Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Des de fa dues hores i 17 minuts s'ha produït un enorme terratrèmol a Indonèsia
28 mar 2005
El centre nacional de detecció de terratrèmols dels Estats Units ha detectat un sisme d'entre 8,2 i 8,5 graus a l'escala de Richter segons diverses fonts.
La detecció s'ha produït a les 17h (hora europea). L'alerta per tsunami ha estat decretada. El punt de la falla on s'ha produït el sisme és molt proper al terratrèmol del passat mes de desembre, la intensitat una mica inferior, la possibilitat de grans onades és gran. Veure'm si avui les autoritats de la zona prefereixen no aixecar alarmes que facin fugir el turisme internacional o prefereixen evitar la mort de milers de persones. De moment ja porten dues hores de retard en avisar a la població.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Des de fa dues hores i 17 minuts s'ha produït un enorme terratrèmol a Indonèsia
28 mar 2005
El centre de detecció de terratrèmols del Japó indica que és de 8,5 graus, el centre geològic dels Estats Units indica que és de 8,2.
Re: Des de fa dues hores i 17 minuts s'ha produït un enorme terratrèmol a Indonèsia
28 mar 2005
28/03/2005 19:17

Sumatra

Un terratrèmol de 8,2 graus sacseja el sud-est asiàtic i fa pressagiar un altre tsunami

Un terratrèmol de 8,2 graus en l'escala de Richter ha sacsejat aquesta tarda el nord de l'illa indonèsia de Sumatra. De moment no es tenen detalls de l'abast del moviment sísmic que ha afectat la zona del sud-est asiàtic que el passat dia 26 de desembre va patir un tsunami devastador que es va emportar la vida de 300.000 persones. El sisme, que s'hauria pogut deixar sentir també a Tailàndia, Singapur i Malàisia, ha alertat el Centre de Tsunamis del Pacífic i ha advertit que ara se'n pot originar un de "molt destructiu".

http://www.telenoticies.com/noticia/not179308673.htm
Re: Des de fa dues hores i 17 minuts s'ha produït un enorme terratrèmol a Indonèsia
28 mar 2005
Àsia.- Emesa una alerta de tsunami a prop de Sumatra després de detectar-se un terratrèmol de 8,2 graus

28/03/2005 19:32

BANGKOK, 28 (EUROPA PRESS)

Una alerta de tsunami ha sigut emesa després que es registrara un terratrèmol a primera hora de hui de dimarts (encara dilluns a Espanya) al mar d'Andaman, al costat de l'illa indonèsia de Sumatra.

Segons el Centre Geològic dels Estats Units, la magnitud de la sacsejada ha sigut de 8,2 graus. Mentrestant, les autoritats indonèsies ja han posat en marxa el seu dispositiu d'alerta i temen que es produïsca un tsunami.

Les autoritats han demanat als servicis de seguretat en els litorals pròxims que evacuen la població i la traslladen a l'interior. Després del sisme submarí del 26 de desembre, les alertes també han quedat activades a Tailàndia.

El terratrèmol s'ha produït a 30,5 quilòmetres de profunditat i a uns 1.400 quilòmetres al nord-oest de Jakarta a les 23:00 hores locals, indica l'institut nord-americà, a Colorado.

Per part seua, l'agència meteorològica japonesa calcula que el terratrèmol ha arribat a una magnitud de 8,5 graus. De moment no hi ha notícies sobre ferits ni de danys materials.

El 26 de desembre es va produir un sisme submarí que va acabar amb les vides de més de 174.000 persones, va provocar uns 106.000 desapareguts i va afectar onze països. En aquella ocasió, la magnitud de la sacsejada va ser de 9 graus.

http://www.vilaweb.com/www/ep/noticia?noticia=1208893
Re: Des de fa dues hores i 17 minuts s'ha produït un enorme terratrèmol a Indonèsia
28 mar 2005
Informació sobre el sisme":
http://earthquake.usgs.gov/eqinthenews/2005/usweax/
Re: Des de fa dues hores i 17 minuts s'ha produït un enorme terratrèmol a Indonèsia
28 mar 2005
Sabem si hi han hagut destrosses? l'epicentre està situat en terra ferma o mar endins? Hi ha hagut víctimes? S'ha avisat i ajudat a la població o el turisme és massa important com per salvar vides humanes?
Hace 3 horas aproximadamente La zona devastada por el 'tsunami' ha sufrido un nuevo terremoto de gran intensidad
28 mar 2005
Emitida una alerta de maremoto cerca de Sumatra tras detectarse el seísmo de 8,2 grados

28-03-2005 AGENCIAS



Un terremoto de 8,2 grados se ha registrado hoy en Indonesia, país donde hace tres meses se produjo un trágico maremoto de 9,0 grados en el que murieron cientos de miles de personas. El terremoto se ha producido junto a la costa de Sumatra, cerca del epicentro del anterior, a las 18.09 hora peninsular española.




El terremoto tiene el potencial de causar "un tsunami muy destructivo" informó el centro de advertencia de tsunamis del Pacífico. El organismo aconsejó la evacuación inmediata de zonas costeras a 1.000 kilómetros del epicentro del sismo. Tailandia emitió una advertencia de tsunamis para su población.



El Servicio Geológico estadounidense indicó que el sismo se registró a las 1609 GMT, 200 kilómetros al oeste noroeste de Sibolga, en Sumatra, ó 1408 kilómetros al noroeste de la capital de Indonesia, Yakarta, cerca del lugar donde un terremoto de 9,0 grados en diciembre desató un devastador tsunami. "Las evacuaciones deberían estar realizándose. Eso espero", dijo el portavoz Don Blakeman. Sin embargo señaló que "incluso si vemos actividad de tsunami no será tan extendida" como la del 26 de diciembre.
Sindicato Sindicat