Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Ser jove a Catalunya (hipocresia institucional)
09 abr 2005
La Generalitat ha llençat un projecte per ajudar a la gent jove a llogar pisos, comprar pisos i viure dignament. Hi haurà una adjudicacó d'ajudes al lloguer en pocs mesos. Vaig anar a buscar informació i "encara no sabem ben bé com anirà, si per sorteig o com".
De moment han tret una espècide de dossier informatiu, vergonyós, pura propganda d'una política ineficaç i sense recursos, condemnada a fracassar abans de començar.
No hi aboquen pasta, poca gent treballant-hi i a més poca publicitat. Bones intencions? Potser. Però mentres la Secretaria de Joventut avança a pas de puça, les immobiliàries i constructores avancen com un exèrcit imparable, arrassant tot el que troben, sense contemplacions.
El dossier que ha elaborat la Secretaria de Joventut de la Generalitat és "tope guai", mola molt. Tots els joves que surten estan somrient i s'ho passen d'allò més bé (treballen a la Gene). Porten i ensenyen piercings i tatoos, no ens pensessim que ells no són gent "moderna" i "cool" com els joves tope guais.
Hi ha una breu entrevista a dos carallots que els han estafat, encara que ells es pensen que això és ganga. La Cristina (26 anys) i el Pedro (35, ja no tan jovenet)pagaran 820 euros mensuals per un pis de 80metres quadrats, gràcies a la gestió de la Gene. Oh! Quin regal!
"ens va haver d'avalar la sogra perquè amb les nòmines no hi arribàvem" diu ella. Que trist. El Pedro té 35 anys i encara necessita l'ajuda dels pares per llogar un pis!!! Això és la vostra carta de presentació? I vosaltres dos us deixeu fotografiar rient? Sou idiotes? El que riu més, però, és el que està a la seva dreta, que és el malparit del llogater.
Bé, si voleu veure com la Generalitat va agafada de la maneta a la precarietat, i colabora en l'ensorrament econòmic de la generació dels 70-80-90 només us heu de baixar aquest dossier.
http://www.vilaweb.com/media/imatges/especialjoventut/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat