Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
El Tribunal Superior Basc imposa el feixisme revenjista de l'Estat Español als familiars de presos d'ETA
06 abr 2005
El Periódico - edició impresa

06/04/05

REVENJISME POLÃ?TIC

SENTÈNCIA CONTRA EL GOVERN AUTONÒMIC

EL TRIBUNAL SUPERIOR BASC ANUL.LA LES AJUDES A FAMÃ?LIES DE PRESOS

• AFIRMA QUE L'EXECUTIU D'IBARRETXE ENVAEIX ATRIBUCIONS DE L'ESTAT

ANA GARBATI
BILBAO
El Tribunal Superior de Justícia del País Basc (TSJPB) ha decidit anul.lar l'ordre que el juliol de 2003 va dictar el departament de Justícia del Govern basc per regular les ajudes als desplaçaments dels familiars de presos. El TSJPB estima que l'Executiu d'Ibarretxe, que ahir mateix va confirmar que impugnarà la sentència, ha envaït competències en matèria penitenciària.

La resolució, que es va divulgar ahir, qüestiona la legalitat de l'ordre i precisa que "no té relació" amb les competències del Govern basc en matèria de justícia.

SENSE COMPETÈNCIES

El tribunal ha estimat el recurs de l'advocat de l'Estat al rebutjar que les ajudes per a visites a presos es pugui considerar com una acció social, ja que el mateix preàmbul de l'ordre "declara expressament" que es fa en exercici del títol de l'Estatut referit a l'"organització, règim i funcionament d'institucions penitenciàries i de reinserció social" que encara no ha estat traspassat.

La sentència reconeix que l'alt tribunal basc va considerar conformes a dret les ajudes al desplaçament de familiars de presos fixades per ajuntaments a l'estimar que entraven dins de les competències que en matèria d'assistència social tenen les corporacions locals.

Per una altra part, el TSJPB assenyala "no trobar raons" per concloure, com va defensar l'advocat de l'Estat, que aquest tipus d'ajudes "posin en perill" la política antiterrorista del Govern central.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa