Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
Convocatòria per la regularització el dos d'abril a Girona
01 abr 2005
Des d'un grup de persones provinents de diferents col·lectius i organitzacions que ens hem estat reunint en els darrers mesos en el marc del Centre Social la Màquia, neix una primera acció per denunciar la hipocresia del govern espanyol amb l'actual procés de regularització.

Us convoquem dissabte 2 d'abril a les 12 hores a l'estació de trens de Girona, d'on sortirà una manifestació amb el següent manifest:
"Els i les convocants partim del reconeixement del dret de totes les persones que viuen al nostre país de ser regularitzades i entenem que el reglament aprovat pel govern de Zapatero s'ha preparat d'esquena a la realitat i per tant no assolirà l'objectiu de regularitzar la situació de la majoria de les persones nouvingudes de casa nostra que pretenien acollir-se a un procés esperat i anunciat. Sobre els requisits establerts pel govern volem manifestar el següent:

L'empadronament. La por del control policial, que havia fixat el govern del PP, sobre els padrons municipals, ha fet que moltes persones immigrades no s'empadronessin en els seus municipis. No es pot reduir a l'empadronament la via per acreditar "arrelament" quan hi ha ajuntaments que no empadronen a persones nouvingudes, d'altres que limiten el nombre de persones que poden estar inscrites a cada domicili o que només permeten la inscripció de persones amb el mateix cognom en un domicili.

El contracte de treball. Exigir-lo com a requisit és oblidar la lògica capitalista vigent en el nostre país: el benefici empresarial parteix de la minimització de les despeses i per tant els empresaris prefereixen tenir contractades persones sense regulalitzar, de tal manera que esdevenen treballadors/es sense drets. Demanar un contracte de sis mesos de durada és tancar els ulls a la precarietat laboral que afecta el conjunt de la societat i especialment en els sectors amb forta presència de persones nouvingudes (hostaleria i agricultura). Per altra banda hi ha discriminació quan s'exigeix a l'empresari/a que estigui al corrent de pagament de la seguretat social i Hisenda per poder contractar una persona immigrada (quan això no passa amb la contractació de nacionals o ja regularitzats), alhora que suposa una via per "regularitzar" també les finances de l'Estat.

El certificat d'antecedents penals, i les dificultats per obtenir-lo demostren la manca de previsió del govern així com la falta de voluntat de facilitar la regularització.

És per aquests i molts altres motius que demanem que s'iniciï un debat obert i CR�TIC sobre aquest procés i sobre totes aquelles persones que en quedaran fora, i és per tot això que nosaltres diem no a aquesta regularització."


llegit a:
http://elsud.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1262&
Mira també:
http://elsud.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Convocatòria per la regularització el dos d'abril a Girona
01 abr 2005
¡¡TOTS SOM CATALANS!!

¡¡VISCA CATALUNYA!!
Re: Convocatòria per la regularització el dos d'abril a Girona
03 abr 2005
La manifestació a Girona per la regularització ha aplegat unes 150 persones.
Ha començat passades les 12:00 i s'ha dirigit cap a la subdelegació del govern espanyol, on finalment s'ha llegit el manifest. A la pancarta es podia llegir

"Aquesta regularització és injusta. Papers per a tothom" i algunes de les crides més escoltades eren: "La llei dels socialistes és una estafa" i "papers per tothom".

Els col·lectius més nombrosos que hi han participat han estat el sud-saharià i el magribi.

Aquesta ha sigut la primera gran acció de denúncia contra la hipocresía de l'actual procés de regularització de les persones immigrades realitzada a la ciutat de Girona .
Sindicato Sindicat