Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Rehabilitacio i revitalitzacio pobles abandonats
11 abr 2005
Hola, som una parella que, farts de viure amb tantes dificultats a la ciutat em decidit de anar a viure al camp. El que estem miran es de ocupar una masia o un poble abandonat.

Estem cercant informacio sobre possibles ajudes : generalitat, estat espanyol, unio europea, etc per la rehabilitacio i revitalitzacio de zones rurals abandonades.

Algu te alguna informacio al respecte?????


Gracies!!!!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Rehabilitacio i revitalitzacio pobles abandonats
11 abr 2005
se ke al pirineu aragones per la part d'osca hi han molts pobles abandonats. hi ha una web que els enumera encara que ara no recordo quina es. segurament a un buscador ho trobaras.
sort
Re: Rehabilitacio i revitalitzacio pobles abandonats
11 abr 2005
http://www.repoblando.org
Vigila amb les sectes, amb els gurus, i tigues en compte que no hi han ajudes per repoblar. Només si tens diners per invertir trobaras ajut. Però això passa a la polis com al mont. Les dificultats són diferents però igual en número.
sort i salut!
Re: Rehabilitacio i revitalitzacio pobles abandonats
21 abr 2005
hola, a mi també m'agradaria restaurar un poble abandonat del pirineu català. No sé els passos que he de fer per fer-ho legal. Fa temps que busco informació però és molt confusa.
Si els que heu penjat aquest anunci en troveu la manera, us demano pogueu posar-vos en contacte amb mi.
Re: Rehabilitacio i revitalitzacio pobles abandonats
10 mai 2005
naltros som un grup d'amics q tmb estem farts de la ciutat i volem ajudar a q la pagesia no s'akbi i busquem algun poble x repoblar xo la generalitat dui q x ara no es cosa seva q ha de ser de particular a particular
Re: Rehabilitacio i revitalitzacio pobles abandonats
10 mai 2005
jo també busco alguna cosa semblant, pero penso que a part de trobar un lloc adient convindria ser un grup, el retorn a la natura pot ser molt bonic pero també es molta feina i si es pot repartir te mes probabilitats d'èxit. Amés entre varies persones es poden abarcar mes activitats diferents i organitzar una comunitat més autosuficient. Que en penseu?
Re: Rehabilitacio i revitalitzacio pobles abandonats
29 mai 2005
he estat buscant a la xarxa. La generalitat va editar un llibre al respecte,"Revitalització de pobles deshabitats del pirineu". Se suposa que ha de contenir informació sobre els pobles abandonats de catalunya. Esta penjat a una pàgina del ajuntament de Barna, pero el llibre esta exhaurit. Si el voleu consultar heu d'anar a la biblioteca del Departament de política territorial i Obres Públiques (Av. J. Tarradelles, 2 6)i també s'hauria de poder consultar via internet a (http://tron.upf.es/nuclis.) però jo no aconsegueixo obrir-la. A veure si vosaltres teniu + sort. Espero haver-vos ajudat, salut!!
Re: Rehabilitacio i revitalitzacio pobles abandonats
29 mai 2005
Jo també he estat cercant un cens de poblacions deshabitades de Catalunya. Fins i tot em vaig dirigir a la Generalitat on em van respondre que no disposaven d'aquesta informació. És dificultós trovar un cens que sembla que a l'administració no li interssa que existeixi o com a mínim que es conegui. Jo penso que el fet que es produïs una migració dels nuclis urbans cap el món rural no li interessa gens a l'administració, encara que parlin de recuperació d'aquestes poblacions!!. A l'administració (bé als que en realitat governen) els interessa crear nuclis densos de població, això comporta poder centralitzar recursos (escoles, atenció mèdica, transport)per tant menys despesa, incrementa el preu del sol urbanitzable (la llei de la oferta i la demanda) i ajuda a mantenir i a incrementar el consum, mantenint així el gran poder econòmic d'uns pocs. Per exemple, veieu com gaudeixen del temps les persones el cap de setmana? Es dediquen a adquirir i consumir productes que no necessiten per rès en gran centres comercials!!, increïble, però cert, no? Bé, doncs així es produeix un cercle viciós del qual és dificil sortir. La gent paga grans hipoteques, consumeix molt el que comporta que no pugui estalviar i per tant és dependent d'aquest sistema totalment. Si tothom fés el que uns quants volem fer i potser alguns, molts pocs ja han fet, s'els acabaria el model d'estat i econòmic actual i això és el que ells no volen. Per això no trobem informació. Per tant els qui tenim aquest somni de marxar del nucli urbà, crec que només ens queda buscar els pobles nosaltres mateixos. Per cert, jo tampoc he pogut obrir la http://tron.upf.es/nuclis.
Re: Rehabilitacio i revitalitzacio pobles abandonats
05 jun 2005
Algú ha intentat accedir a la biblioteca del Departament de política territorial i obres públiques de Barna? Jo soc de fora i trigaré en poder-me apropar per mirar-ho. Potser serà mes fàcil trobar el llibre que la web.
Per cer albert, No es que pensi que provar per aquesta via sigui el millor camí, senzillament es un més a provar. Ja se que tens raó, però si existeix aquest llibre, trobo bona idea intentar buscar-lo a veure que s'en pot aprofitar.
He sentit rumors aquí i alla de pobles en reconstrucció, però mai amb adreces concretes. La única via que queda es agafar un cotxe, recorrer tot el territori i parlar amb la gent.
Potser així trobarem els diferents nuclis abandonats i els que s'estan reconstruïnt.
Potser a través del moviment okupa es pugui trobar alguna cosa, estan ben informats i tenen una bona xarxa de contrainformació. Probaré de buscar per aquesta banda.

