Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: sanitat
Sanitat privada. Comunicat de Maulets la Safor
11 abr 2005
Sanitat privada? NO, GRÀCIES!!!

La depauperació del sistema sanitari públic arreu dels Països Catalans és més que preocupant. Ja fa quasi un any i mig ens féiem ressò de la indiferència dels dirigents dels partits capitalistes espanyols per la salut dels valencians i valencianes que recorren a la medicina pública, l’única que pot garantir una bona assistència sanitària a les classes populars.
És per això que entenem que el retard en la presa de mesures en la construcció de l’esperadíssim hospital comarcal tracta de crear una situació desesperada que faça necessària una decisió urgent que rebaixe les demandes de la ciutadania, sobretot pel que fa a la seua gestió i titularitat pública. El PP pretén introduir una política de mercat al si del sistema sanitari públic, però alhora degrada l’existent retallant una sèrie de prestacions bàsiques, o privatitza altres com l’epidural.
A més, la discriminació de les inversions en matèria sanitària és sistemàtica. La Generalitat no ha inclòs el projecte de l’hospital ni en els pressupostos de l’any 2003 ni en els de l’any 2004. L’actual conseller Rambla s’ha negat a rebre l’alcalde de la ciutat, fent d’una picabaralla entre partits una situació que perjudica tota la comarca. Per altra banda, els cinc solars ofertats pel consistori gandià han sigut rebutjats pel la Conselleria, que al seu torn proposa un altre unànimament qüestionat per la l’àrea de salut 11.
Tanmateix, les perplexitats continuen. Els sindicats grocs majoritaris de sempre (U.G.T. i C.C.O.O.) i partits com el PSOE recolzen grans projectes neoliberals com el tractat de la Constitució Europea i alhora s’oposen a la privatització dels serveis sanitaris a escala local, cosa que ens fa sospitar, per no dir que, de nou, confirma , la quantitat d’interessos que lliguen aquests sindicats i partits al capital privat malgrat la seua tèbia retòrica.
La creació d’un sistema sanitari públic és una de les metes d’una societat realment igualitària. L’avanç de les empreses privades de sanitat recolzades per la iniciativa capitalista demostren com de lluny estem d’una societat igualitària i sense classes i amb quina intensitat hem de lluitar per aconseguir-la.

NO VOLEM PAGAR PER LA NOSTRA SALUT, NI MORIR PER LA NOSTRA POBRESA!

HOSPITAL COMARCAL PÚBLIC I DE QUALITAT, JA!





Independència i revolució!

La Safor, Països Catalans, 11 d´abril de 2005

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat