Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Manifest del Consell de Representants del SAC/I-CSC
11 abr 2005
En els darrers mesos l’Administració ha fomentat la creació de noves estructures organitzatives (consorcis, agències, instituts, fundacions), la posada en funcionament d’altres ja previstes o l’estudi previ a la creació de més estructures d’aquest tipus.
marc.gif
La seva pretesa finalitat és la millora de la prestació dels serveis al ciutadà o la participació més activa de totes les administracions en la gestió i la prestació dels serveis o l’increment de la seva qualitat mitjançant la creació d’un òrgan específic.

Aquesta política, però, planteja seriosos interrogants, tant de tipus estructural, com funcional. Aquests interrogants es manifesten d’una manera crua en el personal que sap que pot veure’s o ja s’està veient afectat per aquests canvis. Davant d’aquesta situació, el Consell de Representants del SAC/Intersindical- CSC

MANIFESTEM:

1.- Que entenem que l’atomització i dispersió de competències i funcions no és una forma efectiva de millorar la prestació de serveis als ciutadans/nes, ja que pot provocar descoordinació, duplicació de competències i desconeixement ciutadà dels procediments a seguir i dels centres on acudir.

2.- Que en moltes ocasions s’ha mostrat que la participació de diverses administracions en la prestació d’uns determinats serveis no han fet res més que encallar i burocratitzar els serveis prestats, alentint-los i degradant-los, encarint-los i fent-los menys assequibles a totes les persones administrades.

3.- Que els canvis de règim jurídic en les entitats o òrgans prestadors dels serveis poden evolucionar cap a una privatització encoberta o una fàcil externalització d’una part de la seva prestació, o fins i tot afectar la seva totalitat.

4.- Que aquests canvis han generat, generen i durant molt temps continuaran generant malestar, intranquil·litat i angoixa en el personal afectat, que veu que les seves condicions de treball poden canviar substancialment, afectant les perspectives de promoció i altres condicions de treball i en molts casos influint negativament en la possibilitat de conciliació de la vida familiar i laboral. Aquesta preocupació es manifesta amb més evidència encara entre el personal interí, que és el que es pot veure més directament afectats per aquests canvis.

5.- Que molts dels processos ja endegats han estat una mostra evident de descoordinació i de desinformació, que està afectant col·lectius importants de personal que veuen amb incertesa el futur de la seva relació de treball.

Per tant, el Consell de Representants del SAC/Intersindical-CSC exigeix a les administracions afectades:

1.- Que, com a condició mínima, es conservin absolutament tots els drets de què gaudia cada treballador/a en el seu lloc d’origen.

2.- Que les possibles diferències en les condicions de treball entre personal ja existent en un ens o en un òrgan i el que hi sigui destinat s’harmonitzin, prevalent sempre les més beneficioses.

3.- Que en el cas de concurrència de dues o més administracions, cada treballador/a pugui exercir el dret de mobilitat i promoció en cadascuna de les administracions titulars en l’òrgan o ens.

4.- Que a l’hora d’informar sobre canvis i consultar i negociar la seva execució es doni participació a totes les seccions sindicals presents en els centres de treball afectats.

5.- Que s’informi adequadament i amb antelació suficient tots els treballadors/res sobre les previsions de canvis d’adscripció.

6.- Que la voluntarietat es tingui com a criteri principal d’adjudicació de noves adscripcions.

7.- Que el Govern de la Generalitat valori molt bé els passos donats en aquest sentit, ja que temem que, almenys en molts casos, d’aquí a uns anys es posarà de manifest la peremptòria necessitat de donar marxa enrere.

8.- La màxima prioritat dels canvis ha de ser la millora dels serveis donats al ciutadà i no s’ha de permetre de cap manera que la impressió que es doni sigui la d’aconseguir una segona residència en cas d’haver de deixar la de la plaça de Sant Jaume.
Mira també:
http://www.intersindical-csc.org
http://www.sac-icsc.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest del Consell de Representants del SAC/I-CSC
12 abr 2005
Per què voleu tanta descentralització? En quines millores es cobcretarà, a part de donar-vos a vosaltres més poder?

Què heu fet per defensar els drets humans a les presons catalanes?

Sap la gent que la vostra secció de funcionaris de presons, per omissió, ha consentit el més vergonyós corporativisme?

Si voleu la independència per això, no sé de què serveix la independència, macos.

www.adecaf.com

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more