Però insisteixo en pensar que per fugir de la ciutat amb unes mínimes garanties d'exit es necesita ser un grup. Ni les tribus mes petites i primitives estaven formades per menys de 10 persones. Començar una vida al marge del sistema amb un grup reduït es trencar-se les banyes i l'esquena amb moltes probabilitats de fracasar. ¿Que en penseu al respecte?
M'agradaria trobar alternatives per poder viure de les meves forces sense necesitat de utilitzar els diners com a intermediaris.
Re: Rehabilitacio i revitalitzacio pobles abandonats
05 jun 2005
yo recuerdo sase, en huesca. tambien se q hay pueblos okupados en el pirineo catalan, creo q por la garrotxa, pero no recuerdo los nombres. tambien recuerdo q hay una Asamblea de Pueblos Okupados de Navarra q funcionaba con lo del pantano d itoiz.
he hecho una busqeda y a ver si te gusta alguno d los links
http://www.basurama.org/ponencias_pueblos_okupados.htm
http://www.diagonalperiodico.net/pdfs06/12y13diagonal6-web.pdf
http://bah.ourproject.org/index.php3
http://www.ucm.es/info/america2/okrural.htm
http://www.repoblando.org/modules.php?op=modload&name=PNphpBB2&file=view
http://acp.sindominio.net/article.pl?sid=02/12/19/159248
http://cederul.unizar.es/noticias/sicoderxiv/sicoder14.pdf
Re: Rehabilitacio i revitalitzacio pobles abandonats
21 jun 2005
Som un grup d'amicsinteressats en trobar pobles per la seva possible reconstrucció. El link oficial "http://tron.upf.es/nuclis"; tampoc ens funciona.
Bona sort
Re: Rehabilitacio i revitalitzacio pobles abandonats
18 jul 2005
gracias Lectora, los links son muy interesantes, sobretodo el de repoblando. Nos has dado a todos un buen punto de partida aunque no sea en catalunya.
Re: Rehabilitacio i revitalitzacio pobles abandonats
05 oct 2005
A la meua parella i a mi tb ens agradaria repoblar un poble abandonat pero no se com ho hem de fer, si algu sap d'algun poble abandonat i q s'ha de fer, es pot posar en contacte amb mi siusplau? gracies.
Re: Rehabilitacio i revitalitzacio pobles abandonats
08 oct 2005
som una parella del baix camp i també ens agradaria poder repoblar un poble o veïnat muntanyenc. ens afegim amb vosaltres. Si sabeu alguna cosa contacteu amb naltros. Solidaritat!
Re: Rehabilitacio i revitalitzacio pobles abandonats
23 oct 2005
Hola!
Jo soc un geògraf que estic fent precisament una recerca sobre pobles abandonats i planificació territorial al Pirineu català. La meva zona de treball és el parc del Cadí Moixeró, entre les comarques del Berguedà, Alt Urgell i Cerdanya i conec un bon grapat de pobles abandonats, i de pobles que estan apunt d'estar-ho tal i com van les coses. Precisament el meu tutor és un dels autors d'aquest llibre de pobles deshabitats que no podeu obrir a l'enllaç perquè ho llevaren. Així que si teniu interès vos puc ajudar en el que puga.

