Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : guerra
Ho sentim: torna la inspecció ciutadana a la base de l'OTAN (14-M)
10 abr 2005
cartellinspeccio.jpg
HO SENTIM: TORNA LA INSPECCIÃ CIUTADANA

14 de maig: iii inspecció civil de la base de l'OTAN

Albereda de Bétera, 10'30 h.

Ho sentim molt, senyors generals i ministres de la guerra de tots els colors. Però vostés que ens han posat una base de guerra âpreventivaâ? de l'OTAN passant-se per l'arc del triomf a parlaments, referèndums, tot tipus de protestes i l'opinió dels afectats, vostés que a més acaben de militaritzar els terrenys que rodegen la base, no ens deixen altra opció.

Ens temem que el 14 de maig els inspectors i les inspectores civils tornaran a la base de l'OTAN a Bétera, armats amb les seues bates blanques, llapis i quaderns per a reclamar el tancament de la base, i l'ús social i ecològic dels seus terrenys: ni un pam de terra per a alimentar unes guerres de les quals ja totes les persones som víctimes potencials, visquem on visquem.

>>> no ens resignem

Això ha estat un no parar des del mateix moment que es va destapar que, en comptes de tancar-se per falta de personal, aquesta caserna que va instal·lar Franco sobre terrenys robats a la gent de Bétera per a controlar militarment València, anava a convertir-se en base ofensiva de l'OTAN. Són ja quatre anys de protestes en els quals hi ha de tot: marxes a la base, manifestacions, acampades, paròdies de la base com parc temàtic de la guerra, pintades, retocs de senyals, encadenaments, âdesinfeccionsâ?, pallassos del "circ de la pau" entrant en la caserna, inspeccions... A l'octubre es va bloquejar el tren que portava material de la base a unes maniobres a Saragossa. I això segueix.

Des de l'any passat la inspecció ciutadana està dins d'una campanya a escala internacional per a reclamar el tancament i reconversió de totes les instal·lacions militars, i ja de pas, demanar l'abolició dels exèrcits. En la resta de l'Estat, entre abril i maig tornaran les marxes, acampades i accions a la base de Rota (Cadis), la base de radars d'Aitana (Alacant), al complex químic militar de La Marañosa (Madrid), el camp de maniobres de San Gregorio (Zaragoza), el camp de tir de Las Bardenas (Navarra), la base d'helicòpters de El Agoncillo (Logronyo), entre altres llocs.

>>> inspecció de què?

Qualsevol caserna militar ja és suficientment barbaritat com per a mirar-la amb lupa. Però és que les instal·lacions de l'OTAN són un lloc especialment adequat per a investigar a la recerca de crims contra la Humanitat. Aquesta organització posseeix armes de destrucció massiva (emmagatzema 480 caps nuclears en bases europees a pesar que el Tribunal Internacional les ha declarat il·legals), està implicada en el foment de la prostitució i el comerç sexual a Kosovo, ha bombardejat amb urani empobrit i bombes de fragmentació els Balcans i ha atacat objectius civils conscientment.

>>> còm serà la cosa?

El dissabte 14 de maig, a les 11 del matí, eixirà des de Bétera l'equip d'inspecció amb amics i simpatitzants en direcció a la base de l'OTAN, a 3 km. de distància. Una vegada allí, alguns dels inspectors i inspectores s'introduiran a través dels fils d'aram i les tanques intentant no punxar-se, i es dirigiran cap a les instal·lacions principals de la base. Uns altres romandran fora per a observar la jugada.

>>> quant âcostaâ? l'entrada?

L'entrada del grup d'inspectores i inspectors dins de la base de Bétera és una acció de desobediència civil, i per tant és il·legal. Sobre el paper, es tracta d'un delicte d'"allanamiento de instalación militar", castigat entre 3 mesos i 3 any de presó. Però tenim un important âdescompteâ?. Segons el Fiscal Jurídic militar parlant de la invasió de pallassos antimilitaristas en 2003:

âSiguiendo una ya consolidada jurisprudencia del Tribunal Supremo [...] [se] puede afirmar que los hechos no son constitutivos de ilícito penal militar [...] pues no guiaba a sus autores otro propósito que el de realizar un acto propagandístico, no quedando vulnerado el bien jurídico de la seguridad y defensa nacionalâ?.

Així que, com no anem a trencar res, les molèsties es quedaran en una simple identificació policial (com es va veure en les dues últimes inspeccions i en altra acció) i una molt remota possibilitat de retenció. A més d'això, la presència de periodistes en la zona millora moltíssim les maneres de la Guàrdia Civil i els militars...

>>> clar que vosaltres també podeu ser inspectors!

Des de fora (porta't qualsevol cosa per a observar: càmeres, prismàtics, telescopi...) o des de dins. El millor és formar un grupet amb 3 o 4 amics i posar-vos en contacte amb nosaltres com més aviat. També podeu ajudar en l'organització o difondre la convocatòria en el vostre entorn.


INSPECCIÃ CIUTADANA
www.inspecciociutadana.org - inspecciociutadana ARROBA yahoo.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat