Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Rescat es solidaritza amb en Franki.
05 abr 2005
Franki_6abril05.doc
Franki 6abril05.doc (26,5 KiB)
rescat1.bmp
Rescat, col•lectiu de suport a presos i preses politics catalans.
www.rescat.org
info ARROBA rescat.org

COMUNICAT DE PREMSA
DAVANT LA CONDEMNA JUDICIAL DE
2 ANYS I 7 MESOS AL COMPANY FRANKI

Aquest divendres passat dia 1 d’abril la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Barcelona va confirmar la sentència del jutge Enrique Rovira del Canto, del Jutjat Penal n. 2 de terrassa, que condemnava a un jove terrassenc a 2 anys i 7 mesos de presó pels delictes d’ultratges a espanya, atemptat a l’autoritat i desordres públics.

Els fets es van produir a la Festa Major de Terrassa del 2002 quan una cercavila que es manifestava pels carrers del centre per denunciar la presència de la bandera espanyola i europea del balcó de l’ajuntament va ser durament reprimida per la policia municipal quan intentaven despenjar-les. El resultat van ser de diverses corredisses, gent per terra, la cercavila dissolta i set persones ferides, però sense que es produís cap identificació ni cap detenció. Mesos més tard van arribar les acusacions.

Aquesta condemna pot suposar l’ingrés a presó del jove ja que les condemnes superiors a dos anys signifiquen un ingrés a presó directe.

Davant d’aquesta resolució de l’audiència només cap un Recurs de Cassació al Tribunal Suprem a Madrid. Aquest tipus de recurs és extraordinari, això vol dir que no atura la condemna.

Aquest divendres 8 d’abril a les 10:30 del matí s’ha convocat una concentració a Barcelona davant del Palau de Justícia, on es troba l’Audiència Provincial, al Passeig Lluís Companys al costat de l’Arc del Triomf.

I el dissabte 14 de Maig una Manifestació a Terrassa.

Des de Rescat, col•lectiu de suport a preses i presos politics catalans ens volem solidaritzar amb en Franki, no només com a persona que milita activament dins la nostra assamblea, sinó com a persona compromesa amb les lluites socials i d’alliberament i que participa en diversos col•lectius i fronts de lluita contra el capitalisme.
Des de Rescat entenem que aquesta és una mesura més de l’Estat Espanyol en la seva incapacitat de resoldre problemes polítics amb solucions polítiques i que ha de recorre a la força de la repressió, per tal de fer front a les persones que com en Franki questionen aquest sistema capitalista.

Exigim, que se li retirin tots els càrrecs i quedi per tant suspesa la petició d’entrada a presó.

I demanem a la societa civil catalana la seva solidaritat, i que participin en les mobilitzacions que s’han convocat, així com de tantes iniciatives com surgeixin en el marc de la campanya contra el seu empresonament.

Barcelona, Països Catalans
6 d’abril de 2005

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Rescat es solidaritza amb en Franki.
05 abr 2005
Tots/totes som en Franki
Endavant amb les atxes!
SOLIDARITAT!
Re: Rescat es solidaritza amb en Franki.
06 abr 2005
Increïble!

Fins a on són capaços d'arribar aquests humanoides. Rovira del Canto, antic fiscal militar, no oblidem.

Salut
Re: Rescat es solidaritza amb en Franki.
06 abr 2005
franky estem amb tu desde tarragona.LLIBERTAT PRESOS OLITICS!
Re: Rescat es solidaritza amb en Franki.
06 abr 2005
Màxima solidaritat!! totes i tots amb en Franki!. concentració divendres!
No ens fareu creure!!
Ànims trapella! som amb tu!

Mori l'Estat i el Capital!
Re: Rescat es solidaritza amb en Franki.
06 abr 2005
Gràcies a tots i totes per el vostre suport amb en Franki
Sindicato Sindicat