Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
El 'lobby' sionista català (II): Joan B. Culla
12 abr 2005
Historiador per antonomàsia del règim pujolista, professor a la UAB i treballador incansable, Culla és sens dubte el puntal del sionisme als Països Catalans
Si parlem del lobby sionista català, el primer nom a què hauríem de fer referència és el de Joan Baptista Culla. Historiador per antonomàsia del règim pujolista, professor a la UAB i treballador incansable, Culla és sens dubte el puntal del sionisme als Països Catalans. Nascut al Poble Nou, fill únic d’un humil empleat d’una petita empresa que dedicava les hores lliures a animar el seu club de l’ànima, el Júpiter (del qual en va arribar a ser el president), viu actualment de forma força confortable en una casa adosada de Sant Cugat, aquest antic poble convertit en residència de la gent de pela (i sovint de l’Opus) que fuig de Barcelona.

L'última perla de Culla va sortir publicada l’any passat, de la mà de La Campana. Es tracta del llibre (més de 600 pàgines de totxana) Israel, el somni i la tragèdia, en què fa un repàs a la història d’Israel des del protosionisme de mitjan segle XIX fins a Sharon. La idea subjacent a la seva anàlisi l’enuncia ja el mateix títol: el sionisme (la pretensió de crear un Estat jueu a Terra Santa) com a somni. Es tracta, doncs, d’una perspectiva absolutament parcial, que entén la colonització de Palestina no com una aberració —que és el del que realment es tracta—, sinó com un projecte desitjable. La mateixa cita d’Amos Oz que precedeix el seu relat ho deixa prou clar: “Israel és un somni fet realitat. I com a tal, està condemnat a tenir fallades i defectes.� I tant que en té, i tant!
Mira també:
http://www.vacomva.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El 'lobby' sionista català (II): Joan B. Culla
13 abr 2005
Per desgràcia de l'Ajuntament convergent (ara amb ERC, abans amb el PP) no tots els que vivim a Sant Cugat són de l'opus i de peles, i fins i tot hi viu gent d'esquerres. Sisplau no generalitzem.
Re: El 'lobby' sionista català (II): Joan B. Culla
13 abr 2005
VISCA EL LOBBY JUEU!!! VISCA ISRAEL!!!
Re: El 'lobby' sionista català (II): Joan B. Culla
13 abr 2005
sant pijofate
Re: El 'lobby' sionista català (II): Joan B. Culla
13 abr 2005
Isarel, capital Sant Cagat.
vull dir... Sant Cugat.
Visca el Canal33! Visca Sharon! :-)
Re: El 'lobby' sionista català (II): Joan B. Culla
13 abr 2005
Fill de Sharon !
Re: El 'lobby' sionista català (II): Joan B. Culla
18 abr 2005
No se qui ets Albertet Martinez però un cop vist el teu "rigurós" comentari del llibre (i de la vida privada fins i tot!) d'en J.B. Culla puc opinar, amb bastant més rigor del q tu fas servir, q ets un veritable cretí amb carnet de "progre", és a dir, un altre pilota mediocre q és creu en possesió de la "veritat suprema" quan en realitat no te ni punyetera idea de res. Ànim nen, amb una mica de sort et donaran un negociat a l'Ajuntament o la Generalitat on et podràs dedicar a fer de comisari polític, q es el q de veritat et mola, ja q x fer de falangista has fet tard.
Re: El 'lobby' sionista català (II): Joan B. Culla
18 abr 2005
Apoteosico, opinar de un libro del que solo se ha leido el título y la portada, esto es lo mala de internet, cualquier idiota puede pegar sus vomitadas en publico. Piérdete Albertito Fullero.
Re: El 'lobby' sionista català (II): Joan B. Culla
18 abr 2005
Esto de "loby sionista catalá" suena a paja mental de nazi adolescente. Que asco estos skins que encima se camuflan de progresistas, puaj. Anda, lee un poco si es que sabes albertito: Ahir a la nit vaig acabar de llegir el llibre Israel, el somni i la tragèdia, del bon amic Joan B. Culla, publicat per La Campana. Magnífic. Més de cinc-centes pàgines que no es fan gens feixugues de llegir i que , com es diu a la contracoberta del llibre, aporten llum a un món confús. Més enllà de la detallada documentació i precisió dels fets explicats i dels arguments defensats, voldria destacar també la capacitat expositiva i narradora d'en Culla. Tots hem llegit - o intentat llegir - llibres documentadíssims que es fan insoportables. No és el cas. Aquí, l'erudició i el rigor no humilien o adormen el lector sinó que l'acompanyen i el fan pensar.
Sindicato Sindicat