Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : pobles i cultures vs poder i estats
divendres 15 d'abril Manifestació contra la il.legalització d'Aukera Guztiak
12 abr 2005
Fa un any l'assemblea de joves de vilanova sortí el carrer a denunciar la il.legalització de Herritarren Zerrenda,i fà 4 anys l'assemblea de joves es formà arràn de la il.legalització de Batasuna,en què joves de vilanova foren jutjats,acusats d'apologia al terrorisme per denunciar la llei de partits una llei pactada pel PP I PSOE,llei antidemocràtica.aquests joves foren absolts al final.
cartell mani batasuna.jpg
Divendres 15 d'abril a les 7 de la tarda està convocada una manifestació que recorrerà els carrers del centre de Vilanova,per denunciar novament en mans del PSOE la il.legalització d'aquesta candidatura encara que l'esquerra abertzale aposti i recolzi la plataforma del Partit Comunista de les Terres Basques (EHAK),han tornat a il.legalitzar la seva candidatura,deixant a 200.000 persones sense vot i considerar-les il.legals.Contra l'imposició del PSOE,contra la llei de partits,contra el pacte antiterrorista,contra la tortura i la disperssió del estat espanyol i francés sortirem al carrer per la resolució del conflicte.


DIVENDRES 15 D'ABRIL A LES 19:00 HORES A LA PLAÇA DE LES NEUS. MANIFESTACIÓ CONTRA LA IL.LEGALITZACIÓ D'AUKERA GUZTIAK.

"PP I PSOE BOTXINS DE LA DEMOCRÀCIA "

totes i tots som l'esquerra abertzale.

organitza : endavant-garraf i l'assemblea de joves de vilanova i la geltrú

This work is in the public domain

Comentaris

Re: divendres 15 d'abril Manifestació contra la il.legalització d'Aukera Guztiak
12 abr 2005
Una mica-bastanta basquitis, ni l'esquerra abertzale basca fa convocatòries ja d'aquest tipus, i molt menys amb aquesta estètica de guerra civil al Liban, i si no que li preguntin a l'Otegi i la mani de Batasuna d'aquest diumenge passat. En canvi al garraf que no faltin escopetes i encaputxats, quin infantilisme !
Re: divendres 15 d'abril Manifestació contra la il.legalització d'Aukera Guztiak
12 abr 2005
De basquitis res. Per desgràcia vivim a l'estat espanyol i aquí s'icompleixen els drets democràtics. Però això afecta tots els demòcrates de veritat, no només els bascos.

Això sí, reconec que el cartell és una mica infantil però no oblidem que si dissabte passat allà dalt van suspendre la manifestació va ser precisament per evitar pilotades com les que surten a la foto.

Per part meva mai hi haurà solidaritat cap als bascos (la solidaritat va del fort al feble, la resta és seguidisme i papanatisme). Protestar contra la manca de democràcia és un acte d'egoïsme en tot cas.
Meny històries aquest joves veuen (tu sembl a que no!!) com hi ha persones que tenen retalladas les llibertats i intenten fer quelcom per solidaritat amb elles y tu que fàs!!
12 abr 2005
La solidaritat és la tendresa dels pobles i de les persones que els formen!!

www.kaosenlared.net
Re: divendres 15 d'abril Manifestació contra la il.legalització d'Aukera Guztiak
12 abr 2005
També es trist (o sintomàtic) que es crees una assemblea local, arran de la il.legalització d'un partit d'un altre país, no se...
Re: divendres 15 d'abril Manifestació contra la il.legalització d'Aukera Guztiak
12 abr 2005
l'assemblea es formà arran de la il.legalització,va donar prou motius per buscar la mobilització,des de llavors es va crear l'assemblea.l'assemblea no és basquitica només se solidaritza amb aquells pobles oprimits mancats de llibertat,com euskal herria,palestina... us recordo que ells són il.legals,nosaltres encara no,i quan ens il.legalitzin com a poble,com a moviment,com a persones,com a cultura,quan hi hagin centenars de detencions,tortures,morts,disperssió.. ja m'ho direu ignorants, aquí tot està per construïr.. la consciència, el moviment,les ganes de lluitar,allà ja està tot fet.Quan ens prenguem les coses tal com som i em una mica de més serietat,després em veniu i em raoneu les coses,dacord?
fins aviat!
Re: divendres 15 d'abril Manifestació contra la il.legalització d'Aukera Guztiak
12 abr 2005
Ni l'esquerra independentista catalana te res en comú amb la basca ( Otro gallo cantaria), ni el context polític català té res a veure amb el basc,ni tantes coses més. El dia que vulgueu podem començar a fer política i no mimetisme infantilista i flipat, aquest és el nostre mal endèmic, que ens porta a pensar que nosaltres que no som ni una pedreta a la sabata dels estats espanyol o francès podem ser il·legalitzats. A veure si aterrissem d'una vegada, que pq t'il·legalitzin, primer de tot cal anar al Ministeri de l'Interior i donart-te d'alta!!!
comunicat de la manifestació
12 abr 2005
COMUNICAT PER LA IL.LEGALITZACIÓ D'AUKERA GUZTIAK. ABRIL DEL 2005

