Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Protesta als carrers de València contra el transvasament Xúquer-Vinalopó
14 abr 2005
Avui la ministra espanyola del medi, Cristina Narbona, serà a la ciutat
Amb la crida 'Vine a dir a la ministra que no volem el transvasament', avui la plataforma Xúquer Viu convoca tots els adversaris del transvasament Xúquer-Vinalopó a la plaça de Tetuan de València, davant la Fundació Bancaixa, a les 18.30. La ministra espanyola del Medi, Cristina Narbona, és avui a la ciutat per a participar en un debat sobre la política hidrològica, ensems amb Andrés Martínez, president de la Junta Central d'Usuaris del Vinalopó, i José Ramon García Antón, conseller d'Infrastructures i Transports de la Generalitat Valenciana.
Els manifestants demanaran a la ministra que també derogui, per coherència, el transvasament Xúquer-Vinalopó, tal com s’ha derogat el del riu Ebre. La plataforma lamenta que el Pla Hidrològic del PSOE, que es votarà el 21 d'abril, mantingui el transvasament del Xúquer essent així que, per les mateixes raons d'insostenibilitat ambiental i econòmica, s’ha derogat el de l’Ebre.
Aquests darrers dies el debat sobre el transvasament del Xúquer és una qüestió molt viva. La setmana passada PP i PSOE van decidir al Congrés espanyol de mantenir el transvasament, malgrat l'oposició d'EUPV i ERPV. I ahir els partits polítics valencians i la plataforma Compromís pel Xúquer van informar que farien pressió per evitar-lo.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa