Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : immigració : laboral
Catalunya supera els 70.000 expedients en dos mesos de procés de regularització
09 abr 2005
Rangel suggereix que les tancades fomenten les màfies d'immigrants
Veu "inadmissibles" les protestes i es nega a parlar "sota pressió"
El delegat del govern central a Catalunya, Joan Rangel, va advertir ahir als immigrants que estan tancats en diferents locals de Barcelona i poblacions dels voltants que les seves protestes no serviran per flexibilitzar el procés de regularització, i va vincular les tancades amb l'increment de l'actuació de màfies que a canvi de diners entren estrangers a Catalunya assegurant-los que es podran acollir a la regularització.
Rangel, que va informar que, a falta d'un mes per tancar el procés a Catalunya, s'han tramitat 70.888 expedients de treballadors immigrants, va ser molt dur amb l'Assemblea per la Regularització Sense Condicions i va assegurar que un dels líders d'aquesta entitat que ja s'havia intentat regularitzar el 2001 està tramitant ara els seus papers. Va qualificar d'"inadmissible" qualsevol mesura de pressió, va assegurar que l'Assemblea representa una minoria i es va negar a parlar sota amenaces. "És com els que volen dialogar amb la pistola a sobre la taula", va exposar.
Segons Rangel, el govern aplicarà les polítiques pactades amb els agents socials i que, per tant, "els irregulars que no compleixin les normes d'un Estat de dret acabaran expulsats". Precisament ahir van ser detinguts quatre immigrants dels que estan en vaga de fam al centre social Can Vies, del barri de Sants, que sortien per anar a la mesquita, i van ser traslladats al centre d'internament de la Verneda.
"Per molta tancada que facin -va insistir Rangel-, el rerefons els desacredita. Els que ho promouen porten els immigrants a un carrer sense sortida i l'únic que aconsegueixen són frustracions". El delegat del govern central va citar els búlgars que protesten des de l'església de Sant Medir -"que deuen acabar d'arribar i no parlen ni català ni castellà"- i tot seguit va recordar que la majoria dels 17.868 indocumentats interceptats a la Jonquera (Alt Empordà) des del 3 de febrer són precisament búlgars i romanesos. La policia ha fet quinze detencions a la frontera per delictes contra la seguretat de les persones.
Rangel va recomanar als immigrants tancats que, si compleixen els requisits, tramitin la documentació, i si no els cumpleixin, intentin acollir-se als arrelaments laborals o socials que preveu del reglament d'estrangeria.
Pel que fa a la possibilitat apuntada dijous pel ministre de Treball que altres documents acreditin l'arribada a l'Estat abans del 8 d'agost del 2004 per acollir-se a la regularització, Rangel va dir que "serà complicat trobar un document tan fiable com el padró".

opera-hospitalet0038.jpeg
Mira també:
http://moviments.net/2abril

Copyright by the author. All rights reserved.
Sindicato Sindicat