PP I PSOE BOTXINS
DE LA DEMOCRÀCIA

És paradoxal que s’il·legalitzi una candidatura que precisament s’ha presentat arran de la il·legalització d’un altre partit. Doncs bé, a Aukera Guztiak (“Totes les opcions�), una llista blanca defensora dels drets civils i democràtics, el PSOE li ha prohibit participar en les eleccions al Parlament basc per formar part suposadament de la xarxa ETA - Batasuna. Després d’haver investigat els candidats i també les més de 18.000 persones que van signar donant el seu suport, el govern espanyol ha declarat il·legal la candidatura al·legant no haver condemnat de manera expressa la violència d’ETA.
La decisió és, sens dubte, una aberració jurídica, ja que no tenen cap motiu per a il·legalitzar-los. Teòricament, en el camp de la justícia, un és innocent fins que no es demostri el contrari, però això no funciona així a l’Estat espanyol. Amb unes paraules que no han estat pronunciades n’hi ha hagut prou per a no permetre que AG es presenti a les eleccions. Els únics fets que es poden demostrar són ser accionista del diari Gara o ser independentista i d’esquerres, i això en una democràcia no és pas motiu suficient per abolir certs drets civils a un sector important de la societat basca. Una bona part de la població que quedarà desemparada, sense veu ni vot, en unes decisions que també els afectaran a ells. I en tot aquest rebombori, l’oportunista de l’Ibarretxe s’ha posat a disposició de tots aquells bascos que no podran votar per a escurar el plat i tirar endavant la majoria absoluta que tant necessita.
Aquest fet no és nou, però el cas d’AG crearà un precedent per haver estat una il·legalització arran d’una altra i per haver-se investigat també totes les signatures. Ja des del 1997, el govern espanyol (primer el PP i ara el PSOE amb la Llei de partits i el Pacte antiterrorista) ja ha declarat il·legal Herri Batasuna (HB), Euskal Herritarrok (EH), Batasuna, Autodeterminaziorako Bilgunea (AuB), Sozialista Abertzaleak (SA) i ara Aukera Guztiak (AG). Però a banda de partits i candidatures, també s’han il·legalitzat les plataformes KAS i Ekin, les organitzacions juvenils Jarrai, Haika i Segi, l’organització de suport als més de 700 presos polítics bascos Gestoras Pro Amnistía, i s’han clausurat els diaris Egin i Egunkaria. Queda ben clar, doncs, que la Llei de partits no pretén representar la justícia, sinó que és un instrument de poder, una eina més de la batalla política.
Aquests exemples mostren que el govern espanyol vulnera la llibertat de pensament, d’expressió, d’informació i d’associació. Pels seus interessos partidistes ens volen imposar el pensament únic utilitzant tots els mitjans que tenen a l’abast, i els que pensem diferent tenim la limitació de la llibertat condicional.
Si el que es vol realment és allunyar la societat de la violència, és imprescindible permetre un altre tipus d’intervenció: la participació política. Hi ha unes altres candidatures que mostren trets feixistes, autoritaris, racistes, violents i nostàlgics dels crims franquistes, com poden ser les Falanges, Democracia Nacional, España 2000 i alguns grupuscles més de l’extrema dreta, i tot i així no se’ls exclou de la democràcia. Aleshores, per què a l’esquerra abertzale sí?
Fa uns mesos crèiem que estava arribant el final de la violència i, quan podien oferir una sortida democràtica a una determinada sensibilitat política, barren el pas i ja hi ha un nou pretext per a encallar-se. Quan hi ha violència el poder ja té una excusa per a excloure’ls, però quan hi ha voluntat de diàleg han de recórrer a les il·legalitzacions per a seguir esquivant el conflicte polític. Això ens diu que ni PP ni PSOE volen arribar a cap solució ni a la pau permanent al País Basc.
Siguem coherents: o tots o ningú!

SI AQUESTA ÉS LA SEVA DEMOCRÀCIA TOTES I TOTS SOM L'ESQUERRA ABERTZALE!

ARA I PER SEMPRE LA LLUITA ÉS L'UNIC CAMI!


ENDAVANT-GARRAF Assemblea de joves de vilanova i la geltrú
Re: divendres 15 d'abril Manifestació contra la il.legalització d'Aukera Guztiak
13 abr 2005
repiquen campanes fots bastanta pena, se't veu el llautó, amb aquesta obsessió per imposar amb el silenci la complicitat il·legalització de l'independentisme basc,

la bascofòbia aquesta que gasteu alguns demostra l'arrel xovinista dels vostres plantejaments.´Dir que l'esquerra abertzale no té res a veure amb l'esquerra independentista és ja ser un veritable autista.

Estem per la força en el mateix estat, i si un dia creixem, q(quan elements com tu acabin a ERC o a CiU d'una vegada i deixin de molestar per exemple) la llei de partits també està fetas per nosaltres.

Apa, salut i solidaritat amb els pobles en lluita!
Re: divendres 15 d'abril Manifestació contra la il.legalització d'Aukera Guztiak
13 abr 2005
És impresionant que per una concentració que surt aquí per solidaritzant-se i denunciar una tupinada antidemocràtica a Euskalerria arribin els típics resentits envejosos a dir que aquí no hem de fer res d'allà.

Repiquen campanes al teu cervell i no saps ni on tens el cap, la nostra solidaritat s'hauria d'haver estés a molts més pobles, ets capaç de veure el que està succeint allà i l'intent d'esborrar del mapa a milers de persones per ser abertzales i enlloc de sentir-te pròxim els rebutges, i crec que ho fas per pura enveja i per un sentit d'inferioritat que et fa pensar que quan parlem dels bascos deixem de parlar de "lo nostre". Si l'independentisme català no sap ser unitari la culpa no és pas dels bascos, faltaria més.

Anims a la gent del Garraf que s'han dignat a cridar el que hauriem de cridar tots si fossim realment independentistes solidaris i no xovinistes envejosos i traumatitzats.
Re: divendres 15 d'abril Manifestació contra la il.legalització d'Aukera Guztiak
13 abr 2005
TOTS A LA MANI!!!!!
Re: divendres 15 d'abril Manifestació contra la il.legalització d'Aukera Guztiak
13 abr 2005
co-me-me-la perico de sarriá!
Sindicato Sindicat