Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: immigració
estrangeria: el reglament referma l´exclusió
27 mar 2005
El reglament de la Llei d´estrangeria només és la normativa d´aplicació d´aquesta llei, i no soluciona el problema d´il.legalitat de més d´un milió de persones a l´estat espanyol. L´única sortida possible en aquesta situació hauria de començar per la derogació d´aquesta Llei, que és una llei feixista que nega els drets de les persones, criminalitza per raons d´origen i castiga les persones només pel fet d´haver travessat les fronteres de la poderosa Europa.

http:/www.illacrua.net/estrangeria.pdf
El reglament de la Llei d´estrangeria només és la normativa d´aplicació d´aquesta llei, i no soluciona el problema d´il.legalitat de més d´un milió de persones a l´estat espanyol. L´única sortida possible en aquesta situació hauria de començar per la derogació d´aquesta Llei, que és una llei feixista que nega els drets de les persones, criminalitza per raons d´origen i castiga les persones només pel fet d´haver travessat les fronteres de la poderosa Europa.

http:/www.illacrua.net/estrangeria.pdf

This work is in the public domain

Comentaris

Re: estrangeria: el reglament referma l´exclusió
27 mar 2005
enllaç:
http://www.illacrua.net/estrangeria.pdf
ara si!
Re: Drets per a tothom
28 mar 2005
El procés de âNormalització de Treballadors Estrangersâ?, actualment en curs, sâestà revelant com la crònica de lâenorme frau social que alguns ens temíem. Els responsables del govern del PSOE, amb Caldera i Rumí al cap, âamb un altíssim grau de concertació..., de manera especialment destacable, sindicats i empresaris,...â? van pregonar que el nou Reglament de la Llei dâEstrangeria, a través del Procés de Regularització, acabaria amb âla immigració il·legalâ?, i faria âaflorar lâeconomia submergidaâ?... Però, passat lâequador del període de regularització, tot apunta cap a qualque cosa més que el fracàs ja reconegut pel secretari de Moviments Socials i Relacions amb les ONGs del PSOE, Pedro Zerolo.

No cal oblidar que el PSOE va votar amb el PP, i a iniciativa dâaquest, la versió actual de la Llei dâEstrangeria (L.O. 14/2003, de 20 de Desembre), que ja analitzàvem en el seu moment. Més dâun any després, el PSOE, ara en el govern i amb âel consens socialâ? ( què fan CC.OO. i UGT col·laborant amb tot això?), aplica un Reglament que, lluny de suavitzar el caràcter repressiu i discriminatori dâaquesta Llei, desenvolupa el seu compliment. En el procés de ânormalitzacióâ?, a més de prevaler el criteri dâexplotació laboral (i la dependència absoluta de lâempresari) sobre els drets socials i de ciutadania de les persones, les tres condicions bàsiques per a regularitzar (empadronament anterior al 8-8-04, certificat de penals i contracte laboral de sis mesos, entre dâaltres), per separat o conjuntament, suposen obstacles insalvables per a la majoria dâafectats.

Dâuna banda, molts no sâhan empadronat, per la senzilla raó que, des de gener de 2004, la Llei dâEstrangeria permet lâaccés policíac al padró municipal, amb el consegüent risc dâexpulsió. Per una altra, el certificat de penals, a més dâinnombrables traves burocràtiques i altres abusos, suposa la sospitosa intromissió, a manera de jutge i part, dâalguns governs de països emissors dâimmigració, caracteritzats per un greu dèficit democràtic. I finalment, què dir del requisit del contracte laboral? Es pot esperar que determinats empresaris, que sâhan estat aprofitant de la mà dâobra clandestina, mal·leable i indefensa, ara sâavinguin, sense més, a signar contractes legals de sis mesos, o tres en el sector agrari, i pagar les corresponents cotitzacions? I a més de tot això, qui té en aquest país un contracte laboral de sis mesos? Per ventura no mira Caldera les xifres que aporta el seu propi Ministeri?

Molt ens temem que els acomiadaments, o lâextorsió i xantatge per part dâalguns empresaris, estiguin convertint el procés âde normalitzacióâ? en una desesperada carrera dels estrangers sense regularitzar, a la recerca dâalgú que els faci el favor de contractar-los, pagant ells mateixos les cotitzacions a la Seguretat Social. Gairebé a plena llum se succeeixen les pràctiques mafioses de xarxes i determinats consolats, en relació als certificats dâempadronament i penals, a més del calvari de la reagrupació familiar, etc... I tot això tenint com a perspectiva que, amb aquests mètodes i en el millor dels supòsits, no sâarribarien a regularitzar ni la cinquena part del milió i mig de persones immigrants que actualment treballen sense papers (i en quines condicions!) en territori espanyol.

Les xifres donades pel ministre Caldera, al complir-se un mes de procés i fins i tot formant part de la propaganda oficial, són reveladores del seu propi fracàs. En termes quantitatius, la projecció al total del període dels 130.000 regularitzats del primer mes, escassament passaria de la quarta part del contingent real dâestrangers no regularitzats que, com hem dit, actualment arriba a la xifra del milió i mig de persones. Aquest col·lectiu va aparèixer a partir de Gener de 2001, amb lâentrada en vigor de la discriminatòria Llei dâEstrangeria 8/2000, i ha crescut a ritme de més de 300.000 persones per any. Per això, les dades de Caldera revelen que, en tot lâactual procés de regularització, escassament sâarribarà a absorbir lâincrement generat en només un any.

Per motius demogràfics, de previsió social i de necessitat de mà dâobra, els treballadors immigrants són necessaris en aquest país, com és de sobres conegut. El negar-los el dret a la regularització sembla contrari a qualsevol lògica dâordre humanitari o social, i solament sâexplica per lâinterès de mantenir una enorme borsa de precarietat, com a contrapès a la baixa sobre els drets de tots els treballadors. Per això, més enllà de âpapers per a tothomâ?, reivindicam âdrets per a tothom â?, dels quals els papers són només una part, tot i que important. Mentre hi hagi treballadors i treballadores sense drets, la seva precarietat ens fa més febles a tots, en aquest âmercatâ? laboral. Exigim un procés de regularització flexible, realista i protector dels més vulnerables. Demanam la derogació de la Llei dâEstrangeria, per discriminatòria cap a aquest important sector de la classe obrera, i per reactivadora de sentiments xenòfobs i racistes. Una vegada més, els treballadors i treballadores, tant els nascuts aquí com els vinguts de fora, reivindicam la igualtat en drets, deures i dignitat.

Pep Juárez és Secretari general de CGT-BALEARS
Re: estrangeria: el reglament referma l´exclusió
17 oct 2005
fills de putes

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more