Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
15 d'abril,Manifestació contra la il.legalització d'Aukera Guztiak a Vilanova i la geltrú
14 abr 2005
demà a les 19:00 hores l'assemblea de joves i endavant(osan) han convocat una manifestació contra la il.legalització de la candidatura de l'esquerra abertzale impugnada pel govern de l'estat.Recrodem que Vilanova,la capital del garraf ja s'ha manifestat varis cops en contra la llei de partits,dir que fou la primera vila de fora de Euskal herria en mobilitzar-se contra la il.legalització de Batasuna.
cartell mani batasuna.jpg
PIC_0133.JPG
batasuna 3.bmp
Demà a les 19:00 hores a la plaça de les neus de VIlanova i la geltrú.

organitza: endavant (osan) i assemblea de joves de vilanova i la geltrú.


Aquí us deixem el comunicat de la convocatòria:

COMUNICAT PER LA IL.LEGALITZACIÓ D'AUKERA GUZTIAK. ABRIL DEL 2005

PP I PSOE BOTXINS
DE LA DEMOCRÀCIA

És paradoxal que s’il·legalitzi una candidatura que precisament s’ha presentat arran de la il·legalització d’un altre partit. Doncs bé, a Aukera Guztiak (“Totes les opcions�), una llista blanca defensora dels drets civils i democràtics, el PSOE li ha prohibit participar en les eleccions al Parlament basc per formar part suposadament de la xarxa ETA - Batasuna. Després d’haver investigat els candidats i també les més de 18.000 persones que van signar donant el seu suport, el govern espanyol ha declarat il·legal la candidatura al·legant no haver condemnat de manera expressa la violència d’ETA.
La decisió és, sens dubte, una aberració jurídica, ja que no tenen cap motiu per a il·legalitzar-los. Teòricament, en el camp de la justícia, un és innocent fins que no es demostri el contrari, però això no funciona així a l’Estat espanyol. Amb unes paraules que no han estat pronunciades n’hi ha hagut prou per a no permetre que AG es presenti a les eleccions. Els únics fets que es poden demostrar són ser accionista del diari Gara o ser independentista i d’esquerres, i això en una democràcia no és pas motiu suficient per abolir certs drets civils a un sector important de la societat basca. Una bona part de la població que quedarà desemparada, sense veu ni vot, en unes decisions que també els afectaran a ells. I en tot aquest rebombori, l’oportunista de l’Ibarretxe s’ha posat a disposició de tots aquells bascos que no podran votar per a escurar el plat i tirar endavant la majoria absoluta que tant necessita.
Aquest fet no és nou, però el cas d’AG crearà un precedent per haver estat una il·legalització arran d’una altra i per haver-se investigat també totes les signatures. Ja des del 1997, el govern espanyol (primer el PP i ara el PSOE amb la Llei de partits i el Pacte antiterrorista) ja ha declarat il·legal Herri Batasuna (HB), Euskal Herritarrok (EH), Batasuna, Autodeterminaziorako Bilgunea (AuB), Sozialista Abertzaleak (SA) i ara Aukera Guztiak (AG). Però a banda de partits i candidatures, també s’han il·legalitzat les plataformes KAS i Ekin, les organitzacions juvenils Jarrai, Haika i Segi, l’organització de suport als més de 700 presos polítics bascos Gestoras Pro Amnistía, i s’han clausurat els diaris Egin i Egunkaria. Queda ben clar, doncs, que la Llei de partits no pretén representar la justícia, sinó que és un instrument de poder, una eina més de la batalla política.
Aquests exemples mostren que el govern espanyol vulnera la llibertat de pensament, d’expressió, d’informació i d’associació. Pels seus interessos partidistes ens volen imposar el pensament únic utilitzant tots els mitjans que tenen a l’abast, i els que pensem diferent tenim la limitació de la llibertat condicional.
Si el que es vol realment és allunyar la societat de la violència, és imprescindible permetre un altre tipus d’intervenció: la participació política. Hi ha unes altres candidatures que mostren trets feixistes, autoritaris, racistes, violents i nostàlgics dels crims franquistes, com poden ser les Falanges, Democracia Nacional, España 2000 i alguns grupuscles més de l’extrema dreta, i tot i així no se’ls exclou de la democràcia. Aleshores, per què a l’esquerra abertzale sí?
Fa uns mesos crèiem que estava arribant el final de la violència i, quan podien oferir una sortida democràtica a una determinada sensibilitat política, barren el pas i ja hi ha un nou pretext per a encallar-se. Quan hi ha violència el poder ja té una excusa per a excloure’ls, però quan hi ha voluntat de diàleg han de recórrer a les il·legalitzacions per a seguir esquivant el conflicte polític. Això ens diu que ni PP ni PSOE volen arribar a cap solució ni a la pau permanent al País Basc.
Siguem coherents: o tots o ningú!

SI AQUESTA ÉS LA SEVA DEMOCRÀCIA TOTES I TOTS SOM L'ESQUERRA ABERTZALE!

ARA I PER SEMPRE LA LLUITA ÉS L'UNIC CAMI!


ENDAVANT-GARRAF Assemblea de joves de vilanova i la geltrú

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat