Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Trasllat del pres polític Diego Sánchez Burria a Almeria
09 abr 2005
Trasllat del pres polític Diego Sánchez Burria a Almeria
Trasllat del pres polític Diego Sánchez Burria a Almeria

El veí de Barcelona Diego Sánchez Burria ha estat novament traslladat el passat 6 d’abril. En Diego portava des del 29 de febrer a la presó d’Alacant, centre al que havia arribat des de Soto del Real (Madrid) on va ser empresonat al gener de 2001. En Diego porta quatre anys empresonat, acusat d'haver col•laborat amb l'organització armada ETA i ha estat condemnat per l'Audiència Nacional espanyola a nou anys de presó només amb proves extretes sota tortura i a pesar de l’exculpació dels militants d’ETA. La sentència actualment ha estat recorreguda al Tribunal Suprem.
La direcció de la presó d’Alacant va classificar en Diego sota l’article 75 del Reglament penitenciari per negar-se a fer els recomptes en formació militar, i ha estat uns mesos en règim d’aïllament amb 22 hores a la cel•la i dues hores de pati sense la companyia de cap altre pres. En negar-se el pres polític a tornar a formar militarment la direcció ha demanat el seu trasllat, que sembla ser que serà a la presó d’Almeria. A pesar de que en Diego va sortir de la presó d’Alacant dimecres 6, avui dissabte 9 encara no havia arribat a la presó d’Almeria, i els seus familiars no han estat informats d’on està actualment.
Un cop més, des de Rescat volem denunciar la política de dispersió que en aquest cas comportarà que cada cap de setmana els familiars i amics del pres polític Diego Sánchez hauran de recórrer 1.400 quilòmetres per veure’l uns minuts o poques hores, al igual que l’entorn afectiu de la Laura Riera (Múrcia, 600 km de
Terrassa), en Zigor Larredoda (Albacete, 550 km de Terrassa), la Lola López (París, 800 km de Granollers) i en Juanra Rodríguez (Valladolid, 700 km de Barcelona).
Un cop més l’Estat espanyol no respecta ni les seves pròpies lleis per tal de reprimir la dissidència i amb l’objectiu de fer claudicar de les seves idees als i les preses polítiques.
Prou repressió!, llibertat presos i preses polítiques catalanes!

Països Catalans. 9 d’abril de 2005
Rescat, col•lectiu de suport a presos i preses polítiques catalanes
www.rescat.org / info ARROBA rescat.org

Per escriure a en Diego Sánchez:
CENTRO PENITENCIARIO DE EL ACEBUCHE. ALMERIA
Ctra. Cuevas de los Úbeda, km. 2,5; 04071 - Almería

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Trasllat del pres polític Diego Sánchez Burria a Almeria
09 abr 2005
Doncs molt malament!!
A veure kuan s´acabarà akesta tortura afegida de la dispersió!!
LLIBERTAT PRESES I PRESOS POLÃ?TICS CATALANES!!

ELS PAÃ?SOS CATALANS...ENDAVANT!!
Sindicat Terrassa