Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: xarxa i llibertat : pobles i cultures vs poder i estats
14,15 i 16 d'abril el català i les noves tecnologies
12 abr 2005
La tercera edició de les Jornades sobre el Català a les Noves Tecnologies se celebrarà enguany els dies 14, 15 i 16 d'abril a l'edifici França de la UPF, seu de l'Escola Superior Politècnica de la Universitat, i inclourà ponències, taules rodones, una festa d'instal·lació de programari en català i diversos tallers.

Les Jornades, organitzades per Softcatalà, l'Institut Joan Lluís Vives, la Universitat Pompeu Fabra, la Secretaria de Política Lingüística i la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, tenen com a objectiu proporcionar a l'usuari final informació sobre la situació del català a les noves tecnologies, actuar com a punt de trobada entre tots els actors i usuaris, contribuir a l'intercanvi d'experiències i opinions i ser un fòrum de reflexió sobre el futur del català en aquest àmbit.

L'acte d'inauguració tindrà lloc el dijous 14 d'abril a les 17.30 hores, a l'auditori de l'edifici de França, i estarà presidit per la rectora de la UPF, M. Rosa Virós. També comptarà amb la presència del president de l'Institut Joan Lluís Vives i rector de la Universitat d'Andorra, David Bastida; el secretari de Política Lingüística, Miquel Pueyo i el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Oriol Ferran, tots dos de la Generalitat de Catalunya, i el coordinador general de l'esdeveniment, Marc Belzunces, de Softcatalà. Seguidament, l'escriptor, antropòleg i sociòleg Joan Francesc Mira, pronunciarà la conferència inaugural "Elogi de la paraula".

Al llarg dels tres dies que dura l'esdeveniment més de 40 ponents participaran en taules rodones i impartiran conferències sobre diversos temes, com ara els navegadors en català, la terminologia informàtica, el nou fenomen dels blocs, els mitjans de comunicació en català a Internet, la situació del català al món del Macintosh, l'oferta de diverses empreses privades, les darreres aportacions de la comunitat d'Internet o els darrers projectes d'investigació a càrrec de les universitats.

Com a novetat d'aquesta edició, es farà una festa d'instal·lació de programari en català i diversos tallers sobre la utilització de diferents programes durant tot el dissabte dia 16 d'abril. Qualsevol usuari es podrà apropar a la festa d'instal·lació amb el seu ordinador portàtil, el fix (només cal la torre), la seva Palm o Pocket PC i podrà instal·lar-s'hi tot el programari en català, lliure i gratuït.

L'assistència a les conferències, la festa de la instal·lació o als tallers és gratuïta i d'accés lliure, però es recomana emplenar abans el formulari d'inscripció que es pot trobar a la pàgina web de les jornades.

font: www.upf.edu
Mira també:
http://www.upf.edu/grec/en/0405/0407.htm
Sindicato Sindicat