Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Manifestació Miniwatt: més de 500 treballadors rebutgen l'ERO al carrer i demanen la intervenció de la Generalitat [fotos]
10 abr 2005
Unes 500 persones s'han manifestat a Barcelona contra el tancament de l'empresa Miniwatt [veure fotos]. Demanen a la Generalitat que rebutgi l'expedient de regulació presentat per l'empresa, que preveu acomiadar més de 300 treballadors.
miniwatt01.jpg
miniwatt02.jpg
miniwatt03.jpg
miniwatt04.jpg
miniwatt05.jpg
miniwatt06.jpg
Unes 500 persones s'han manifestat a Barcelona contra el tancament de l'empresa Miniwatt [veure fotos]. Demanen a la Generalitat que rebutgi l'expedient de regulació presentat per l'empresa, que preveu acomiadar més de 300 treballadors. La manifestació, convocada pel comité d'empresa de la fàbrica i per la Xarxa contra els Tancaments d'empreses i la Precarietat, ha demanat també el boicot als productes LG i Philipps, marques propietaries de la fàbrica. La manifestació ha recorregut el centre de Barcelona fins a la plaça de Sant Jaume. La Generalitat no vol intervenir en el conflicte. També s'ha fet referència a la demanda de absolució dels 9 detinguts fa unes setmanas a Sants per fer una acció en solidaritat amb els treballadors/es de Miniwatt. "És un cas clar de repressió al jovent només per solidaritzar-se amb la classe treballadora, ells només van fer lo que nosaltres des de el comité i la xarxa vam demanar: accions des de els moviments socials per aturar la deslocalitzacions d'empreses al país", va cridar Juan Montero, president del comité d'empresa al final de la manifestació. També van convocar a concentrar-se davant els jutgats de Barcelona el proper 28 d'abril a les 12h en solidaritat amb els acusats i demanar la seva absolució sense càrrecs.

Durant la manifestació, els treballadors han reclamat a la Generalitat que "no accepti el xantatge de l'empresa" i que lluiti pel manteniment dels llocs de treball, fins i tot que "intervingui l'empresa si és necessari", segons que ha dit Juan Montero. Les negociacions entre el comitè i l'empresa es troben bloquejades, especialment pel que fa a la situació en què es queden unes 80 persones, en la seva majoria dones d'entre 45 i 50 anys, que no poden acollir-se a la prejubilació i a les quals l'empresa no ofereix ni una indemnització digna ni un lloc de treball alternatiu, segons el comitè.

Un altre centenar dels 318 empleats de Miniwatt podria acollir-se a les prejubilacions anticipades, fixades per l'empresa en els 54 anys, mentre que la resta són treballadors més joves als quals, segons el comitè, també s'ofereixen unes indemnitzacions escasses amb les quals no estan d'acord.

L'empresa ja ha presentat l'ERO al Departament de Treball, que en els pròxims dies haurà de determinar si l'aprova o no. El comitè ha sol·licitat una entrevista amb responsables de la conselleria, que ha comunicat als sindicats la seva voluntat de reunir-se només amb les federacions del metall de les centrals i no amb els membres del comitè d'empresa, cosa que fa preveure al comitè que "la Generalitat es troba amb una patata calenta a les mans i que no vol intervenir en el conflicte", com ha comentat Juan Montero al final de la manifestació.
Mira també:
http://www.revoltaglobal.net
http://www.revoltaglobal.net/WEB/noticiaweb_050410.htm

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifestació Miniwatt: més de 500 treballadors rebutgen l'ERO al carrer i demanen la intervenció de la Generalitat [fotos]
11 abr 2005
Em va sobtar no veure als joves de sants en la manifestació. Era molt poqueta gent per tot lo que ha fet els treballadors de Miniwatt per els moviments socials i contra la precarietat
Manipulación
11 abr 2005
Igualito igualito que SINTEL...
temps al temps, companys/es, temps al temps...
Re: Manifestació Miniwatt: més de 500 treballadors rebutgen l'ERO al carrer i demanen la intervenció de la Generalitat [fotos]
11 abr 2005
Visca Comissions Obreres que encara tenen braços que els porten les banderes de gratis a les manifestacions. Llàstima que tots sabem com els pagaran.
Sindicato Sindicat