Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: ecologia
Pla energètic català reconeix els riscos del zenit del petroli
22 mar 2005
Per al Institut Català de L’Energia, l'esgotament progressiu dels recursos energètics fòssils és el principal problema energètic.
Energia_2006-2015-ppt.zip
Energia_2006-2015-ppt.zip (1,14 MiB)
La Generalitat de Catalunya ha encarregat al Institut Català de L’Energia un pla estratègic sobre energia denominat “El’Pla de l Energia a Catalunya 2006-2015? (fitxer Powerpoint, 1168 KB). Aquest pla identifica com el principal problema energètic actual l'esgotament progressiu dels recursos energètics fòssils, així com les limitacions de les alternatives energètiques disponibles en aquest moment, i recorda que el model energètic actual provoca un gran impacte ambiental. L'informe tracta amb cert detall el zenit del petroli, aportant l'escenari de declivi proposat per ASPO, amb gràfica de la corba de Hubbert inclosa, i adverteix que les probabilitats d'entrar en una crisi en el període d'estudi, d'aquí al 2015 “, són molt grans?.

Aquest pla, l'objectiu del qual és ajudar al govern català a “assegurar el subministrament amb qualitat, mínim cost i respecte al medi ambient?, planteja la necessitat de reduir la intensitat energètica de l'economia catalana i fomentar l'estalvi i l'eficiència, encara que manté com primera prioritat el desenvolupament de les infraestructures necessàries per a assegurar el subministrament, a pesar que com el mateix informe reconeix, algunes d'aquestes infraestructures (les noves línies d'alta tensió projectades) s'enfronten a una àmplia oposició social en les zones afectades.

La innovació juga un paper important en el pla, que inclou actuacions R+D+I destinades a la investigació aplicada, de manera que algunes de les solucions puguin venir d'aquests avanços. No obstant, el pla posa l'accent que “els ciutadans són els veritables protagonistes de la demanda d'energia?, i que és necessari implicar a tots els agents socials, tot això en el marc d'un augment de la “conscienciació social enfront de la problemàtica energètica i la sostenibilitat?.

Mira també:
http://www.crisisenergetica.org/article.php?story=20050322110210288
http://www.crisisenergetica.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Pla energètic català reconeix els riscos del zenit del petroli
23 mar 2005
¿Y en Madrid que les parece? ¿Otra treta separatista del Tripartit o ZP está ya haciendo algo parecido? A ver si los catalanes nos van a dar cien vueltas con esto mientras en la España profunda aún andamos con el canguelo del Ibarreche y el 11m.
Gente seria los catalanes, tratando un tema más serio si cabe. A ver si cunde el ejemplo.
Sindicat