Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : ecologia : sanitat : laboral
Cooperativa Germinal
11 abr 2005
Qui som?

Som un col·lectiu de persones amb uns objectius comuns basats en la cooperació i la voluntarietat lliurement establertes, que volem resoldre, mitjançant el consum de productes eco-biològics, qüestions d’ordre social, laboral, econòmic, ecològic i de salut que afecten la nostra vida i el nostre entorn i que ens sentim partícips d’un moviment social transformador i progressista.

Els ciutadans i les ciutadanes dels països occidentals hem fet del consum la nostra forma de viure. Un model del consum, induït pel poder econòmic i financer, que cada dia es torna més en contra nostra. És per això que a GERMINAL creiem que la transformació del nostres hàbits de consum ens porta a viure millor:

* Perquè prenem consciència d'allò que realment necessitem en lloc de seguir de forma mecànica allò que ens dicta el sistema econòmic per mitjà de la publicitat.

* Perquè els nostres criteris de qualitat de vida són regits pel creixement personal, espiritual i de consciència social i no pel consum il·limitat de productes.

* Perquè la nostra opció de compra està regida per criteris de solidaritat i responsabilitat.
Principis* La solidaritat i la cooperació, tant en el si de l'entitat com a fora, entesa com l'única forma de viure per a qui desitja una societat diferent: igualitària, solidària i ecològica.

* La democràcia i la participació directa, sense delegacions, com a norma de funcionament social i polític a través de l'assemblea sobirana, en la qual tots els membres tenen la possibilitat de participar i intervenir des del mateix moment en què n'esdevenen socis/es.

* Aspiracions no lucratives. En el cas que les operacions econòmiques generin excedents, aquests sempre han de revertir en el patrimoni social col.lectiu i/o en serveis comunitaris o bé, previ acord de l’assemblea, en altres projectes autogestionaris que es creguin oportuns.

* La relació amb altres cooperatives i associacions a nivell local, nacional, estatal, etc., necessària per a la consolidació i desenvolupament real de la cooperació entre entitats afins, alhora que es creix cap a una xarxa d'economia alternativa.

* L'obertura a tothom qui participi ideològicament dels objectius i principis, així com en les diferents tasques de gestió i en el treball voluntari que es desprèn del principi d'ajuda mútua. L'addhesió és lliure i la baixa voluntària sense que en cap cas pugui negar-s'hi l'entrada per raó de sexe, ètnia, religió i/o condició personal (física o econòmica).
CORREU    

germinal ARROBA pangea.org
Mira també:
http://www.coopgerminal.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Cooperativa Germinal
12 abr 2005
Si us interessa el tema de les cooperatives autogestionàries mireu també www.monverd.net
Sindicat