Salutacions
Luis
Re: Rehabilitacio i revitalitzacio pobles abandonats
26 nov 2005
Nosaltres també buscàvem pobles per repoblar des de fa molt temps i començàvem a estar desesperats fins que hem trobat aquesta pàgina, ara almenys sabem una mica més per on "navegar", però si algú esn pogués donar un com de mà, estaríem molt agraïts. En quan tinguem e-mail el penjem!

Moltes gràcies
Paco i Gemma
Re: Rehabilitacio i revitalitzacio pobles abandonats
12 des 2005
Hola, som un grup de joves que ja fa temps que desitgem anar a reconstruir una casa d'algun poblet del Pirineu. Som joves i no sabem com podem fer-ho però tenim moltes ganes de complir el nostre somni. Si hi ha algu que hagi aconseguit fer-ho d'una forma econòmica li agrairiem que ens expliques com s'ho ha fet. Hem sentit dir que en algun cas el propietari de la casa abandonada et fa un contracte que et deixa viure a la casa sense pagar res a canvi de reconstruir-la.

Moltes gràcies
Roger, Nina, Iraila, Clara, Manel i Ester.
Re: Rehabilitacio i revitalitzacio pobles abandonats
29 gen 2006
Tenim amb mes gent un projecte per crear una casa d colonies, el capital es minim pero estem disposats a invertir el que puguem (o ens deixin els bancs) hem mirat algunes possibilitats pero totes son un pel dificils doncs a catalunya hi ha moltes cases de colonies. Ara pensavem que seria un bon conductor per rehabilitar un poble pero com ho hem de fer? estem mirant moltes webs com www.repoblando.org. www.abrazalatierra.com pero no conseguim treure'n l'aigua clara i menys a Catalunya. Be si algu sap alguna cosa nova, ja direu. Gracies
Re: Rehabilitacio i revitalitzacio pobles abandonats
07 feb 2006
m'apunto. si trobeu algo aviseu.
Re: Rehabilitacio i revitalitzacio pobles abandonats
21 mar 2006
No hi ha ajudes concretes per a la rehabilitacio, i a sobre es dificil trobar els propietaris de les cases i els terrenys...
No obstant estic buscant un racó a la Segarra amb cases per reformar per muntarm-hi la vida i a sobre em servira (toquem fusta) per instal·lar-hi el departament de I+D de l'empresa.
Suposo que es una manera de desviar ajuts d'un camp a un altre, però es l'unica manera...
Re: Rehabilitacio i revitalitzacio pobles abandonats
29 mar 2006
Hi ha projectes en marxa per a rehabilitar pobles a Castella-Lleó, Madriod i Aragó mitjançant el projecte ABRAZA LA TIERRA. www.abrazalatierra.com Si algú vol fer un cop de cap feu-me-ho saber. També es pot rehabitar un poble a les comarques de Tarragona La Mussara, però es necesita gent i un projecte en ferm, si ens juntem uns cuants i cerquem ajuts podem sortir-nos-en. Una abraçada.
Re: Rehabilitacio i revitalitzacio pobles abandonats
30 mar 2006
Hola companys de la terra!
Us passo 4 llibres interessants:
-Revitalització de pobles deshabitats del Pirineu, -Pueblos abandonados ¿Un mundo perdido?, - Pueblos deshabitados de Asturias (pricipat d'asturies) , -Paisajes con memoria, viaje a los pueblos deshabitados del Alto Aragón.
Tots aquests els podeu trobar al dep. de politica territorial de bcn
Quasi mai es pot saber el propietari de les cases,però si es truca a l'ajuntament d'un poble de la vora i se li diu que vols comprar una casa, pots arribar a saber-ne et telèfon i arribara negociar amb ell.
Apa, que jo també vull anar-me'n a fora. Si esteu interessats en Àrreu, m'ho dieu, m'interessa molt a mi.
Agur
Sindicat Terrassa