Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder
El PSOE se nutrió de Falange
06 abr 2005
Antón Saavedra ha publicat un llibre "Secuestro del socialismo" en el que demostra les vinculacions de Falange i el PSOE a la transició i como aquest partit "socialista" va ser una farsa més del del sistema democràtic a Espanya.


La finalitat de aquest partit "socialista" (PSOE) seria controlar les energies socialistes que sortien amb força despres del franquisme, democratizarles i adaptarles al capitalisme.
Sobre el libro «Secuestro del Socialismos»


«Lo que quiero es desenmascarar al felipismo»


El líder sindical Antón Saavedra presentó «Secuestro del socialismo»

La presentación del libro «Secuestro del socialismo» del sindicalista y escritor Antón Saavedra se efectuó ayer, a las ocho de la tarde, en el auditorio Príncipe Felipe de Oviedo. Entre el público, desde carlistas a liberales radicales, pasando por asturianistas y algún socialista de la vieja guardia. De todos modos, se echó en falta la asistencia de cualquier destacado afiliado al PSOE o al PP aunque se trata de una publicación de política y de historia política.

Presentaron el libro los colaboradores de LA NUEVA ESPAÃA Francisco Palacios e Ignacio Gracia Noriega, con la intervención asimismo de Ã?lex Rosal, director de la editorial Libros Libres y del propio Antón Saavedra.

Palacios destacó que es «un libro duro, polémico y muy crítico» y analizó cinco aspectos esenciales del libro. Gracia calificó a Antón de pablista -por Pablo Iglesias, fundador del PSOE- y señaló que ahora apenas había pablistas en el Partido Socialista. Saavedra indicó: «Lo que quiero es desenmascarar al felipismo» y anunció una nueva publicación que continuará la misma línea crítica.
Mira també:
http://shop.libroslibres.info/catalog/prensa.php?prensa=32&pagina=0
http://shop.libroslibres.info/catalog/product_info.php?products_id=82

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El PSOE se nutrió de Falange
06 abr 2005
A Catalunya a la mort de franco hi havia escassisims ugetistes.Llavors la burguesia catalana del PSOE vá fer una campanya per rebifar la UGT, envers molts comandaments intermitjos de les grans empreses aón s´hi ván ficar exfalangistes o simplements encarregats de la patronal.També al 77 s´hi vá integrar el partit troskista LC ke a la seva vegada eran una escissió de la LCR,seguint segons ells la tactica "entrista" i penso ke perké a CCOO no es menjaven un rosco:exemple a la SEAT.Avui en dia la UGT té el mateix problema els hi manken "kuadres intermitjos" als llocs de treball per mantenir la seva amplia burocracia.I no penso seguir escivint de la UGT perké encara em ficaré de mala llet.Salut.
Re: El PSOE se nutrió de Falange
06 abr 2005
Pero l'historia del PSC es tota una altra, t'agradi o no. Des de la fundacio del MSC (sector majoritari del POUM i altres) al 48, fins la transformacio en la tecnocracia socialdemocrata(liberal)-sucursal catalana del PSOE, entorn del 80.
Re: El PSOE se nutrió de Falange
07 abr 2005
No us resulta una mica sospitós això?

Presentaron el libro los colaboradores de LA NUEVA ESPAÃA Francisco Palacios e Ignacio Gracia Noriega, con la intervención asimismo de Ã?lex Rosal, director de la editorial Libros Libres y del propio Antón Saavedra.

La Nueva España és un diari d'extrema dreta nostàlgica del Franquisme. Jo he tingut la oportunitat de llegir-lo en alguna ocasió i us asseguro que al seu costat LA RAZÃN és un panfleto Leninista. A mi l'argument que presenta em resulta interessant si fa la crítica al PSOE des de postures d'esquerres, però si és un altre panfleto dels nostàlgics del Franquisme, como que paso del tema.
Re: El PSOE se nutrió de Falange
07 abr 2005
Tu no tens gaire cervell quan dius això de "si ho diu aquell ja no ho escolto encara que tinguin raó perque se que son de l'altre bàndol". Típic de gent que no sap pensar per si mateixa.

Si ho ha publicat un diari de dretes es perquè volen fer malbè al PSOE, deuen ser peperos, però aixo no vol dir que s'ho inventin.

Surt de la closca coi!
Re: El PSOE se nutrió de Falange
07 abr 2005
Tios, de debò que crec que el que ha escrit la notícia hauria de deixar de veure Expediente X, almenys quan pren al·lucinògens... Un greu desconeixement de la història del socialisme, i molta mala bava, és l'única manera de justificar la "bazofia" que insinueu... podreu acusar als sociates de moderats, o del que sigui... però això és simplement infumable. Si aquest és el nivell de l'anàlisi polític, és per riure... Ara jo podria escriure, en la mateixa línia: "Investigadors històrics demostren que el PP és en realitat la secció espanyola encoberta de la IVrta Internacional, disposada a fer-ho tot per rebentar la situació, i els d'Al-Qaeda són tots de la CNT, que al seu torn en realitat no és més que una maniobra de la KGB, sí la KGB, que encara existeix perquè els EEUU són la URSS i el Bush és un zar, perquè en realitat Lenin era zarista i bla, bla, bla..."
Re: El PSOE se nutrió de Falange
07 abr 2005
la realitat objectiva és que tan felipe Gonzalez com Alfonso Guerra van ser militants de falange reconeguts. Sempre havien dit que, és clar, després de la guerra que si la gana, que si el poder estudiar, en fí... La confrontació falange Vs Opus Dei, podria gaver estat un anticip de les confrontacions PP-PSOE? També és objectiu les relacions estretísimes que sempre ha mantingut el PSOE amb la policia nacional. De fet les lluites de poder dins de l'estat entre la guardia civl i els maderos han estat llegendaries.
Re: El PSOE se nutrió de Falange
07 abr 2005
sí, sí, i què més? pallassades, les justes
Re: El PSOE se nutrió de Falange
07 abr 2005
Pío Moa no hauria fet unes revelacions més alucinants. Revisionisme històric digne de la Llibreria Europa, sí senyor!
Re: El PSOE se nutrió de Falange
07 abr 2005
Les reunions de captació dels "kuadres intermitjos" es feien durant la"transició" al Consolat General de Portugal a la Ronda de Sant Pero,lo ke no puc afirmar si el ke dominava el cotarro dis del partit era la tendencia del exMSC o la espanyolista.Tampoc dic al meu post ke anessin a bucar falangistes pero si ke s´en ván ficar(aixó sí sapiguen camviarse la xaketa diplomaticament).Salut.
Re: El PSOE se nutrió de Falange
07 abr 2005
A veure, que va fer el PSOE durant la dictadura de Primo de rivera? doncs COL.LABORAR AMB LA DICTADURA DE LA MANERA MES DESCARADA!!! El tal Largo Caballero, que va se anomemat Lenin español i tot! Pobre Lenin!
I amb Franco?? Doncs amb l'excusa d'"infiltrar-se"
va col.laborar amb el sindicat vertical. I veure això altre sembla al.lucinogen? haurie de llegir alguna cosa que no siguin "veritats oficials", pallasso!!
Re: El PSOE se nutrió de Falange
07 abr 2005
jo només sé que no sé res... a veure, algo sí que sé, aquest llibre serà polémic, si haguéssim mantingut la indpendéncia no tindriem aquests merders amb els partits espanyol... (en tindriem d'altres, jejeje XD) salut.
Re: El PSOE se nutrió de Falange
07 abr 2005
Sí, home, sí, tranquil, tu si que ets d'esquerres, i ningú més ho pot ser... això vas i els ho dius als fundadors del PSOE, als organitzadors de vagues i caixes de resistència, als que formaven a la classe obrera perquè els amos no els enganyessin, als que van lluitar per la República i després la van defensar amb les seves vides, als que varen morir a Mauthausen, Dachau o Gusen, als que van ajudar a la resistència i al maquis, als exilats, als torturats, als perseguits i empresonats als de dins que intentaven reorganitzar la lluita, als que, no com tu, pallaso de merda, es jugaven la pell cada dia! I ja sé que no eren només del PSOE, ni del PSUC, ni de la CNT, però també hi eren. A més de no tenir ni puta idea de política, ets tanta la teva baixesa moral que que t'empasses la teva pròpia merda! La sort és que la credibilitat d'aquestes opinions-vòmit és nul·la. Feu pena els qui analitzeu així la política. Això sí, aneu a dormir tranquils que sereu molt purs... dos, però molt purs. Tu sí que ets un feixista acabat!
Re: El PSOE se nutrió de Falange
14 abr 2005
Collons, si que n'hi han de psoecialistes aqui!! Potser no és cert tot el que explica, com aixó de la Trilateral, pero sí és cert que el PSOE ha estat una eina per reconduir l'esquerra a l'estat espanyol i fer-lo dòcil al poder establert. I que el PSOE va nodrir-se d'ex-falangistes i tota mena d'antics col.laboradors de la dictadura ja se sabía des de sempre. El PSOE, com ara, esta perfectament integrat al sistema bipartidista espanyol del PPSPOE. Es la seva cara somrient, pero és el mateix.

El propio Saavedra define «Secuestro del socialismo» como «un libro de vivencias, donde se recoge cómo se fragua la transición "modélica", dicho esto con toda la ironía, hasta llegar a través de toda esa cantidad de tuberías hasta el pozo de mierda que nos dejó el socialismo». El PSOE es definido por Saavedra de una manera muy rotunda: «No es más que un felipismo que se nutrió de gente del tardofranquismo, de la Falange y de organizaciones clericales, de donde salió el propio Felipe González; todo ello orquestado desde los servicios de inteligencia de Carrero Blanco». Desde esta génesis del PSOE, Antón Saavedra analiza lo sucedido hasta nuestros días, exactamente hasta antes de las elecciones generales: «Son más de 470 páginas, siempre tuve la costumbre de llevar una agenda muy completa. Cuando me prejubilé, eché mano de todas las agendas grandes que tenía, además de una serie de documentos para levantar acta de lo que vi, combatí y viví. Todo ello con el objetivo permanente de buscar la verdad histórica. Éste es un libro para los que quieran saber la verdad real, no las batallitas que nos cuentan».

«Hasta ahora la respuesta ha sido el silencio. Es lógico, no pueden ser capaces de contrarrestar lo que cuento», afirma Saavedra acerca de los aludidos en su libro.
Sindicat Terrassa