Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Victòria de l´esquerra a les eleccions regionals a Itàlia
06 abr 2005
[notícia extreta de www.joventutcomunista.org]

Quan fa només uns mesos que s´ha constituit la coalició de centre-esquerra l´"Unione", que engloba a partits que van des de Rifondazione Comunista fins a alguns grups democristians, i que té com a principal objectiu acabar amb el règim de Silvio Berlusconi, sembla que els resultats ja es comencen a notar.

El passat cap de setmana es van celebrar eleccions regionals en 13 regions italianes. Es partia d´una situació en que la dreta en governava 8 i l´esquerra 5. Els resultats van ser però d´aclaparadora victòria per al centre-esquerra que es va imposar en 11 d´aquestes, perndent només, i amb un marge molt més ajustat, a la Lombardia i el Veneto, al nord del país.

En molts casos la victòria ha estat molt àmplia arribant a més del 60 %, mentre que en altres com al Lazio, la regió de Roma, la victòria ha estat més ajustada, però s´ha aconseguit finalment prendre-li a la dreta la presidència. Situació semblant s´ha viscut a la Puglia, en el sud del país, on Nichi Mendola, membre de Rifondazione Comunista, s´ha convertit en el primer governador regional comunista de la història italiana.

Aquests resultats, juntament als d´algunes províncies i ajuntaments que també van celebrar comicis, i als de les eleccions europees del passat mes de juny, estan fent que cada cop es vegi més possible de realitzar l´esperança de canvi polític en un país que Berlusconi i els seus aliats estan gestionant com si es tractés d´una autèntica empresa, canviant les regles del joc en funció dels propis interessos, i sotmetent-se a nivell internacional a la lògica imperialista dels EUA.

Les mobilitzacions en els darrers anys han estat nombroses i intenses i sembla que ara que a nivell polític es comença a configurar la mateixa capacitat unitària que caracteritza a les lluites del carrer, aquestes començaran a donar fruits. En qualsevol cas, caldrà defugir de triomfalismes i que l´esquerra i els comunistes segueixin treballant per fer que d´aquí a un any, quan se celebrin eleccions generals, aquest canvi possible sigui per fi una realitat.

[notícia extreta de www.joventutcomunista.org]
Mira també:
http://www.joventutcomunista.org
http://www.rifondazione.it/mt/elezioni2005/index.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Victòria de l´esquerra a les eleccions regionals a Itàlia
06 abr 2005
Fatte attenzione!
Vigileu amb aquesta "esquerra" italiana. Són els que l´altre dia van fer el numeret al Parlament italià: el Govern fatxa de Berlusconi, neofeixistes i Lega Nord van aprovar una reforma de la Constitució per donar un caire federal a l´Estat... i l´oposició d´esquerres van sabotejar la sessió i van treure tot de banderes italianes per defensar la "pàtria".

La política italiana és contradictòria i un veritable merder (fatxes que descentralitzen l´Estat i pseudo-esquerranosos que s´hi oposen); jo no la prendria com a referència


salut
Re: Victòria de l´esquerra a les eleccions regionals a Itàlia
06 abr 2005
abans de res, agrair el missatge de Cambrilenc, en tant que situa una qüestió complexa, com és la qüestió nacional a Italia [que jo, he de reconeixer que no domino excessivament].

No obstant, crec que la vocació "federalitzant" de la dreta, en especial els de la Lega Nord, no te unes arrels socials massa progressistes. Sinó més aviat al contrari, i responen únicament als interessos de la burgesia Italiana, que per alguna cosa són els subjectes de la proposta.

Crec recordar que aquest era el tipus d'analisi que exposava Lenin mateix, és a dir, els comunistes no hem de donar suport de forma incondicional als processos d'independencia de les naciona (sé que en aquest cas no es pot parlar de nacions ni tampoc d'independencia), sinó en funció del desenvolupament de la lluita de classes, la qual cosa ha de ser sempre compatible amb el, aquest sí incondicional, dret a l'autodeterminació de les nacions.

A més, és curiós que aquest tracte el demani precisament la Lega Nord i no el poble sard o sicilià, que podria estar més legitimat, no creus?

En aquest mateix sentit, us imagineu que de cop, un barri de barcelona demanés autonomia fiscal respecte la resta de la ciutat?Sé que la comparació pot semblar forçada, però el mètode d'analisi que se'n deriva no.

I no crec que en l'article és prengui com a referència a Italia, entre d'altres motius, perque la comparació amb l'Estat Espanyol (en especial en la qëustió nacional) és molt tediosa.

Apa salut!
Re: Victòria de l´esquerra a les eleccions regionals a Itàlia
06 abr 2005
ep comunista. En cap cas volia rectificar-te o contradir-te eh? crec que ho has entés.

Amb la meva resposta només volia dir que de vegades hem de relativitzar la nostra alegria davant de la victòria de certes esquerres. Aquests dies he llegit articles d´alguns socialdemòcrates italians a la premsa italiana i la veritat són d´un patriotero que t´hi cagues. Semblen l´esquerra jacobina francesa o la basca de Redondo.


I, evidentment, la meva simpatia per la Lega és "cero patatero". El seu afany federalista es basa en raons econòmiques i inclús racistes.

salut comunista
Re: Victòria de l´esquerra a les eleccions regionals a Itàlia
06 abr 2005
per cert, jo he viscut a Itàlia, el que m´ha servit per acabar de NO entendre res de la política italiana. Allò és un caos..

però el que sí puc dir és que molts dels simpatitzants de la Lega fan servis el mot despectiu "terrone" (seria + o- l´equivalent a "xarnego") quan es refereixen a la gent del Sud.

O sigui que, com be dius, els de la Lega seran qualsevol cosa menys progressistes..
Re: Victòria de l´esquerra a les eleccions regionals a Itàlia
07 abr 2005
¿Comunistes amb grup democristians? Es segur que els democristians son papistes antidemocrátes i que els "comunistes" que fan aliança amb ells son traïdors als treballadors.... no eren "democristians" els que van aliar-se amb els colpistes contra Allende a Xile al 73 ?

Sembla increïble que a aquestes alçades, encara hi hagi persones que s'empassin les mentides del falsos comunistes i les seves alianças "democristianes"....
Re: Victòria de l´esquerra a les eleccions regionals a Itàlia
07 abr 2005
A mi el que em sembla increible és que a aquestes alçades encara quedi gent amb plantejaments tan maniqueistes com els teus!

A veure si anem amb compte amb l'ús de la propietat transitiva, (si a pertany a b i c pertany a b, llavors a=c?).
o el que és el mateix, segons el teu raonament megalerdo=megaledro, perque els dos usem internet!
pesat!
Re: Victòria de l´esquerra a les eleccions regionals a Itàlia
08 abr 2005
El comunisme no pot ser cristià de cap manera, per la senzilla raó i sense entrar en d'altres consideraciones de que el comunisme es una ideología que es formula per resoldre la qüestió social desde l'acció democràtica i el cristianisme es una ideología que es planteja únicament per donar suport al principi d'autoritat imperialista. Es per aixó que en 1.700 anys d'existència les institucions derivades del cristianisme no ha fet sino empitjorar la questió social, i es per aixó que lluiten amb els capitalistes contra quansevol via comunista.
Sindicato Sindicat