Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: globalització neoliberal : criminalització i repressió : ecologia : laboral
Citació judicial: Mobilitzacions contra OMC, Cancun set 2003
29 mar 2005
NOTA DE PREMSA: CITACIÓ JUDICIAL D’UN MEMBRE
DE L’ASSEMBLEA PAGESA


Després de més de 2 anys dels fets, un membre de l’Assemblea Pagesa de Catalunya ha estat citat a declarar avui dimarts 29 de març de 2005 davant del Jutjat de Primera Instància núm. 4 de Lleida.

Els fets que s’imputen és atemptat contra l’autoritat i de lesions davant d’un dels Guàrdies Civils de la Subdelegació de Govern de Lleida el passat 13 de setembre de 2003.

Crònica dels fets: el 13 de setembre de 2003 estaven planejades mobilitzacions mundials contra l’Organització Mundial del Comerç que celebrava la seva reunió a Cancún (Mexic). Des de diferents col•lectius (com Via Campesina) s’havia fet una crida per protestar contra l’OMC i l’entrada de l’Agricultura a les Taules de Negociació d’aquesta organització. Un dels temes de protesta era la imposició dels cultius transgènics.

A les terres de Ponent, diferents organitzacions i col•lectius i persones a títol individual es van unir per tal de coordinar diferents mobilitzacions.

L’acció va consistir en la denuncia publica dels cultius transgènics. Es va anar a un camp experimental de panís (blat de moro) transgènics a Alcoletge i després la gent es va desplaça cap a la seu de la Subdelegació de Govern de Lleida per tal de demanar explicacions a les autoritats. A l’arrivar a la Subdelegació, la gent va entrar dintre per esperar una resposta oficial. Al company de l’Assemblea Pagesa se l’acusa d’atemptat a l’autoritat i de causar lesions a un agent de la Guardia Civil en el moment en que es va entrar a l’edifici..

Des de l’Assemblea Pagesa volem manifestar, tal com s’ha fet davant de la jutjesa, que no hi va haver cap tipus d’agressió, ja que l’entrada a la sub-delegació fou pacifica i en cap moment es va agredir a ningú. L’acció continua amb una reunió amb el Sr. Barios, subdelegat de govern a Lleida i després es va anar a protestar contra el McDonals de Lleida.

També, recordar que el que protestavem en aquell moment encara és un dels fronts de lluita de diferents col•lectius a nivell català (i europeu). Avui, els transgènics continuen lliurement pels nostres camps, plats i centres d’investigació. El Govern català i espanyol no tenen en compte la ciutadania i volen imposar les seves lleis sense un debat públic. Recordar que els dos transgènics que es cultiven a la Península haurien d’estar prohibits. El Bt 176 (de Syngenta), que causa resistència a antibiòtics i que s’està alliberant al medi, hi té una recomanació a nivell europeu de prohibir la seva utilització. L’altre transgen, el MON810 (de Monsanto), ha estat prohibit a través d’una moratòria unilateral per diferents països europeus, liderats per Àustria.

El govern català i espanyol estan davant, un altre cop, d’una irresponsabilitat política a l’acceptar aquests cultius, quan a nivell europeu s’està frenant el seu cultiu per efectes negatius al medi ambient i a la salut de les persones.

NI AL TROS NI AL PLAT, TRANSGÈNICS FORA!!

This work is in the public domain

Comentaris


Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Citació judicial: Mobilitzacions contra OMC, Cancun set 2003
29 mar 2005
[en castellano]

NOTA DE PREMSA: CITACIÓN JUDICIAL DE UN MIEMBRO
DE LA ASSEMBLEA PAGESA de CATALUNYA


Después de mas de 2 años de los hechos, un miembro de la Assemblea Pagesa de Catalunya ha estado citado a declarar hoy martes 29 de marzo de 2005 delante del Juzgado de Primera Instancia núm. 4 de Lleida.

Los hechos que se imputan es atentado contra la autoridad y de lesiones a un agente de la Guardia Civil de la Subdelegación del Gobierno en Lleida el pasado 13 de setiembre de 2003.

Crónica de los hechos: el 13 de setiembre de 2003 estaban planteadas movilizaciones mundiales contra la Organitzación Mundial del Comercio que celebraba su reunión en Cancún (Méjico). Desde diferentes colectivos (como Via Campesina) se había hecho un llamamiento para protestar contra la OMC y la entrada de la Agricultura en las negociaciones de esta organización. Uno de los temas de protesta era la imposición de los cultivos transgenicos.

En las tierras de Ponent (Lleida), diferentes organizaciones y colectivos y personas a título individual se unieron para coordinar diferentes movilizaciones.

La acción consistió en la denuncia pública de los cultivos transgenicos. Se fue a un campo experimental de maíz transgenico en Alcoletge y después la gente se desplazo hacia la sede de la Subdelegación del Gobierno en Lleida para pedir explicaciones a las autoridades. Al llegar a la Subdelegación, la gente entro dentro para esperar una respuesta oficial. El compañero de la Assemblea Pagesa de Catalunya se le acusa de atentado contra la autoridad y de lesiones a un agente de la Guardia Civil en el momento en que se entro en el edificio.

Desde la Assemblea Pagesa queremos manifestar, tal y como se ha hecho delante de la juez, que no hubo ningún tipo de agesion, ya que la entrada en la Subdelegación fue pacifica y en ningún momento se agredió a nadie. La acción continuo con una reunión con el Sr. Barios, subdelegado del Gobierno en Lleida, y después se fue a protestar delante del McDonalds de la ciudad.

También, recordar que lo que protestábamos en aquel momento todavía es uno de los frentes de lucha de diferentes colectivos a nivel catalán (y europeo). Al día de hoy, los transgenicos
continuan libremente por nuestros campos, platos y centros de investigación. El Gobierno catalán y español no tiene en cuenta a la ciudadanía y quieren imponer sus leyes sin un debate publico. Recordar que los dos transgenes que se cultivan en la Península tendrían que estar “prohibidos�. El Bt 176 (de Syngenta), que causa resistencia a antibióticos y que se esta liberando en el medio, tiene una recomendación a nivel europeo de prohibir su utilización a partir del 1 de enero de 2005. El otro transgen, el MON810 (de Monsanto), ha sido prohibido a través de una moratoria unilateral por diferentes países europeos, liderados por Austria, basándose en el perjuicio que tiene el transgen el la salud y en el medio ambiente.

El gobierno catalán y español están delante, una vez más, delante de una irresponsabilidad política al aceptar estos cultivos, cuando a nivel europeo se están frenando debido a los impactos negativos sobre el medio ambiente y las personas.

NI EN EL CAMPO, NI EN EL PLATO, TRANSGENICOS FUERA!!
Sindicato Sindicat