Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : criminalització i repressió
Negativa de l'Ajuntament de Manresa per a crear una cultura popular i combativa
02 abr 2005
A diferència d’altres pobles de la comarca del Bages, Manresa no ofereix alternatives pel que fa a l’oci juvenil. Altra cop ens trobem davant l’impunitat institucional per crear sales i espais dirigits a fomentar la cultura popular i combativa. Tenim clar que l’única alternativa real que ens queda a la ciutat és aquella creada per l’oci privat i monopolitzat que fomenta els valors del consum i la irracionalitat, sense convidar a una reflexió crítica del mateix.
L’Assemblea de Joves de Manresa (AJM), es va posar en contacte amb Aida Guillaumet, regidora de joventut a l’Ajuntament de Manresa, per tractar la problemàtica de l’oci i l’escassetat d’espais a disposició del teixit associatiu de la ciutat.

Els arguments de l’Ajuntament de Manresa, van ser que a curt termini “...no tenen cap solució...�, i a llarg termini no hi ha cap projecte definit pel que fa a un espai polivalent per exercir activitats. L’AJM vam presentar diferents projectes reals (a curt i a llarg termini) on l’Ajuntament hauria de treballar, si realment es veu en un projecte de vida en que volen treballar i incidir a la ciutat el conjunt del teixit associatiu.

Diferents organitzacions, associacions...quan volem oferir una alternativa crítica a les ciutadanes de Manresa, ens veiem obligades a marxar de Manresa per realitzar activitats d’oci cultural a diferents pobles de la comarca, que ja disposen de sales i espais culturals per exercir aquestes activitats (Santpedor, Sant Joan...). Vam exigir a l’Ajuntament, pel que fa als espectacles musicals nocturns, que oferís un servei gratuït d’autobusos per desplaçar el jovent, sense que s’hagi de posar en perill la vida dels joves en desplaçaments innecessaris. L’Ajuntament ens va respondre que això no era una prioritat immediata i que no podien treballar-hi ni oferir aquest servei a entitats que ells consideren privades, ja que segons ells el benefici va a parar en mans privades. El que ells no entenen, o no volen entendre, es que hi ha gent que treballa i s’organitza per a una Manresa més participativa, que ofereixi solucions a les problemàtiques a les que l’ajuntament no hi dóna cap resposta.

On ells diuen “entitats privades� nosaltres diem, assemblees populars, associacions de veïns, associacions culturals...que treballen en benefici comú de la ciutadania. Un dels altres arguments va ser en dir-nos, que aquest serveis d’autobusos ells no l’havien ofert mai; i nosaltres ara els i preguntem: i que ens diuen de tots els autobusos gratuïts que han ofert als ciutadans per desplaçar-se a macro-concerts, patum de Berga,...etc? A llarg termini (o no tan llarg) la ciutat ha de gaudir d’una sala polivalent a l’abast de tothom per poder-hi treballar al centre de Manresa.

Està clar que l’Ajuntament de Manresa, té cap interès per treballar i oferir solucions, ni vol escoltar a totes aquelles que treballem per una Manresa més justa i participativa.


Assemblea de Joves de Manresa (AJM)
Mira també:
http://www.aj-manresa.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat