Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Manifestació: No ofeguem Els Muntanyans de Torrdembarra
22 mar 2005
QUI ESTIMA TORRDEMBARRA
NO LA DESTRUEIX
MANIFESTACIÃ: SALVEM ELS MUNTANYANS

Dissabte 26 de març 18:00 h.TORREDEMBARRA

Manifestació des de la pl. Joaquim Boronat fins la Pl. del Castell. Porteu cassoles o xiulets per fer soroll!!PROU PRESSIÃ URBANÃ?STICA: NO OFEGUEM MÃS ELS MUNTANYANS


A Torredembarra tornem a tenir amenaçat lâúnic espai protegit del nostre terme i un dels més identitaris del nostre poble: lâEspai dâInterès Natural de la platja conegut com Els Muntanyans. El motiu és una vegada més la pressió urbanística de la qual sembla que Torredembarra no seân pot deslliurar. Es volen construir 550 habitatges a la zona compresa entre Els Muntanyans i la carretera 340: lâanomenat Pla Parcial Muntanyans II.

Creiem que hi ha raons suficientment fortes per aturar aquesta irreversible monstruositat. En primer lloc no hem dâoblidar que Torredembarra és un dels pocs municipis del litoral català que ha manifestat la seva sensibilitat medi ambiental amb la creació del Consell Municipal de Sostenibilitat. Aquest consell actua com a òrgan consultiu, hi participen més de cent persones i va elaborar lâAgenda Local 21, que va ser aprovada per lâAjuntament el dia 13 de març de 2003. Aquest document, entre dâaltres temes, defensa que lâespai comprés entorn de la riera que prové de la Pobla de Montornès â Torrent dâen Gibert- i que desemboca als Muntanyans sigui recuperat com a corredor biològic. En segon lloc, cal aclarir que la necessitat de connectors biològics va ser un dels acords de lâactual govern de la Generalitat signats en el Pacte del Tinell: mentre es formulen els Plans Territorials i sâadapten als instruments de planejament que seân derivin, sâaplicarà una figura equivalent a la de suspensió de llicències o moratòria específica en aquells indrets considerats més susceptibles dâespecial protecció, com ara: a) Algunes parts del litoral, les comarques pirinenques (en connectors biològics, en espais dâespecial protecció....). I fins i tot, tenint en compte el gran pes del sector turístic a Torredembarra podem afegir que al II Congrés de Turisme de Catalunya, organitzat per la Cambra de Comerç, va arribar a la conclusió, entre dâaltres, que cal ordenar el paisatge tenint en compte que és un valor fonamental per lâactivitat turística.

Els motius però no són només ecològics, polítics i turístics. Cal advertir que lâAgència Catalana de lâAigua , segons sâespecifica a lâINUNCAT , va qualificar aquesta zona com dâAlt Risc dâInundació. La promotora, preveient problemes amb el Torrent de Gibert, va incloure un nou i absurd concepte dâurbanisme dissenyant âcarrers-rieraâ? amb cases elevades i senyalitzacions especials per indicar el risc dâinundacions. Però construir en aquest terreny posaria en perill la vida de les persones.
Després de lâinforme del lâAgència Catalana de lâAigua, la Direcció General dâUrbanisme ha decidit suspendre lâaprovació definitiva del Pla Parcial, tot i que va ser aprovada inicialment i provisional pel Ple municipal. La sorpresa ha estat que lâAjuntament de Torredembarra ha presentat un recurs dâalçada a la Generalitat.

Per aquestes raons i amb aquesta situació política, un grup de gent cansats de veure aberracions i danys irreparables al territori, com va ser la construcció de la urbanització Nova Torredembarra, hem decidit agrupar-nos i crear la plataforma ciutadana SALVEM ELS MUNTANYANS, que no inclou cap formació política, per tal de defensar el que creiem que és patrimoni ecològic del nostre poble, de la nostra zona, dels nostre país; un espai de tots i de totes. Volem que sâaturi definitivament el Pla Parcial Muntanyans II, que els nostres polítics se sensibilitzin i defensin el patrimoni, que utilitzin la força que els hem donat amb els nostres vots per posicionar-ne al costat de la sostenibilitat ecològica i econòmica, al costat de la seguretat ciutadana. I no oblidem que no fer-ho serà posar en dubte la tasca feta pel Consell de Sostenibilitat, lâaprovació de lâAgenda 21, els acord del Pacte del Tinell, els informes de lâAgència Catalana de lâAigua... en definitiva, serà acabar de perdre la poca credibilitat en uns polítics que demostraran definitivament participar dâun sistema al costat del capitalisme i de lâespeculació.


Plataforma Salvem Els Muntanyans

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifestació: No ofeguem Els Muntanyans de Torrdembarra
23 mar 2005
Ahir veu fer fora els feixistes, avui fareu fora els especuladors. Defensem el territori davant el capitalisme.

Anims Torredembarra
Sindicat