Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Actes amb Martxelo Otamendi a diferents Universitats del País Valencià
14 abr 2005
Des de la CEPC estem organitzant un seguit d'actes per tal de parlar sobre la situació actual del periodisme als Països Catalans i a Euskal Herria. Per aquest motiu farem un cicle de xerrades amb la presència de Martxelo Otamendi.
Amb aquestos actes, però, ens hem tornat a enfrontar amb la censura de moltes universitats
Les xerrades que estan organitzades són:

Dimecres dia 20 d'abril a les 12:00 hores. Xerrada a l'aula Enric Valor de la Facultat de Filologia de la Universitat de València juntament amb periodistes de l'Avanç i de l'accent.
A les 19:00 a la cafeteria de la Escola Superior de Gandia. La xerrada ha estat censurada per la direcció de l'Escola.

Dijous dia 22 xerrades la Miguel Hernandez d'Elx a les 12:00 hores i a la Universitat d'Alacant a les 18:00...

Com heu vist la xerrada de la Escola Superior Politècnica de Gandia ha estat censura per la direcció del centre. Us adjuntem el manifest de denúncia d'aquesta:

COMUNICAT DE PREMSA DE LA CEPC

Des de la Coordinadora d´Estudiants dels Països Catalans (CEPC), volem denunciar novament la censura a què som sotmesos per part de la direcció de la Universitat Politècnica al campus de Gandia. Des dels fets que van ocòrrer a principis de febrer amb la prohibició per part de la directora de fer un acte sobre la constitució europea, ja no podem fer actes lliurement i la direcció del centre revisa tot el que organitzem, canviant després els actes de manera que els agrade, sota lâamenaça que no es facen si no sâabaixa el cap i sâaccepten totes les seues modificacions.

Lâúltima censura lâhem patida aquesta setmana, quan ens prohibeixen fer un acte per a la setmana vivent amb el títol âEl cas Egunkaria, atac a la llibertatâ?, amb lâassistència de Martxelo Otamendi, exdirector del diari clausurat Egunkaria, torturat per la guàrdia civil, i a hores dâara director del diari Berria.

La direcció del centre no ens ha donat cap explicació de les raons per les quals ens neguen la celebració de lâacte i no ens el deixaran fer a menys que vinguen els ponents que ells volen.

Des de la CEPC amb aquest comunicat volem donar a conèixer el tarannà dâaquests âdemòcratesâ? i denunciar aquests fets davant tota la societat.

Així doncs anunciem que portarem endavant aquest acte siga com siga i convidem a tota la gent interessada a lâacte que es celebrarà el proper dimecres 20 dâabril a les 19.00 h al menjador de la cafeteria de la universitat, que cal recordar que es tracta dâuna concessió i sobre la qual la direcció no té cap dret de decisió.
Mira també:
http://www.coordinadora.net

This work is in the public domain
Colera camping CNT