Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Porcel, Lienas i Saladrigas es neguen a signar llibres per Sant Jordi
11 abr 2005
> Altres escriptors del manifest 'El Drac es menja Sant Jordi' no secunden el boicot
Baltasar Porcel (sense novetat literària, però recent guardonat amb el Premi Crítica 'Serra d'Or' i el Premi Salambó per 'Olympia a mitjanit'), Gemma Lienas (que acaba de publicar 'Rebels, ni putes ni submises') i, Robert Saladrigas, que ha decidit publicar el seu nou llibre després de la festivitat de Sant Jordi, han dit que no participaran enguany en la diada del llibre, segons ha informat Catalunya Ràdio. Aquests escriptors són alguns dels que van signar l'any passat del manifest 'El Drac es menja Sant Jordi', on es criticava el caire mediàtic i comercial de la festa. Amb aquesta actitud contundent volen denunciar el que consideren una banalització del dia del llibre. Per contra, altres escritors que van signar el manifest no boicoteran la festa i se'ls podrà trobar signant exemplars el dia 23. És el cas d'Emili Teixidor, Carme Riera i Isabel-Clara Simó.
El manifest 'El Drac es menja Sant Jordi', que es va presentar el maig de l'any passat, denuncia la mercantilització de la Diada de Sant Jordi i afirmava que cada vegada els anomenats autors mediàtics s'enduen una proporció més importants de les vendes. El manifest també demana un tracte igualitari entre la literatura catalana i l'espanyola, en una jornada en què es ven aproximadament el 10% del total de llibres anuals.
El manifest 'El Drac es menja Sant Jordi', que es va presentar el maig de l'any passat, denuncia que 'el món del llibre deriva cap a un escenari més aviat frívol' i que 'la qüestió segurament té a veure amb la relació particular que s'ha establert entre la indústria del llibre i els mitjans de comunicació'. Sense parlar obertament d'autors mediàtics ni de televisions, el manifest diu que 'molts mitjans estan atrapats per la immediatesa de les audiències' i també que 'alguns mitjans promouen les firmes de la casa i descriminen les forànies'. En el manifest també es demana un tracte igualitari entre la literatura catalana i l'espanyola.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Porcel, Lienas i Saladrigas es neguen a signar llibres per Sant Jordi
11 abr 2005
El Porcel es dedicarà a passejar en taxi...
Re: Porcel, Lienas i Saladrigas es neguen a signar llibres per Sant Jordi
11 abr 2005
"Sants Vila Roja": moltes de les coses que es diuen en aquest manifest són certes, hi estic d´acord. Ho sé de bona tinta perquè soc llibreter. Sé que les llibreries som en gran mesura els responsables de la deriva comercial de la literatura. Ens dediquem a seguir el corrent, sense apostar per coses alternatives, per petites editorials o autors poc coneguts.

Però també em sembla bé que la gent faci el que li roti, que no comprin res si no volen, i si volen comprar un llibre "mediàtic" que el comprin.

Jo he fullejat el darrer llibre del Toni Soler i Minoria Absoluta i ben divertit que és, per mi molt més enginyós que qualsevol cosa escrita pel Porcel (que recordem que es va passar anys intervenint a les tertúlies del Losantos a la COPE, i no per això demanaré, ni molt menys, que es faci boicot als seus llibres). De vegades acusem de banal a qui senzillament té més gràcia que nosaltres.


Salut i llibres
Re: Porcel, Lienas i Saladrigas es neguen a signar llibres per Sant Jordi
11 abr 2005
MUCHOS DE ESTOS ESCRITORES SON UNOS ESPECULADORES Y UNOS CHULOS...LA LECTURA HA DE SERVIR PARA CONCIENCIAR AL PUEBLO Y PARA LA DIFUSION DE LAS IDEAS Y NADA MAS...
CONOCE PASADO,ANALIZA EL PRESENTE, CONQUISTA EL FUTURO.

WWW.NODO50.ORG/ELGRILLOLIBERTARIO
Re: Porcel, Lienas i Saladrigas es neguen a signar llibres per Sant Jordi
12 abr 2005
Porcel és un convergent de carnet a la boca. Porta anys escrivint una merda de columna diària a La Vanguardia, atacant amb fúira tot allò que no olori a CiU i Pujol. Ha lamentat llargament la derrota electoral, ha deixat anar insults a tort i a dret atots aquells qui no pensen com ell (quan Pere Esteve va marxar de Ciu, va dir que era "el Bin Laden català"), HA ESTAT COBRANT DEL GOVERN DE PUJOL 20 ANYS COM ASSESSOR D'UN PREMI LITERARI QUE LI PERMETIA PREMIAR ELS SEUS AMICS, QUE DESPRÉS EL PREMIAVEN A ELL.
i el més importnant, tot allò que escriu és banal, insuls i dolent.
Porcel, a la forca!
Re: Porcel, Lienas i Saladrigas es neguen a signar llibres per Sant Jordi
12 abr 2005
Més sobre PORCel.
Va ser president de l'Institut d'Estudis de la Mediterrània, un institut amb poca cosa a fer però bon sou, i on va col·locar a la seva dona de directora.
Re: Porcel, Lienas i Saladrigas es neguen a signar llibres per Sant Jordi
12 abr 2005
ademas de los taxis utilizo el cargo para subvencionar la traduccion y edicion de sus obras.
De pelotillero del rey a meapilas ferrusolado.
Su escritura no es otra cosa que hacer pasillos por los media.
¿alguien tenia pensado o conoce a alguien que pensara ir a pedirle un autografo?
PORDCEL, EN SANT JORDI VEN EN METRO
Sindicat Terrassa