin els nacionalismes, són tan sols una excusa per aconsseguir altres coses, normalment diners i poder.

Respecte als llibres no cal esperar St. Jordi per comprar-ne un.
Re: Respecte al Dia de Sant Jordi de 2005
15 abr 2005
Doncs a mi em sembla molt bé que la gent surti al carrer i compri llibres.Qué te de dolent llegir? Qué té de dolent que els compri el dia 23? Puc coprar-los la resta de l'any i, evidentment, el dia 23, també.
Re: Respecte al Dia de Sant Jordi de 2005
15 abr 2005
És cert que el dia de Sant Jordi s'ha convertit en un negoci, una estrategia comercial com ho podria ser el dia del pare o Sant Valentí, pero el 23 d'Abril, negocis a part, es una diada dels Països Catalans, i també un dia per recordar que hem de defensar la nostra llengua, part de la nostra cultura com a poble Català.
Per al Percy que s'afanya a faltar al respecte de tot un poble dient que s'eixuga el cul amb un dels simbols que ens identifica com a poble, m'agradaria saber si ets capaç d'argumentar tota aquesta fobia a les banderes i aixo dels diners i els nacionalismes o simplement es quelcom que has sentit dir a algú i ho repeteixes com un lloret?
Re: Respecte al Dia de Sant Jordi de 2005
15 abr 2005
És estrany que carregueu contra la Diada,una festa molt maca, per cert, on només m'hi sobren els llibres en castellà i no digueu res de la imperialista feria d'abril que es celebra al nostre país.

A l'espanyolista que diu que no és nacionalista i que en canvi li agrada tant fer escarni de la senyera només dir-li que fot pena.
Re: Respecte al Dia de Sant Jordi de 2005
22 abr 2005
Percy ets un gilipolles! simplement això, només és per avisar-te per si encara no ho sabies.

Visca els Països Catalans!!
Visca la cultura popular!!
Re: Respecte al Dia de Sant Jordi de 2005
22 abr 2005
Nacionalistes = babaus manipulables capaços de fer guerres, uns i altres.
Llegir us farà lliures, encara que sigui en castellà, no passarà res. Visca la cultura, morin les banderes.
Re: Respecte al Dia de Sant Jordi de 2005
23 abr 2005
Percy ets un gilippoles! simplement això, només és per avisar-te per si encara no ho sabies.

Visca els Països Catalans!!!
Visca la cultura popular!!!
Re: Respecte al Dia de Sant Jordi de 2005
23 abr 2005
Estic amb tú Percy.
Jo també passo de Sant Jordi, compro llibres en castellà, enlloc de traduccions al català de llibres escrit en castellà (quina tonteria), i tinc alèrgia a les roses.

Per Sant Jordi, queda't a casa descansant i llegint.
Re: Respecte al Dia de Sant Jordi de 2005
23 abr 2005
Sant Jordi, el dia perfecte per regalar una rosa, el dia perfecte per regalar un llibre, el dia perfecte per repetir les pautes sexistes, el dia perfecte per pujar els preus de les roses, el dia perfecte per baixar el preu dels llibres. la rosa mort, el llibre depent de a qui s´hagi regalat ni s´obre o es llegueix i enriqueix, tot i que al mercat literari trobem molts llibres absurds escrits x personatges populars. la rosa bonica però morint, la rosa no et mostre re de nou.per no parlar d la llegenda, una princeseta que ha de ser rescatada per l´home. k bonic, podem portar el guion i fer una peli d disney.jajaja
Si compres llibres habitualment aquest seria un bon dia per fer un consum crític i pasar de fer el joc comercial.si t´agraden les flors no has d´esperar a que vingui algu a regalar.te.la ja k encara serà més bonica si la plantes i la veus creixer, i si ho fessim nosaltres mateixxs?
sant jordi un bon dia per penjar l´estelada i no tornar-la a despenjar, per a que necessitem de banderetes? i tancar-vos en no llegir llibres en altres llengües?que trist ja que hi ha molts llibres k no estan traduits i segurament us aportarien molt perque la cultura és cultura estigui escrita en la llengua k estigui escrita.
tradicions x tradicions noooooooo, creieu que podem ser una mica més critics amb les tradicions? si no ens kedarem en el folklore.
salut
Re: Respecte al Dia de Sant Jordi de 2005
23 abr 2005
Percy ets un gilipolles! simplememt això, només és per avisar-te per si encara no ho sabies.

Visca els Països Catalans!!
Visca la cultura popular!!

a la puta merda lerrouxistes dels pebrots! us podrieu fer socis del foro babel i del foro ermua, amb aquesta gent segur ke tindrieu moltes coincidències!
apa ke us bombin punyetera escòria humana!
Re: Respecte al Dia de Sant Jordi de 2005
24 abr 2005
No teniu gens de romanticisme ni de patriotisme, potser això us sona com un piropo, però no feu més que seguir la moda hipirula antisistema, com qui es coloca una etiqueta, com uns borregots, i la meitat de coses que dieu no les heu ni tant sols pensat, ja no dic reflexionat, o encara menys raonat. L'altra meitat son eslogans.
Re: Respecte al Dia de Sant Jordi de 2005
24 abr 2005
Si és el ke jo dic, akesta penya txupiguay rasta fumeta antinacionata, l´únic ke té al cervell és una mescla de porros, speed, kalimotxo i enganxines de la cnt (desfederats sobretot) i demés similars.

Ke collons han de pensar o reflexionar akesta calanya!!

VISCA CATALUNYA LLIURE I REVOLUCIONÀRIA!!!
DE SALSES A GUARDAMAR I DE FRAGA A MAÓ!!!
Re: Per un Sant Jordi no només comercial
25 abr 2005
He trobat aquesta web... És allò clàssic d'alliberar els llibres que proposen a Bookcrossing, però en versió simplificada. www.llibresalliberats.bondia.org A veure si us hi animeu!
Re: Respecte al Dia de Sant Jordi de 2005
26 abr 2005
Hace un tiempo ya, que con mi novia entre a una libreria de VIC. Tras husmear el paradero y dar la vuelta de honor, ella agarro un libro del Galeano que le habia robado el alma. Cuando nos dirigimos a la caja lo primero que nos dijo la empleada era que cual papel queriamos para el regalo, que si el rojo o el verde. Y eso que no era Sant Jordi.
Re: Respecte al Dia de Sant Jordi de 2005
27 abr 2005
GORA ETA MILITARRA!!

VISCA TERRA LLIURE!!
Sindicato Sindicat