Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Habitatge 30m + CC.OO = ?
14 abr 2005
La ministra que havia de donar un gir a la situació dels pisos a Espanya (Doña María Antonia Trujillo Rincón, Ministra de Vivienda) ha ensenyat per fi les seves cartes. Ha deixat passar més d'un any per exposar el seu pla per acabar amb l'especulació: pisos de 30 metres quadrats.
Aquesta brillant idea no es nova. Fa un parell o tres d'anys vaig llegir una enrevista a La Vanguardia, a l'Oriol Bohigas. En un gran exemple d'esquizofrènia irreversible, en la mateixa entrevista Bohigas parlava del seu estudi a la PLaça Reial (300 metres quadrats) i després deia que el futur dels joves passava per viure en pisos de 30 metres quadrats. El tsar no era tan prepotent.

En fi, que els plans de la ministra són per posar-se a plorar o suicidar-se directament. (M'agradaria saber quan medeix el seu despatx).
Immediatent van reaccionar les "forces" polítiques catalanes, dient que això aquí no es farà i tal i qual, però ningú va proposar cap alternativa ni pla d'acció, que són urgents.
Tan sols va sortir un de CC.OO. que no es va cagar en ella de miracle i va dir que CC.OO tenia una borsa d'habitatge. Noi, primera notícia.
He estat mirant i sí que la té, però no en sé res de res. és diu Habitatge Entorn.
Només de compra o també de lloguer? Algú n'ha tingut experiència? Més informació?

Adjunto webs "d'interès" sobre el tema

L'habitatge de CC.OO.
www.h-entorn.com/

Ministeri d'Especulació
www.mviv.es/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Habitatge 30m + CC.OO = ?
14 abr 2005
D'entrada les ofertes de compra de pis a Barcelona estan totes adjudicades. Eren dos blocs de pisos, preneu nota dels dos llocs:

1- Carrer Robadors
2- Fòrum

Comencem bé. Altres sindicats fan alguna acció activa i pràctica pel tema de lloguer i compra de pisos? CGT? UGT? Gràcies!
Re: Habitatge 30m + CC.OO = ?
14 abr 2005
Són habitatges de compra en règim de cooperativa. Jo hem vaig apuntar fa uns dos anys, el problema rau que com és per cooperativistes la prioritat és segons antiguetat. Amb la meva només puc accedir a les promocions de tercera o cuarta corona, hem vam comentar que al ritme de la fila podria optar a un habitatge a la primera corona en 4 o 5 anys (sembla que els futurs cooperativistes apuntats són milers). Ara existeixen promocions amb places lliures a Manresa i Montblanc, és clar, tothom està apuntat per rodalies i Barcelona. Tot i això la veritat que els pisos són de qualitat i el preu és de cost. Haurien de crear-se més cooperatives de vivendes o agrupar-se més persones amb l'objectiu de fer-se promotors de la seva pròpia vivenda de forma cooperativista, donat que les administracions no fan res i millor que el pis valga una bestialitat pel marge comercial de l'empresa promotora, constructora, etc.
Amb 30 metres quadrats, massa CO2
14 abr 2005
Un piset de 30 metres quadrats però no es diu l'alçada: segurament les pensen construir d'un metro i mig per que anem ajupits i fotem al camp molt d'hora al curro per no morir ofegats per excès d'CO2.

Aquests capitalistes, amb l'ajuda de Deu, ens fotran a tots mès aviat del que ens pensem.
Re: Habitatge 30m + CC.OO = ?
14 abr 2005
Tampoc es diu el preu d'aquests pisos. Tal i com van les coses (manen els empresaris) seguramnet aquests pisos de 30 metres quadrats valdran bastanta pasta, i no ajudaran a que els lloguers baixin d'una vegada.
També cal notar la compra de tota la premsa. Aquí ningú aixeca la veu, ningú piula ni mitja. Perquè no es desenmascaren els qui estan fent el gran negoci del lloguer i venta a costa de la majoria de la gent?
Perquè són els del govern i els seus amics.
Re: Habitatge 30m + CC.OO = ?
14 abr 2005
Perké les administracions no fán habitatges amb totes les garanties técnikes de kualitat i a l´abast dels treballadors amb sol públic o expropiat als especuladors?Lo més segur perké s´els acabaria el xollo als capitalistes dels kuals formen part.O es ke Habitatge Entorn CCOO,son germanetes de la caritat,coneixent al sindicat no m´ácabo de creure.No dic ke especulin, pero al cap i a la fí son les escurrialles per a poguer dir ke es fán vivendes socials i kedar bé.
Re: Habitatge 30m + CC.OO = ?
14 abr 2005
Yo no se si Habitatge Entorn de CCOO son "escurrialles" o no, lo que si se (mi hermano es cooperativista en Mollet) es que los pisos está de puta madre y que le ha salido muxísimo más económico que en el mercado libre (precio de coste más un % muy bajo para la cooperativa).

También es verdad que ha estado esperando varios años (ls lista que se comentaba anteriormente) hasta que ha tenido oportunidad. La clave está en que para permanecer en la lista de espera hay que pagar una cantidad al año. Siempre teniendo en cuenta que te puedes pasar años esperando depende de donde lo quieras (si uno quiere vivir en Igualada o en Tárrega, encuentra cooperativista dispuestos y la cooperativa Entorn encuentra terreno urbanizable en dos años máximo un piso de puta madre).A lo que iba que por permanecer en la lista hay que pagar un importe al año, simbólico de 12, 14 o 20 euros/año ( no lo sé, más o menos, no muxo,)para los afiliados a CCOO y más de 100 o 120 euros/año si no se es afiliado. Es decir que si no estás afiliado te sale por una pasta el solo de hecho de apuntarse para tener opción a entrar en alguna promoción.
Re: Habitatge 30m + CC.OO = ?
14 abr 2005
Habitage entorn es casi la única posibilidad para acceder a una vivienda de protección oficial, pero sólo fuera de Barcelona, contar que existen más 5.000 cooperativistas en lista de espera, pues va por antiguedad.-

Es la primera cooperativa de catalunya, quizás existan otras, pero es un pequeño parche al problema de la falta de vivienda.

Puesto que en Barcelona el valor especulativo del suelo impide que las cooperativas se hagan con terreno.
Incluso cuesta más el suelo que el precio de coste de un edificio sencillo.
Re: Habitatge 30m + CC.OO = ?
14 abr 2005
desde :

http://www.sostrecivic.org

s´està treballant el tema -cooperatives d´habitage- tant a Barcelona com "rodalies".
Re: Habitatge 30m + CC.OO = ?
14 abr 2005
em sembla que CGT i UGT no tenen res al respecte.
Re: Habitatge 30m + CC.OO = ?
15 abr 2005
he estat llegint el vostre tikiwiki. plantejaments molt bé, coincudeuxi 100%.
esteu actius? que puc fer per tenir més info o seguir les mogudes que dueu a terme?
Re: Habitatge 30m + CC.OO = ?
15 abr 2005
La veritat és que això de Habitatge Entorn sembla força interesant, algú podia donar més informació?. Telèfon, cuotes, on està la seu, etc.

Gràcies
Re: Habitatge 30m + CC.OO = ?
15 abr 2005
aquí tens la web Jean
www.h-entorn.com
Re: Habitatge 30m + CC.OO = ?
11 mai 2005
yo he compra un pis de habitatge en manresa y esta molt be et facilitan tot el que necesites tambe no vaig poder accedir a terrasa por la cua que habia
Sindicat Terrassa