Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Dotzenes de ramaders catalans es manifesten a les portes d'unes quantes indústries contra la baixada de preus de la llet
31 mar 2005
Unió de Pagesos ha convocat una jornada de protesta al Principat contra la indústria lletera per reclamar uns 'preus justos' i rebutjar la baixada de preus 'unilateral i injustificada' que han aplicat darrerament. El sindicat afirma que la situació dels ramaders és 'greu' i denuncia que algunes indústries han rebaixat el preu per litre de llet comprat al ramader fins a dos pessetes, alhora que 'amenacen' amb una reducció de fins a cinc pessetes. Després del fracàs de la reunió d'abans d'ahir amb el sector convocada pel departament d'Agricultura, els ramaders han decidit convocar una acció de protesta, que es farà avui davant la indústria de Puleva a Mollerussa, la Peñasanta a Vidreres i la Letel a Vic. Unió de Pagesos demana que la rebaixa de dues pessetes aplicada ara sigui temporal, fins al setembre, i que en cap cas es continuïn baixant els preus.
Des de migdia, una trentena de tractors s'han aplegat a les portes de Peñasanta a Vidreres, una trenta més a la factoria de Letel de Vic i una desena de vehicles bloquen l'entrada a la planta de Puleva de Mollerussa. Les concentracions s'han allargarat fins ben entrada la tarda.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat