Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
EHAK: "Les agressions més fortes vénen de Madrid i de París"
05 abr 2005
La cap de llista d'Euskal Herrialdeetako Alderdi Komunista per Guipuscoa, Nekane Erauskin, ha denunciat avui a Bilbao que "a Euskal Herria es vulneren molts drets fonamentals", però ha precisat que "les agressions més fortes venen de Madrid i de París".
f030mh11.jpg
BILBAO-. EHAK ha criticat "la situació antidemocràtica" en la qual es produiran les eleccions autonòmiques, en referència a l'anul·lació de les candidatures de *Aukera Guztiak i de Batasuna.

Erauskin ha reiterat una vegada més que EHAK està a favor "de tots els drets humans" i ha precisat que a Euskal Herria molts d'ells són conculcats. "Però nosaltres el que sí veiem és que hi ha una falta de democràcia i que les agressions més fortes vénen de Madrid i de París", ha apuntat.

En un comunicat llegit en euskera i castellà per les candidates de Bickaia i Àlaba, Maite Aranburu i Karmele Berasategi, respectivament, la formació comunista ha assegurat que "tot el que està ocorrent entorn del 17 d'abril posa de manifest la situació antidemocràtica" que es viu en Euskal Herria.

AL seu parer, "és necessari criticar i denunciar políticament aquesta realitat" i fins i tot ser "més valenta i anar més enllà". En aquest sentit, ha emplaçat a "lluitar per uns mínims democràtics per a tota la societat, en comptes de mirar cadascun per ell".

En aquest sentit, s'ha preguntat "quin sentit té debatre d'aquest o altre programa polític quan hi ha programes polítics que no es poden defensar".

"La nostra prioritat és superar aquest escenari antidemocràtic i, d'una vegada per sempre, posar l'escenari per a la pau i la democràcia", ha agregat. AL seu entendre, "aquesta hauria ser també la prioritat" de la resta de partits. "En aquestes eleccions els drets bàsics han estat vulnerats uns darrere d'uns altres i és per això pel que no és temps de parlar de programes, la prioritat és edificar un escenari de democràcia i pau utilitzant aquestes eleccions per a caminar en aquesta adreça", ha apuntat.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: EHAK: "Les agressions més fortes vénen de Madrid i de París"
05 abr 2005
Se ve que hay indicios de que EHAK es un partido terrorista, el TSJPV y el TC dicen que hay dos argumentos jurídicos sólidos:

1- Karmele Berasategui se llama Berasategui y habia un "terrorista" que se llamaba así

2-El más contundente,a Erauskin la vieron un dia hablando con un amigo de una amiga que era prima 4ª de una chica que había visto a Otegui, lo que demuestra su relación con el terrorismo vascuence

...con lo facil que sería decir que no os sale de los huevos que los vascos voten democraticamente ...
Re: EHAK: "Les agressions més fortes vénen de Madrid i de París"
06 abr 2005
VAya si solo fuera los vascos...

ejem, ejem
Sindicat Terrassa