Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Volem parlar als plens, democràcia ara. (CUP Terrassa)
04 abr 2005
cup.gif
Un cop més, després de tres negatives en Plens anteriors, se‚ns ha negat de nou la possibilitat de
poder parlar al Ple de l‚Ajuntament. En els casos anteriors ja hem explicat com, tot i haver complert amb tots els preceptes, la Junta de Portaveus ens ha negat la paraula, no des de criteris tècnics si no des de purs i simples criteris polítics.

Això ha tornat a passar en el Ple del passat 31 de març, en que malgrat haver presentat la proposta de moció a temps i complint tots els tràmits, no se‚ns ha permès de defensar-la. Des de la indignació i la impotència per la prepotència de la Junta de Portaveus denunciem altra volta una situació que es fa ja molt freqüent i no per això menys insultant.

El comportament dels que haurien de ser els patrocinadors de la participació com pertocaria en
democràcia no ens deixa més opció que qualificar aquesta situació, a Terrassa, de totalment antidemocràtica, respecte a la qual ens reservem el dret de protestar de la manera més enèrgica possible.


De cap manera ens ha sorprès el menyspreu i l‚autoritarisme de CiU i PP ni tampoc el del
Tripartit. Aquest govern Tripartit (el mateix que s‚omple la boca de participació i canvi en les maneres de fer) a l‚hora de la veritat impedeix la participació democràtica i ens acaba d‚il.lustrar el grau de qualitat democràtica que impera a l‚Ajuntament de Terrassa. Ens diuen que vivim a la "quarta ciutat" del Principat, però només ho és en nombre d‚habitants, no pas en el rànquing de la qualitat democràtica ni de vida.

La democràcia no és una paraula buida de contingut. Són els fets els que mostren el caràcter dels partits, i podem constatar que a Terrassa, com malauradament a la resta del País, CiU, PP, PSOE, ERC i ICV defensen el mateix projecte continuïsta, antidemocràtic i d‚imposició per als Països Catalans.


VOLEM PARLAR ALS PLENS, ÉS EL NOSTRE DRET.

DEMOCRÀCIA ARA.


CUP de Terrassa
www.lliberat.com/cup
31 de març de 2005, Terrassa, Països Catalans





A continuació podeu veure la moció que la CUP de
Terrassa havia de defensar el passat dijous 31 de març al Ple de l'Ajuntament de Terrassa en defensa dels i les treballadores de l'empresa MiniWatt de la Zona Franca de Barcelona. Un cop més, després de tres negatives en Plens anteriors, se‚ns ha negat de nou la
possibilitat de poder parlar al Ple de l‚Ajuntament degut a simples criteris polítics. Ni seguint el reglament que ens fa presentar les mocions en nom d'una associació terrassenca, en aquest cas Can Pingàs.

MOCIÓ QUE PRESENTA "CAN PINGÀS, EL CASAL
INDEPENDENTISTA DE TERRASSA"
EN SUPORT DE LA LLUITA DELS I LES TREBALLDORES DE
MINIWATT I DEL TEIXIT INDUSTRIAL CATALÀ, I CONTRA EL TANCAMENT D‚EMPRESES


Els darrers dies hem sabut de la marxa de diferents empreses que, malgrat presentar importants beneficis,decideixen tancar centres de producció i marxar a d‚altres parts del Món amb mà d‚obra més barata. Lear,Samsung, o més recentment MiniWatt a la Zona Franca o Joyco d‚Alcarràs, són potser els casos més
paradigmàtics.

El tancament d‚aquestes empreses han deixat i deixaran centenars de famílies a l‚intempèrie si no es posa aturador a aquest fenomen. I l‚aturador no serà laproducció de "productes d‚alt valor afegit". Això pot ser en tot cas una solució temporal i parcial. Si no volem que els Països Catalans es transformin en un desert industrial, només impedint des de les
institucions la marxa d‚aquestes empreses
s‚aconseguirà que sectors estratègics sencers
desapareguin del territori català, deixant-nos
desprotegits i en dependència externa total per a
l‚obtenció de productes cabdals per a la marxa del
País.

Els i les treballadores i de MiniWatt han començat una digna lluita pel seu dret a treballar, amb diverses mobilitzacions, vaga de fam inclosa. Aquest Ajuntament pot, en aquest sentit, fer una important contribució
per a ajudar la gent de MiniWatt i evitar que els
Països Catalans ens convertim en una àrea de serveis, totalment dependent de països industrialitzats que, ells sí, hauran sabut mantenir empreses del sectorprimari i secundari.

Per això DEMANEM,

Que el Ple de l‚Ajuntament de Terrassa es posicioni a favor de la lluita dels i les treballadores de MiniWatt i les altres empreses en situació similar, i pel manteniment del teixit industrial als Països Catalans.

Candidatura d‚Unitat Popular (CUP)
Terrassa, 31 de març de 2005

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat