Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : immigració
Encadenats a la Verneda en contra dels Centres d'Internament - Notícia de Sants-Antifa.org
02 abr 2005
Aquest matí, coincidint amb l'inici de la jornada de protesta contra els Centres d'Internament d'Immigrants, una desena d'activistes s'han encadenat a la tanca que rodeja aquest presidi. La protesta s'ha allargat durant prop de mitja hora, temps que el grup de manifestants que s'havien desplaçat fins allà per donar suport a l'acció han aprofitat per informar als veïns sobre quina és la funció que té aquest Centre d'Internament. Al cap d'una mitja hora efectius policials han procedit a tallar les cadenes que unien els manifestants a la tanca i els han posat en llibertat després d'identificar-los. Diverses organitzacions en defensa dels drets humans han mostrat el seu rebuig a centres com el de la Verneda, ja que adverteixen que s'hi produeix una greu situació de vulnerabilitat pel que fa als immigrants.
Concretament a la Verneda s'han denunciat desenes d'agressions per part dels funcionaris, posades en entrellat anualment per informes com els d'Amnistia Internacional i l'Observatòri dels Drets Humans de la Univesitat de Barcelona, que recullen el testimoni de diverses agressions i alerten del perill d'aquests centres i en denuncien la inconstitucionalitat, ja que la llei prohibeix empresonar una persona per una falta administrativa com ho és no tenir els papers en regla. Per aquests i d'altres motius els manifestants han cridat a participar a la manifestació d'aquesta tarda i a rebutjar la Llei d'Extrangeria i els actuals processos de regularització amb condicions.
Per la seva banda els immigrants en lluita de l'Assemblea per la Regularització Sense Condicions han anunciat que avui mateix començarà una gran vaga de fam a diversos punts de la ciutat, que es preveu serà seguida per milers d'immigrants en situació irregular.


------------------------------------------
Per més informació visita www.sants-antifa-org, el nou portal d'informació del Barri de Sants, encara en proves.
Mira també:
http://www.sants-antifa.org/
http://www.sants-antifa.org/modules.php?name=News&file=article&sid=30

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat