Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : fòrum 2004
El Fòrum té superàvit al no tornar els 208 milions que van deixar-li
30 mar 2005

[Nota: Totes les paraules en cursiva són opinions personals i no formen part dels articles dels citats periòdics]


Barcelona 30 de març- El Fòrum té superàvit al no tornar els 208 milions que van deixar-li. Són els diners que van aportar Estat, Generalitat i Ajuntament amb el compromís de recuperar-los. Segons el conveni inicial, els organitzadors havien de retornar la inversió pública (uns 70 milions d´euros a cada administració), un cop es tanquessin els comptes. Tot i que no ha estat així, l´alcalde i president (així ha anat) del Fòrum, Joan Clos, va defensar ahir (29 de març 2005) que el Fòrum s´ha tancat "amb un petit superàvit" (Paraules com: "Fracàs", "Dimissió", ... no existeixen en el diccionari dels qui administren). El principal problema amb què es van trobar els organitzadors per fer quadrar els números va venir per la falta de públic (L´element més important que són els visitants passen del Fòrum, però sols resulta una dada més alhora de fer els comptes finals oficials...). Enlloc dels 61,5 milions d´euros que preveien ingressar -per venta d´entrades- els gestors (SC) només van aconseguir 27 milions (ni la meitat)) (Font: Diari "20 minutos" Barcelona 30 Març 2005)

Els partits a l´oposició de l´ajuntament de Barcelona (que semblen haver-se oblidat la seva corresponsabilitat amb el desastre del fòrum quan eren al govern central i a la generalitat respectivament) van afirmar: "Les administracions han invertit 208 milions d´euros i no recuperaran ni un cèntim" (Alberto Fernández Díaz) i Xavier Trias es va lamentar que "ningú no es recordi dels continguts" i va qualificar de "fracàs" l´esdeveniment. I a més a més va dir que el recinte que es cedirà a Barcelona "serà caríssim de mantenir".

L´alcalde Clos, però, va aprofitar l´última reunió del consell per informar sobre el futur del recinte, que "obrirà el 80% de l´esplanada a finals d´abril" i on ja s´han programat actes multitudinaris. Per ara ja s´hi va instal-lar un circ (Quan veurem l´actuació dels pallassos de l´ajuntament i de la generalitat: Mr Vaselina i Jon Anestesia, entre d´altres en aquest circ?) durant uns dies i la pròxima gran fita serà la celebració de la Fira d´Abril de Catalunya (Quan se li farà una inspecció seriosa dels comptes?). Més endavant, els amants de la música podran gaudir del festival “Primavera Sound� (Organitzat per Estrella Damm, empresa -Grupo Damm- també patrocinadora del Fòrum, ) sota la pèrgola (ja funcionen les plaques solars??), així com una gran convenció de productes de Galícia (SC).

A més, està previst reobrir la zona de banys al públic (de ciment, com tot el Fòrum) coincidint amb l´inici de la campanya d´estiu, a mitjans del mes de juny. Per últim, també s´ha decidit dedicar tota la primera planta de l´edifici Fòrum a instal-lar, de forma permanent, les exposicions "Habitar el món" i "Barcelona in progress", que finalment es quedaran a Barcelona (no m´estranyaria que ningú les hagi volgut, jo les definiria, sent generós, com a paupèrrimes).

De les obres que encara s´estan portant a terme al recinte, destaca la construcció de la segona pèrgola (no em teníem prou amb el nyap de la primera?), que serà cofinançada pel Ministeri d´Indústria (i les obres adjudicades a alguna empresa relacionada amb FCC?), així com la finalització del segon cicle de la depuradora d'aigües, que permetrà obrir al costat el futur zoo marí (però no s´havia considerat que ubicar el zoo marí en aquesta zona representava un greu perjudici per l´ecosistema del litoral barcelonès? )

La CNMT no vol anar al Fòrum

La comissió Nacional del Mercat de telecomunicacions no s´instal-larà finalment al gran edifici d´oficines situat al costat del centre de convencions del Fòrum (L´edifici kitsch triangular amb colors liles i platejats com el paper d´alumini, amb goteres) i que serà adquirit pel Departament d´Universitats i Recerca de la Generalitat (qui millor que un departament públic per adquirir per un preu prohibitiu un edifici on ningú altre vol anar-hi?). Així ho va anunciar ahir (29 de març 2005) l´alcalde Clos, que va justificar el canvi dient que la Comissió busca "un lloc més petit i més cèntric" (SC).

El portaveu dels extreballadors del Fòrum, Edorta Moreno, va qualificar ahir (29 de març 2005) l´alcalde de Barcelona, Joan Clos, de "mentider" i "covard" (i inepte també, no?) per haver incomplet les promeses al personal d´atenció al públic i que van ser contractats per l´ETT Randstad (Empresa patrocinadora del Fòrum). Els exempleats han denunciat el Fòrum per no haver tirat endavant el pla de continuïtat laboral i per la troballa de currículums abandonats a les escombraries (i què s´esperaven treballant per taurons com aquests?).

(Font: Diari "Metro directe" 30 de Març de 2005 pàg. 09)

La Barceloneta (La zona més cara per davant de Pedralbes, Sarrià,...) i el Besós (la 6a zona més cara) tenen uns dels lloguers més cars: 13,76 i 11,61 €/metre quadrat respectivament (Curiosament en la mateixa zona (o al costat) on s´ha fet el Fòrum). (Font: Diari "Metro directe")

Mira també:
http://fotut2004.org/ct/index.php
http://barcelona.indymedia.org/?category=forum_2004

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicat Terrassa