Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
16è Festival Mundial de la Joventut i els Estudiants
26 mar 2005
Enguany, del 7 al 15 d'agost a Caracas, Veneçuela, se celebra el 16è Festival Mundial de la Joventut i els Estudiants.
Aquest Festival neix l'any 1947 amb l'objectiu d'estrènyer els llaços d'amistat, cooperació i solidaritat internacional entre els joves estudiants de tot el món després de la II Guerra Mundial. És l'esdeveniment mundial més gran amb participació de joves de tot el món, oscil·lant entre els 10.000 i els 15.000 joves d'arreu del planeta. Aquest any la trobada és a Veneçuela.

Les conseqüències i el context de postguerra van propiciar que la solidaritat i la lluita conjunta entre organitzacions juvenils d'esquerres, revolucionàries i estudiantils de la majoria dels països i nacions implicats en aquest conflicte acabessin per conformar aquest moviment internacional. L'objectiu, el contingut i la línia de treball sempre han estat clars: apropar les diferents organitzacions juvenils i estudiantils d'arreu del món, així com les seves lluites, la seva cooperació i la coordinació d'aquestes per a fer front a l'imperialisme i al capitalisme internacional; per un món just, solidari i democràtic.

La pau i la lluita contra l'imperialisme van ser el contingut clau de les primeres edicions del Festival. I enguany torna a ser aquesta la línia general.

En el marc del Festival s'estableixen les condicions idònies per a debatre i comprendre que no són tan diferents les problemàtiques i injustícies que patim uns i altres arreu del món i que, només reforçant el coneixement mutu i la solidaritat internacionalista podem fer-hi front d'una manera global.


Si hi esteu interessats/es, poseu-vos en contacte amb alguna de les organitzacions que hi aniran o bé amb el casal d'amistat amb Cuba que tingueu més proper. També podeu tenir més informació a la web següent:

http://www.caracas2005.info/

Joves estudiants de tot el món, uniu-vos!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 16è Festival Mundial de la Joventut i els Estudiants
26 abr 2005
soy musico y vivo en berlin, quiero organizar conciertos en barcelona, para promover mi disco que es totalmente antiIMPERIALISTA, y asi los jovenes que participen con su trabajo puden ahorrar fondos para el festival, me gustaria mandar una copia de mi disco; pero por el momento esta siendo imprimido, en 3 semanas lo tengo y talves vuele a barcelona para empesar a organisar concienrtos, y pues establecer contactos con los participantes.
atentamente
HECTOR VALDES
SCHWEDTER STR.24
BERLIN; ALEMANIA
01788321122
17 DE AGOSTO DE 1967.
HECHO EN MEXICO:
Colera camping CNT