Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat : pobles i cultures vs poder i estats
Estudiants per la Llengua del País Valencià contra el decret espanyolista de les escoles d'idiomes
22 mar 2005
Estudiants per la Llengua del País Valencià insta el govern espanyol a no aprovar el decret que separa català i valencià a les escoles oficials d'idiomes
> És previst que la normativa s'aprovi aviat
> El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha avalat la unitat de la llengua
L'associació Estudiants per la Llengua de l'Escola Oficial d'Idiomes de València ha lliurat un document a la Delegació del Govern espanyol demanant al Ministeri d'Educació que no aprovi la nova normativa de les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI), que preveu la separació del 'valencià' del català a efectes de programació i de titulació. L'associació exposa al ministeri que el reial decret de reforma de les EOI es contradiria amb les cinc sentències del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, que estableixen que català i valencià són la mateixa llengua i que el títol de filologia catalana és vàlid per a acreditar coneixements de valencià a l'administració pública valenciana.
La nova normativa s'aprovarà aviat, segons testimoni del Ministeri espanyol d'Educació a VilaWeb. Per més que els representants del ministeri no han aclarit el contingut del reial decret, no han negat la separació de català i valencià als programes de les escoles oficials d'idiomes.

+ Webs relacionades dins Nosaltres.Com: Llengua.
+ Més notícies: VilaWeb València.
+ Notícia anterior: El Tribunal Superior de Justícia valencià reconeix el títol de filologia catalana per a acreditar coneixements de valencià.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Estudiants per la Llengua del País Valencià contra el decret espanyolista de les escoles d'idiomes
22 mar 2005
PUTA ExPANYA!!
Sindicat