Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : especulació i okupació
Éxit de la manifestació en defensa dels Muntanyans a Torredembarra
01 abr 2005
Manifestació a Torredembarra contra un projecte urbanístic
   
Unes 300 persones es van manifestar ahir a Torredembarra contra la construcció de 550 vivendes en un terreny qualificat d'inundable per l'Agència Catalana de l'Aigua i d'elevat valor mediambiental perquè limita amb l'únic espai natural protegit del municipi, les 35 hectàrees que ocupen els Muntanyans.
Els participants en la protesta van caminar pel centre de la localitat fent sonar xiulets, carraques i cassoles, fins a arribar a l'ajuntament. Encapçalava la marxa una gran pancarta en què es podia llegir la inscripció "No ofeguem els Muntanyans".
Jordi Vázquez, portaveu de la Plataforma Salvem els Muntanyans, va explicar que l'entitat reclama la possibilitat de connectar aquesta zona mitjançant un corredor biològic amb les àrees rurals de l'interior. "Si s'urbanitza aquest sector, es condemnarà a desaparèixer la fauna que encara queda en aquesta part de Torredembarra", va manifestar el mateix Vázquez.

SUSPENSIÓ DEL PLA PARCIAL
La Generalitat ha suspès el pla parcial, aprovat pel consistori, precisament per apreciar que s'envaeix una zona que presenta risc d'inundacions. L'ajuntament i la promotora Vegas de Guadaira han presentat un recurs contra la decisió de la Generalitat.
El socialista Ramon Ripoll, regidor d'Urbanisme de Torredembarra, ha advertit del fet que paralitzar definitivament el pla urbanístic obligaria a indemnitzar l'empresa. Es calcula que la quantitat a pagar podria rondar els 50 milions d'euros. Ripoll, tot i amb això, advoca per "buscar un punt d'acord entre la plataforma, la promotora i el mateix ajuntament".
Tant l'Agenda 21 de Torredembarra, vigent des del març del l'any 2003, com el Consell de Sostenibilitat, organisme local consultiu, es mostren a favor de crear un corredor biològic i preservar al màxim possible l'espai en litigi.


Noticia publicada a la pàgina 40 de l'edició de 3/27/2005 de El Periódico

This work is in the public domain

Comentaris

El que volen fer
01 abr 2005
Si aneu a www.comarex .es i entreu al "buscador de vivienda" per al província de Tarragona trobareu la bestiesa que volen fer.
Re: Éxit de la manifestació en defensa dels Muntanyans a Torredembarra
01 abr 2005
és www.comarex.es
Re: Éxit de la manifestació en defensa dels Muntanyans a Torredembarra
01 abr 2005
molt bé, endavant am la lluita!
Sindicato Sindicat