Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : fòrum 2004 : especulació i okupació : guerra
aprovada moció contra les empreses del 22@ a la UPF
14 abr 2005
La Universitat Pompeu Fabra es posiciona en contra de la instal·lació d’empreses vinculades a la indústria armamentística al districte 22@ de Barcelona.
La Universitat Pompeu Fabra es posiciona en contra de la instal·lació dâempreses vinculades a la indústria armamentística al districte 22@ de Barcelona.
En la sessió del claustre de la UPF, celebrada el dimarts 12 dâabril de 2005, sâha aprovat (per 58 vots a favor, 0 en contra i 20 abstencions) una moció, on la Universitat insta a lâAjuntament de Barcelona a denegar la llicència dâinstal·lació i activitat en el districte 22@ a les empreses vinculades a la indústria armamentística.

- Text de la moció aprovada:
Pronunciament del Claustre en contra de la instal·lació dâempreses vinculades a la indústria armamentística al districte 22@ de Barcelona.
Coneixent que gran part dels recursos destinats a la recerca i al desenvolupament de noves tecnologies no estan adreçats al seu ús civil, sinó a finalitats militars, continuant així amb una cursa dâarmaments que pot tenir i està tenint greus conseqüències per la pau i la seguretat internacional.
Sabent que a hores dâara les grans empreses vinculades a la ânova economiaâ? i a les âtecnologies de la informació i la comunicacióâ? sâencabeixen en els holdings empresarials de la indústria dâarmaments, els quals participen en els fluxos de comerç dâarmes, tot violant els codis de conducta relatius a aquesta matèria establerts per les Nacions Unides i la Unió Europea.
Considerant que un dels principals sectors industrials impulsors de lâeconomia mundial es troba estretament lligat a la indústria armamentística, mitjançant grans conglomerats empresarials, tant als Estats Units com a Europa
Denunciant els desvastadors efectes que el comerç dâarmes està tenint en les desenes de conflictes avui vigents al món, especialment sobre les poblacions més vulnerables, en què es troben implicats i en són corresponsables les empreses participants dâaquesta indústria i els seus estats dâorigen.
Recollint la veu dels membres de la comunitat universitària de la Universitat Pompeu Fabra que reiteradament han manifestat el seu rebuig a intervencions militars al marge de la legalitat internacional que persegueixen interessos propis, empresarials o estatals, al marge dels valors que tota societat democràtica ha de transmetre i que la Universitat fomenta i transmet, com són la llibertat, la solidaritat, la justícia i el respecte als drets humans.
Per tots aquests motius, demanem al Claustre de la Universitat Pompeu Fabra:
1- Que insti a lâAjuntament de Barcelona, en cooperació amb el moviment veïnal, entitats cíviques i socials i persones reconegudes pel seu treball en favor de la resolució de conflictes i de la pau, a examinar la relació entre la indústria dâarmaments i les empreses que sol·licitin llicència dâactivitats al Districte 22@BCN.
2- Que insti a lâAjuntament de Barcelona perquè denegui les llicències dâinstal·lació i activitat en el districte 22@ a les empreses vinculades als grups industrials que tenen el desenvolupament armamentístic en el seu àmbit dâactivitat, malgrat que es presentin com a empreses de lâàmbit de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

Informació Claustre UPF : http://www.upf.edu/grec/en/0405/0408.htm
------------------
Atentament,
Coordinadora contra el 22@
Més informació: www.poblenou.org/c22
Mira també:
http://www.poblenou.org/c22

This work is in the public domain

Comentaris

Re: aprovada moció contra les empreses del 22@ a la UPF
14 abr 2005
ara falta que li pegeu canya a la Virós (aplica el ja famós tarannà zapatero amb totes aquestes coses; és a dir que això o l'apreteu o es quedarà al calaix)

salut
Re: aprovada moció contra les empreses del 22@ a la UPF
14 abr 2005
Precisament per evitar el "tarannà" PSOEista de la Virós (o el futur "tarannà" PSOEista del Moreso o el "tarannà" Convergent del Mas-Collell, els dos candidats a ser rectors) estem publicant l'aprovació d'aquesta moció i ja pressionarem pq la UPF compleixi el que aprova en els seus claustres.

POBLENOU NO ESTÀ EN VENDA!
22@=ESPECULACIÓ i MILITARISME!
Re: aprovada moció contra les empreses del 22@ a la UPF
14 abr 2005
ànims i força

NO al 22@
Sindicat