Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Canvi de bandera al Castell de Montjuïc
14 abr 2005
Dijous 14 d'abril, dia de la República, s'ha fet un canvi de bandera al Castell de Montjuïc. S'ha despenjat l'espanyola i al seu lloc s'ha fet onejar una bandera del Tomb Antirepressiu en la que es demanava l'absolució del Franki, jove egarenc condemnat a 2 i 6 mesos per l'acusació d'haver estripat una bandera espanyola durant una manifestació.
Franki absolució
Manifestació dissabte 16 d’abril


Probablement no hi ha millor símbol de la repressió en aquest país que el Castell de Montjuïc. Des d’aquí es va bombardejar Barcelona quan la ciutat es va sublevar contra les quintes al segle XIX, aquí es van empresonar i torturar els militants obrers i anar-quistes fins al primer terç del segle XX, aquí es va afusellar els lluitadors antifeixistes, entre d’altres Lluís Companys, després de 1939. Avui diuen que volen cedir el Castell a la ciutat per fer-hi un museu de la pau; esperem que no sigui el mateix tipus de pau que la del Fòrum, construït sobre el Camp de la Bota esborrant tot record dels milers de persones afusellades allí. Aquest tipus de pau, la pau del silenci i de l’oblit, és la matei-xa pau que van imposar a la transició, complement perfecte de la pau dels cementiris que va imposar Franco.

Avui, com una nova humiliació al nostre poble, condicionen la cessió del Castell a que hi continuï onejant la bandera espanyola “en el punt més alt�. Casualment, aquests ma-teixos dies l’Audiència Provincial confirmava la sentència de dos anys i sis mesos de presó contra l’egarenc Francesc Argemí, acusat d’estripar una bandera espanyola. Al marge que creiem fermament en la innocència del nostre company i que durant el judici que el va condemnar no es va presentar cap prova contra ell (ni tan sols els policies municipals de l’Ajuntament de Terrassa el van reconèixer), ens sembla totalment fora de lloc que algú pugui anar a la presó per un fet com aquest. És ridícul i injustificable.

Per això, amb la nostra modesta acció, l’arriatge simbòlic de la bandera espanyola del Castell de Montjuïc, ens volem solidaritzar amb en Franki i proclamar que lluitarem perquè el seu ingrés a presó mai es faci efectiu.

Aprofitem per convocar a la manifestació antirepressiva convocada pel dissabte 16 d’abril a les 18h a la plaça Universitat de Barcelona. Hem de demostrar que la repressió no ens tira enrere, sinó que sols genera solidaritat i nous motius per seguir lluitant.

Barcelona, 14 d’abril de 2005
Tomb antirepressiu

This work is in the public domain

Comentaris

notícia a web TV3
14 abr 2005
14/04/2005 14:29
Barcelona
Un grup de joves despenja la bandera espanyola que oneja al castell de Montjuïc

La bandera espanyola ha deixat d'onejar, per uns minuts, al castell de Montjuïc. Aquest migdia un grup de joves okupes han accedit a l'interior del castell per l'entrada del públic i a continuació han pujat a la teulada, d'on n'han despenjat la bandera espanyola i l'han substituït per una altra en suport d'un jove de Terrassa condemnat precisament per haver cremat una bandera de l'Estat. Els responsables del castell han trigat mitja hora a adonar-se del que passava.
   
    Un grup de joves han despenjat durant gairebé mitja hora la bandera espanyola que oneja al castell de Montjuïc i l'han substituït per una altra en la qual es podia llegir "Absolució Franki", en referència a un jove que ha estat condemnat recentment a més de dos anys de presó per un delicte d'ultratge a la bandera espanyola.

Dos joves han burlat el servei de seguretat del castell i cap a tres quarts de dotze han despenjat la bandera espanyola que oneja habitualment entre les de l'Ajuntament de Barcelona i la senyera de Catalunya. Després, han hissat una bandera negra en la qual es podia llegir en lletres blanques escrites a mà "Absolució Franki".

Després de gairebé mitja hora, diversos treballadors s'han adonat de la situació i han retirat la bandera dels joves i l'han substituïda per una nova d'Espanya, ja que la que onejava anteriorment no ha aparegut.

Una portaveu del grup de joves, que són membres del Tomb Antirepressiu, ha explicat que aquesta acció s'ha dut a terme al castell de Montjuïc perquè "no hi ha millor símbol de la repressió a Catalunya". A més, també s'ha portat a terme, segons la jove, en protesta per les declaracions del ministre de Defensa, José Bono, que va condicionar la cessió del castell a l'Ajuntament de Barcelona al fet que la bandera espanyola onegi dalt de la muralla.

En l'actualitat, en consistori té la cessió del castell de manera parcial, ja que té com a condició mantenir el museu militar, entre d'altres extrems. L'Ajuntament ha demanat en reiterades ocasions la cessió total sense condicions.

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a penes d'un any i mig i dos anys i tres mesos de presó dos joves que van cremar la bandera espanyola que onejava a l'edifici de l'Ajuntament de Terrassa el juny del 2002. Fonts judicials ja han explicat que un dels joves ingressarà "amb gairebé tota probabilitat" a la presó en haver estat condemnat a més de dos anys de presó.
Re: Canvi de bandera al Castell de Montjuïc
14 abr 2005
Kanya contra espanya! Fora de la nostra terra els imperis espanyol i francès!.
Re: Canvi de bandera al Castell de Montjuïc
14 abr 2005
Estic encontra de l'exhivició de´ls símbols de l'ocupació espanyola, però no se fins a quin punt aquests mitjans ens apropen a l'objectiu de desterrar-los de Catalunya. Enhorabona, però prefereixo la via de l'alcaldessa de Ripoll.
Visca la terra!
Re: Canvi de bandera al Castell de Montjuïc
15 abr 2005
lololololo i puta expanya!!!...!!!
Re: Canvi de bandera al Castell de Montjuïc
15 abr 2005
puta expanya i puta tot...exterminació de tota bandera.
Visca la bandera negra!!!

salut,amnistia y anarquisme sempre
Re: Canvi de bandera al Castell de Montjuïc
15 abr 2005
deixeu en pau a les putes!
Re: Canvi de bandera al Castell de Montjuïc
22 abr 2005
LLIBERTAD FRANCESC!!!!
Re: Canvi de bandera al Castell de Montjuïc
22 mai 2005
no se fins a on arribarem.. on es la llibertat dexpressió? la ''democràcia'' en k vivim? cremem totes les banderes!!!
Sindicato Sindicat