Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Jornades d'acció i reflexió zapatista
11 abr 2005
Jornades d'acció i reflexió zapatista
DIA 11: Mirant zapatisme.

12:00 Projecció: âCaminantesâ? de Fernando León de Aranoa.
16:00 Projecció: 20 y 10: El Fuego y la Palabra.

DIA 12: Un altre món és posible: la globalització a Centreamèrica i lâalternativa zapatista.

12:00 Obertura de les Jornades: lectura del manifest.
A continuació xerrada: El Plà Puebla Panamà: El genocidi indígena del segle XXI. A càrrec dâIban Ek.

16:00 Taula rodona: Projectes autònoms a les comunitats zapatistes.

18:00 Titelles i marionetas: Conferència-espectàcle a càrrec de Lluerna Teatre.
DIA 13: El moviment zapatista: Rebel-lió i solidaritat.

12:00 Xerrada: Història dâuna lluita. A càrrec dâIñaki García del Col-lectiu de solidaritat de Barcelona amb la rebel-lió zapatista.

14:00 Dinar popular: Frijolada.

16:00 Taula rodona: El suport internacional al zapatisme.

18:00 Cloenda.
Concert. Des de Chiapas: Damián Martínez (Cantautor).

EXPOSICIà FOTOGRÃFICA : El Silenci i la Resistència. Murals Zapatistes de Chiapas. Del 5 al 13 de abril al vestíbul de la Facultat de Filosofia i CCEE de la Universitat de València.

Tots els actes se celebraran a la Sala de Juntes llevat de les titelles i el concert, que tindran lloc a lâAula Magna de la Facultat de Filosofia i CCEE.
Mira també:
http://chiapas.pangea.org/home/mexp.htm

This work is in the public domain

Comentaris

Manifest
11 abr 2005
El zapatisme ha estat, potser, la darrera proposta de replantejament radical. L’última veu rebel que s’ha alçat en favor del somni – de la vida lliure i la dignitat, la dignitat dels pobles lliures – i en contra de l’imperi del capital. Contra el Neoliberalisme, per la Humanitat. La darrera iniciativa que, tot accentuant la importància del particular, ha assolit abast universal. La revolta ètica, social i cultural, la relectura antropològica d’un món que no existia i ara no poden callar.

El somriure modern de la cultura ancestral, dibuixat als sense-rostre, que han trencat la nit dels temps i ara no volen deixar de parlar. De recuperar la veu que els havien arrabassat, la identitat negada, els orígens perduts, tot un món que s’enfonsava, el dret a participar. D’erigir-se en subjecte actiu, d’arreplegar la veu dels humils, la paraula dels marginats. De ser un poble en marxa, incansable, cap a la seua llibertat.

I d’establir, ara i ací, llaços forts de coneixença i solidaritat. L’indígena que vol parlar, que ens vol parlar, en la seua llengua, des de la seua singularitat universal. I comunicar que guarda i recupera la memoria, que no vol que l’aturen, que necessita continuar.

Una veu que sap a terra i reclama a crits l’espai que un mal dia li varen llevar. Un espai que és de tots els móns possibles, soterrades cultures que avui reclamen el dret a ser i estar. Un pont estés de Chiapas als Països Catalans, dues lluites enceses en recerca dels camins prohibits i amagats, dues realitats silenciades que, a la seua manera, fan per recordar al món que el seu caminar tot just acaba de començar.

Per això, aquests tres dies de jornades volen ser un espai d’encontre en la reflexió. I una mà estesa que contribuesca a la pervivència del projecte autònom de les comunitats rebels. Una xicoteta contribució a la resistència dels desheretats, que han encetat la crítica, que han desarmat el poder amb el poder de l’argument, que han fet front a l’oblit amb l’ajut de cada tret.

Que no hi haurà dignitat si no som tots. Que no hi haurà poesia sense els seus mots. Que no serà lliure el món sinó amb tots i cadascun dels móns.

Des de les muntanyes de ciment
de l’horta de València,

Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans.

http://jornadeszapatistes.homelinux.org/manifest.html
Sindicat