Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : fòrum 2004
L´Ajuntament pagava factures del Fòrum per evitar el dèficit
31 mar 2005

L'Ajuntament pagava factures del Fòrum per evitar el dèficit


A més de la inversió en l'esdeveniment que els Consistori no recuperarà, es van desviar, com a mínim, despeses per un import de 5,2 milions d'euros

Barcelona 31 de Març 2005- L'Ajuntament va pagar algunes de les factures del Fòrum de les Cultures, perquè els organitzadors de l'esdeveniment poguessin quadrar les xifres, segons les respostes municipals a diferents preguntes del grup municipal del PP. Per tirar endavant el Fòrum, els tres responsables de l'esdeveniment, L'Ajuntament, la Generalitat i l´Estat, van destinar-hi 208 milions d'euros (prop de 35.000 milions de ptes.). Segons es va saber ahir, L'Ajuntament, a més de finançar algunes campanyes publicitàries del Fòrum, com la de “A Barcelona podem canviar el món?, que va costar 601.012 € (més de 100 milions de ptes.) -( Nota afegida que no està a l'article original: Aquests diners va costar l'anunci on sortien entre altres, aquell que comprava un hotdog a la 5a avinguda de NY i deia: “Viatjaré X thousand miles per veure a...(Ferran Àdria) sic.???!!)-.

5,2 milions

El president del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, va assegurar que, com a mínim, es van desviar factures per valor de 5,2 milions d´€ (més de 870 milions de pessetes). L'Ajuntament va reconèixer ahir (30 Març 2005) haver pagat però res més, i va acusar el PP de fer “Filigranes demagògiques?. El líder de CiU, Xavier Trias, va dir que el problema és que “els diners gastats no han obtingut els resultats esperats?.

El desviament de factures a L'Ajuntament s´ha conegut enmig del descrèdit de la classe política, arran de la possibilitat que els partits cobrin comissions d'empreses.

(Autor: Jordi Mumbrú - Font: Diari “20 minutos? Barcelona)


***************************************


Ells poden

Sabem que tots no som iguals dant la llei, però sorprèn descobrir que els legisladors són els primers en incomplir-la. Ells poden gestionar el Fòrum malament, perdre 35.000 milions de pessetes de diner públic, però amb tan sols una trucada telefònica al Govern de Madrid i una altra al Palau de la Generalitat, com són companys de partit, fan quadrar els comptes. Li perdonen a l'organització prop de 35.000 milions de pessetes per ser amics, tot val menys reconèixer que fou un fracàs, creuen que un polític mai ha d'acceptar una derrota o reconèixer públicament un error. Per això perden credibilitat a dojo, perquè volen estar per damunt del bé i del mal. El pitjor en aquest cas es el cinisme que tingueren al anunciar que a més a més, el Fòrum tingué beneficis, fou un insult a la nostra intel·ligència. Ens prenen per babaus i això fa mal. Si ells perden milers de milions de pessetes de diner públic per una gestió dolenta no passa res, però si ens passa a nosaltres ho paguem amb la garjola. Fan les lleis a la seva mida, i el pitjor és que no se'ls exigeixi respondre amb el seu sou o amb treballs socials pels errors comesos en els seus càrrecs públics. Si així fos, la majoria no cobraria mai i Joan Clos hauria de pagar cada mes.

(Autor: Albert Castillón, article original en Castellà – Font: Diari “20 minutos? Barcelona)

Mira també:
http://fotut2004.org/ct/index.php
http://barcelona.indymedia.org/?category=forum_2004

Copyright by the author. All rights reserved.
Sindicato Sindicat