Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Anunci :: laboral
Cinefòrum 1r de maig a Valls
10 abr 2005
Pel·lícules per reflexionar sobre el treball assalariat i el sistema de producció capitalista...
cartell_1maig.pdf
cartell 1maig.pdf (55,34 KiB)
triptic1maig.pdf
triptic1maig.pdf (169,38 KiB)
cinefòrum en motiu de l’1 de maig
Valls 2005

Pel·lícules per reflexionar sobre el treball assalariat i el sistema de producció capitalista...

15 d'abril 20h (A l'IEV. c/ Jaume Huguet, 1)
Themroc
Themroc va a treballar un dia més, com cada dia de la seva vida. De sobte se n'adona que ja en té prou de la mateixa rutina. Un aldarull amb el seu cap el decideix a tornar a l'edat de pedra.
La societat del treball, deshuma-nitzada, monòtona i insuportable porta a Themroc a desencadenar totes les seves frustracions socials i sexuals i convertir la seva habitació en una cova. Els veïns del bloc del davant comencen a imitar-lo...

22 d'abril 21 h (Casal Popular La Turba. c/ Nou, 12)
Numax presenta...
Narra la història dels treballadors i les treballadores de Numax, una empresa d'electrodomèstics de Barcelona de finals dels setanta. Davant la intenció dels empresaris de tancar el negoci, els treballadors/es opten per ocupar la fàbrica i autogestionar-la. Un any després l'assemblea de Numax decideix posar punt i final a l'experiència i destinar sis-centes mil pessetes que queden a la caixa de resistència en produir aquest documental.

29 d'abril 20 h (Ca l'Amèlia. Crta. Valls-Alcover, el caminet immediatament abans del cartell blau d'indicació de benzinera. Primera cruïlla a l'esquerra i amunt fins trobar la casa. En el triptic surt un mapa)
Imatges i reflexions sobre el May Day
“Somos precarios y precarias, atípicos, temporales, moviles, flexibles. Somos la gente que está en la cuerda floja, en equilibrio inestable. Sin trabajo estable, sobreexplotados. Con la casa hipotecada, o pagando un alquiler que nos ahoga. U okupando para no depender del dinero, mangando en el súper o colándonos en el Metro. Somos como tú. Negociamos con la realidad, día a día, nuestra subsistencia. Tenemos la vida fragmentada, hecha de retales, un puzzle imposible. A menudo, de madrugada, sentimos la soledad y no sabemos qué será de nosotros.�

May Day no és la solució, és començar a pensar en el problema.

Organitza:
Amics i amigues de Claudio el Molinero
claudioelmolinero ARROBA softhome.net

Qui va ser Claudio el molinero?
Abandonat en el Pont de Goi en néixer, va ser recollit per una parella de moliners. Durant tota la seva infantesa va ser tractat com un esclau i víctima d'infinitat de palisses. Després d'una pallissa gairebé mortal rebuda als 16 anys decideix marxar a Reus a buscar-se la vida. Al poc temps acabarà engarjolat a la presó de Tarragona acusat de robar i incendiar una casa. Els seus "pares", cridats a declarar, en comptes d'ajudar-lo van dir que era un noi de baixos instints i del que tot es podia esperar. En sortir en llibertat als 17 anys es venja dels seus pares adoptius assassinant-los. S'allistà en una guerrilla que lluitarà contra Felip V fins que, un parell d'anys més tard, caurà Barcelona i Catalunya quedarà sotmesa a Felip d'Anjou.

Claudio formarà un escamot d'homes que es dedicaran a un bandolerisme més agosarat i organitzat que el que s'havia vist fins aleshores. Per demostrar el menyspreu i la falta de temor als mossos d'esquadra incendiaran la masia del seu cap, Pere Antoni Veciana. Després d'una llarga sèrie d'atracaments i assalts, segresten a la filla única del corregidor de Manresa juntament amb en Francesc Veciana, germà del comandant dels mossos d'esquadra. Malgrat la implacable persecució de Veciana i els seus mossos Claudio, el seu escamot i els dos segrestats continuaran la seva activitat.

Al 1715 Claudio decideix abandonar la vida de bandoler i allibera sense condicions als segrestats, però atraient-ne abans, les seves simpaties. Alhora enviarà a la seva companya amb una carta per a Veciana demanant l'indult prometen retirar-se a Amèrica. Veciana veient que era l'única manera de treure's de sobre aquest malson recomana l'indult al capità general de Catalunya. Claudio va acabar els seus dies a Amèrica en companyia de la seva companya Júlia i el seu amic Pepus, antic criat del Molí del Pont de Goi i company fidel durant tota la vida.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat