Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Un cas clar de mobbing a Gràcia: Verdi 28
05 abr 2005
Els inquilins del carrer Verdi 28 estem patint un cas clar de mobbing. Aquípodeu llegir la història completa...
El cas Verdi, 28

La finca data de l’any 1853, és un edifici de tres plantes que fou venut pel matrimoni propietari a la immobiliària MEST 28 2003 S.L. de Barcelona. Aquesta venda comportava però l’usdefruit del 50% de la finca (dret a ús fins el dia de la mort de la inquilina). D’aquesta manera la immobiliària compra un finca amb dos avis que hi viuen des de fa més de 30 anys: el Sr. Vicente (a l’àtic) i la senyora Carme (al principal) que és la legítima titular de un dret d’usdefruit vitalici. Entre ells dos es crea una relació molt propera de veïnatge ja que es troben sols en una finca semi-abandonada. Fins i tot es connecten un timbre d’un pis a l’altre per qualsevol urgència.

Els problemes comencen quan la Sra. Carme pateix una trencada de fèmur i la família decideix ingressar-la en una residència per la seva tranquil·litat. Es aquí quan la immobiliària aprofita l’absència de la titular de l’usdefruit per començar tota una sèrie d’obres il·legals sense permís per tota la finca, provocant fractures per tot l’edifici, malmetent part de la finca i perjudicant la qualitat de vida dels inquilins.

Paral·lelament comencen a fer mobbing a l’únic veí que resisteix a la finca, el Sr. Vicente. El conviden a marxar, i fins i tot li posen un detectiu privat a València per demostrar que allà hi té un germà i que si el fan fora no es quedaria a carrer... La cosa va ràpida, li ofereixen 1200€ i marxar per on ha vingut, després de 30 anys, o fer front a un procés de desnonament.

D’altra banda, el fillol de la usufructuària comença a negociar amb la nova propietat la venda del usdefruit de la meitat de l’edifici, amb el permís de la seva padrina. L’única condició que posa és que el seu antic veí, Sr. Vicente, continuï a casa seva i no hagi de marxar sota cap concepte. Les negociacions no arriben a bon port ja que la immobiliària ofereix per l’usdefruit un preu tres vegades menor del que val.

Després de gairebé un any de frustrades negociacions, el nebot de l’usufructuària decideix llogar la seva part incloent-hi el pis del senyor Vicente per evitar que els nous propietaris el facin fora de casa seva. Es fa una partició davant de notari per tal de delimitar les dues parts de la finca: una part (la de la propietària) on té seu la immobiliària i una constructora, l’altra part, on ens trobem tots els inquilins de la finca, incloent el Sr. Vicente.

Actualment la nostra situació és força complicada. La propietat al veure que s’ha llogat l’usdefruit ha decidit fer-nos fora amb mitjans poc legals. Ens han tallat la llum, l’aigua i fins i tot la llum de l’escala (el Vicente viu a l’àtic).

També es personaren uns senyors per tal de canviar el pany d’accés a la finca (sense facilitar-nos cap clau ) deixant-nos tancats a l’interior i impedint que poguéssim tornar a casa al vespre. No ho van aconseguir.

La propietat ha posat candaus als comptadors de l’aigua comunitària i ha dit clarament que inclús ens prohibirà utilitzar les canonades ja que diu, són seves.

Els inquilins de la finca Verdi 28, només demanem que la propietat ens doni permís per poder posar-nos un comptador d’aigua al nostre nom i que puguem gaudir d’un dret bàsic com és l’aigua, respectant així l’usdefruit.

Aquest procés pot tardar aproximadament un any si emprenem un procediment judicial. Tan sols confiem que la pressió mediàtica, la solidaritat i el sentit comú facin que la propietat s’adoni de què no ens farà marxar i que ens ha de respectar.
Mira també:
http://verdi28.org

This work is in the public domain

Comentaris

mobbing mobbing
05 abr 2005
mobbing.JPG
no farem res????
Cadena solidària de garrafes d'aigua
08 abr 2005
Prou mobbing a Verdi 28 ::: Cadena solidària de garrafes d'aigua ::: VOLEM AIGUA!!!
Sindicato Sindicat