Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
+deslocalitzacions: 600 al carrer!
06 abr 2005
Celestica presenta avui als treballadors el pla social per a la deslocalització

La planta té 360 treballadors fixos i més de 200 d'ETT
Aquest matí el comitè d’empresa de Celestica, amb representació dels sindicats USOC, CCOO i UGT, s’han de reunir amb la direcció de l'empresa perquè els faciliti quin és el pla social que ha previst per a dur a terme la deslocalització. La direcció anunciava ahir el tancament de la planta del Parc Tecnològic del Vallès (PTV) on treballen 360 empleats fixos i una xifra similar de plantilla procedent d'empreses de treball temporal i el seu trasllat a la República Txeca.

Cerdanyola Ràdio 105.3 FM parlava ahir al vespre amb Manuel Navarrete, primer secretari de l’USOC a la comarca, qui ens explicava que després de la sorpresa inicial, estem assistint a l’anunci d’una deslocalització pura i dura d’una empresa amb feina en cartera i sense problemes de cap mena. Està previst que Celestica es traslladi en un termini de dos mesos a la República Txeca.

La notícia ha comportat una gran sorpresa entre els treballadors, donades les condicions favorables de la planta cerdanyolenca. Un cop analitzada la situació els sindicats representants de la plantilla, USOC, CCOO i UGT, es neguen rotundament al tancament de la fàbrica cerdanyolenca.

El Pla social anunciat per l’empresa i que avui coneixeran els representants dels treballadors no és altra cosa per Navarrete que un pla econòmic. El sindicalista creu que només es parlarà dels diners destinats a indemnitzar la plantilla i d’alguna recol·locació en empreses similars. Hi haurà pèrdues que no es contemplaran, com les persones que es quedaran sense feina, o l’afectació que tindrà el Parc Tecnològic del Vallès en perdre una empresa capdavantera que ho ha estat en part gràcies als fons públics.

Manuel Navarrete avança que el futur dependrà del plantejament que faci avui l’empresa. Els sindicats han fet pinya i demanaran a la multinacional si hi ha cap possibilitat que Celestica no tanqui portes. A priori i sense conèixer aquest extrem, Navarrete apuntava que els sindicats s’avindran a negociar perquè l’empresa no tanqui. De moment només s’han mantingut reunions informals. Un cop conegut el pla social s’establirà un calendari de treball.

A l’espera de conèixer la proposta de l’empresa, no hi hagut encara cap intervenció de les administracions, ni locals ni nacionals. Navarrete creu que si l’empresa s’entesta a presentar l’expedient de tancament la Generalitat no l’aprovarà de cap manera.
Mira també:
http://www.cerdanyola.info

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa